تاکید وزیران خارجه ۳کشور بر صدور قطعنامهای الزامآور درباره سوریه
وزرای امور خارجه آمریکا، فرانسه و انگلیس در این کنفرانس مطبوعاتی مشترک بر ضرورت صدور قطعنامهای قوی و الزامآور ظرف چند روز آینده برای انهدام تمامی سلاحهای شیمیایی سوریه تاکید کردند.
به گزارش پارس ، ایسنا به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، لوران فابیوس، جان کری و ویلیام هیگ، وزرای امور خارجه فرانسه، آمریکا و انگلیس پس از دیدار سه جانبه خود در پاریس کنفرانس خبری مشترکی برگزار کرده و بر ضرورت اجبار دولت سوریه به قبول انهدام سلاح های شیمیایی این کشور تاکید کردند.
پیش از برگزاری این کنفرانس خبری دفتر رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرد، پاریس، انگلیس و آمریکا در مذاکرات سه جانبه پاریس که امروز (دوشنبه) برگزار شد، توافق کردند از سازمان ملل بخواهند قطعنامه ای قاطع و محکم را درباره سوریه تصویب کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه در بیانیه ای اعلام کرد: پاریس، لندن و واشنگتن به دنبال تصویب قطعنامه از سوی سازمان ملل برای ضرب الاجلی دقیق و الزام آور هستند تا تسلیحات شیمیایی سوریه را منهدم کنند.
این بیانیه در پی نشست سه جانبه میان وزرای امور خارجه سه کشور و اولاند دو روز پس از توافق آمریکا و روسیه در مورد کنترل بین المللی تسلیحات شیمیایی سوریه منتشر می شود.
به گزارش شبکه اسکای نیوز عربی، در این کنفرانس مطبوعاتی لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه آغازگر کنفرانس بود و تاکید کرد: ما برای زنده کردن مذاکرات سیاسی پیرامون بحران سوریه تلاش می کنیم.
وی ادامه داد: ظرف چند روز آینده قطعنامه ای قوی، الزام آور و شفاف در شورای امنیت تصویب خواهد شد چرا که همگان می دانند تنها حرف زدن کافی نیست و باید اقدامی عملی انجام شود.
فابیوس ادامه داد: ما همچنان معتقد به حل و فصل سیاسی بحران سوریه از طریق برگزاری کنفرانس ژنو ۲ هستیم و باید همانگونه که در مذاکرات پیشین ژنو درباره سوریه مقرر شد، دولتی انتقالی با اختیارات کامل قدرت را در سوریه به دست بگیرد.
وی در ادامه مدعی شد که دولت سوریه مانع اجرای توافقات ژنو ۱ شده است.
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس نیز پس از سخنان فابیوس تاکید کرد: این تهدید آمریکا بود که باعث شد دولت سوریه از مواضع خود کوتاه بیاید و به انهدام سلاح های شیمیایی اش رضایت دهد.
هیگ افزود: باید قطعنامه ای صادر شود و سوریه را ملزم کند که سلاح های شیمیایی اش را از بین ببرد. سوریه مقادیر زیادی سلاح شیمیایی انبار کرده و بارها آنها را به کار برده است. جهان باید آماده باشد در صورت تخطی دمشق از توافق های به دست آمده مسئولان سوری را مجازات کند.
وزیر امور خارجه انگلیس تاکید کرد: مسئولان حملات شیمیایی اخیر در سوریه باید مجازات شوند و بر اساس گزارشی که به زودی سازمان ملل ارائه خواهد کرد درباره مجازات عاملان این اقدام فجیع تصمیم گیری می شود.
هیگ همچنین از اقدام مخالفان سوریه در انتخاب نخست وزیر موقت خود استقبال و تاکید کرد: هدفمان برگزاری کنفرانس ژنو ۲ و حل سیاسی بحران سوریه است.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا سخنران آخر کنفرانس مطبوعاتی وزرای خارجه سه عضو دائم شورای امنیت بود و بار دیگر تاکید کرد، این فشارهای آمریکا بود که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را مجبور به پذیرش مساله انهدام سلاح های شیمیایی کرد.
کری ادامه داد: یک هفته پیش مسئولان سوری می گفتند که سلاح شیمیایی در اختیار ندارند اما امروز به نابودی تمام آنها تن داده اند. واضح است که تنها حرف در این زمینه کافی نیست و باید قطعنامه ای الزام آور، شفاف و قابل اجرا در شورای امنیت در این باره تصویب شود و مهمتر از آن سوریه باید این قطعنامه را اجرا کند.
وزیر امور خارجه آمریکا با تشکر از همتایان فرانسوی و انگلیسی خود گفت: ائتلاف آمریکا، انگلیس و فرانسه اکنون بیش از هر زمان دیگری در کنار هم ایستاده اند تا مساله سلاح های شیمیایی سوریه حل و فصل شود. ما ظرف چند روز آینده به شورای امنیت می رویم تا قطعنامه ای قاطع در این باره به تصویب برسد. سه عضو دائم شورای امنیت در پشت این قطعنامه هستند و بشار اسد با جدیت ما را در این امر ببیند. توافق حاصل شده با روسیه تا به شورای امنیت نرود و قطعنامه ای الزام آور درباره آن صادر نشود ارزشمند نیست. بشار اسد باید از سلاح های خطرناکش محروم شود تا مخالفان بیشتر در امان باشند.
جان کری در ادامه گفت: بشار اسد همچنان فکر می کند مشروعیت دارد و در کشور خود رئیس جمهور محبوب است اما ما همانگونه که پیشتر نیز تاکید کرده بودیم می گوییم بشار اسد مشروعیت خود را از دست داده است. آمریکا همچنان به کمک های خود به مخالفان سوریه و اجرای توافق های حاصل شده در نشست اول ژنو پایبند است و تلاش می کند مرحله ای جدید در سوریه آغاز شود.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت: ما می دانیم که از بین بردن سلاح های شیمیایی سوریه دیگر امکانات نظامی این کشور از جمله توپخانه و توان هوایی این رژیم را از بین نمی برد و تلاش می کنیم تا بحران به شکل سیاسی حل شود.
جان کری در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر وجود تضمینی برای حمایت از جان اقلیت ها در سوریه بر خلاف آنچه که در عراق رخ داد گفت: اینکه بگوییم حمله آمریکا به عراق باعث رنج مسیحیان این کشور شد صحیح نیست چرا که در عراق مسائل پیچیده ای رخ داد و افراطیان در تمام جهان رو به رشد هستند.
کری ادامه داد: بهترین روش برای رویارویی با افراطگرایان فراگیر شدن تسامح دینی است و باید بدانیم که تنها مسیحیان قربانی خشونت های سوریه نیستند بلکه دروزی ها و دیگر اقلیت ها نیز مورد حمله تندروها قرار می گیرند. به همین دلیل باید دولتی روی کار آید که سوریه را به سوی آینده روشنتر رهنمود کند.
وی افزود: این ویژگی ظاهرا در ائتلاف مخالفان سوریه وجود دارد و آنها در اساسنامه خود تاکید کرده اند که به حمایت از حقوق اقلیت ها و تسامح دینی اعتقاد دارند.
ارسال نظر