اعتراف یک روزنامه صهیونیستی به قدرت دیپلماسی ایران
یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی ضمن اذعان به قدرت دیپلماتیک ایران اذعان کرد که موفقیت طرح روسیه بر قدرت مانور ایران در مناقشه هستهای خواهد افزود.
به گزارش پارس به نقل از فارس، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی مدعی شد که با توجه به اتفاقاتی که در سوریه رخ داده است، ایران در راهبرد هسته ای خود تجدید نظر می کند.
این روزنامه صهیونیستی که به سیاق تمام روزنامه ها و رسانه های اسرائیل معتقد است هدف برنامه هسته ای ایران نه صلح آمیز بلکه نظامی است، مدعی شده است: جمهوری اسلامی مشاهده کرد که چگونه سوریه با کمک روس ها از حمله ای نجات یافت که هدف آن نه سرنگونی حکومت اسد بلکه حمله ای محدود بود. ایران به قدرت دیپلماتیک خود شهره است و می تواند مذاکرات را طولانی کند. ایرانی ها به خوبی می دانند کجا باید پدال گاز را فشار دهند و کجا باید کوتاه بیایند.
بر اساس گزارش فوق، ایرانی ها به خوبی توجه کرده اند که سوریه چقدر خوب توانست جامعه بین المللی را دچار شکاف کند و مشاهده کرد که مردم غرب تا چه اندازه نسبت به دخالت نظامی بی میل اند.
با این وجود، خطر حمله یک جانبه اسرائیل یا آمریکا به ایران همچنان وجود دارد بنابراین ایران تلاش می کند تا با رئیس جمهور جدید خود بسایر جذاب به نظر برسد. به گفته تریتا پارسی، روحانی با توجه به طرح روسیه موفق شد بر اعتبار خود در داخل ایران بیفزاید. چنین امری می تواند به قدرت مانور روحانی در مساله هسته ای بیفزاید و با آرام شدن اوضاع سوریه، ممکن است تهران احساس قدرت کند.
جروزالم پست با اشاره به پیشرفت های هسته ای اخیر ایران، به سخنان ری تکیه، کارشناس شناخته شده شورای روابط خارجی آمریکا اشاره کرده که می گوید: « با پایان مساله سوریه، ایران احساس می کند که برنده شده است. »
به گفته تکیه، « سکوت جامعه بین المللی در برابر دعوت به استفاده از زور و ارجاع موضوع به پروسه مشکل زای سازمان ملل به ایران فرصتی برای استراحت داده است. »
« امیلی لاندائو» ، از کارشناسان INSS هم اضافه کرده است که ایران به شکاف بین آمریکا و روسیه و اینکه اروپا چگونه نقش خود به عنوان یک بازیگر اصلی را حذف کرد، دقت می کند.
اگرچه بین مساله سوریه و پرونده هسته ای ایران تفاوت بسیار است، لاندائو بر این باور است که موضوع سوریه آزمونی برای جامعه بین المللی در مواجهه با تسلیحات کشتار جمعی بود.
از منظر لاندائو اتفاقات اخیر سوریه برای آمریکایی ها هم نکات خوبی داشت و هم نکات بد. نکته خوب آن این بود که آمریکا در صورتی که بخواهد می تواند رفتار بازیگران دیگر را تغییر دهد و همچنین موفقیت پیشنهاد روسیه می تواند به نزدیک تر شدن واشنگتن و مسکو بینجامد و ایران نمی تواند بر دور کردن آمریکا و روسیه از یکدیگر تمرکز کند.
اما نکنه منفی از نظر لاندائو آن است که نتیجه طرح روس ها همچنان معلوم نیست و باید دید در صورتی که طرح آنها به نتیجه مدنظر نرسد، برخورد آمریکا با آن چگونه خواهد بود. در این صورت، باز هم « مساله واکنش آمریکا» مطرح خواهد شد.
ارسال نظر