به گزارش پارس ، کیهان به نقل ازروزنامه « جروزالم پست» به نقل از یک مقام دولت اسرائیل نوشت: اسرائیل باید از ارتش مصر در مقابل گروه اخوان المسلمین پشتیبانی کند تا به این ترتیب نظامیان مصر بتوانند کشورشان را به وضعیت عادی بازگردانند.
این روزنامه با بیان این که بنیامین نتانیاهو به وزرا و سخنگویان رسمی دولت دستور داده که از اظهارنظر علنی درباره رویدادهای مصر پرهیز کنند، به نقل از مقام اسرائیلی افزود: نباید نظامیان مصری را تهدید کرد یا مشکلی برای آنان به وجود آورد.
جروزالم پست می نویسد: در واقع منظور مقام اسرائیلی از این سخن اقدام اخیر دولت آمریکا است که در اعتراض به سرکوب های اخیر معترضان در مصر رزمایش دریایی خود را با این کشور لغو کرد.
همین مقام افزوده است: نیاز کنونی در مصر نه دموکراسی، بلکه ثبات سیاسی است به طوری که دولت بتواند وظایفش را انجام بدهد و اگر عامل ارتش در شرایط کنونی مصر حذف شود، این کشور مسیر سوریه، تونس و لیبی را خواهد پیمود.
در همین حال مجله تایم با بررسی اوضاع رقت بار مصر طی چند دهه اخیر خاطرنشان کرد مصر دیگر کشور مهم خاورمیانه نیست. آمریکا در گذشته همواره مصر را قلب خاورمیانه محسوب می کرد و حتی در تعاملش با سایر کشورهای خاورمیانه و یا ارسال کمک به آنها مواضع و دیدگاه های قاهره را جویا می شد زیرا باور آمریکا این بود که مصر مهم ترین کشور منطقه است. اما اکنون به جرأت می توان اذعان کرد که دیرزمانی است که مصر دیگر اهمیت منحصر به فرد خود را در خاورمیانه از دست داده و مهمترین کشور خاورمیانه بودن، واقعیتی است مربوط به گذشته، نه امروز.
تایم با اشاره به نقش مصر در تحولات منطقه در دهه های گذشته ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ میلادی می نویسد: « مصر در آن دوران تکیه گاه جهان عرب و غیرقابل بحث مهم ترین کشور خاورمیانه و پایگاه سیاسی دوره انتقال از استعمار به دوران « ناصریسم» بود. قاهره در آن زمان مرکز فرهنگی جهان عرب به شمار می رفت، در هنرهایی همچون سینما، تلویزیون، موسیقی، هنر، ادبیات سرآمد کشورهای خاورمیانه بود و در عرصه رسانه دارای رسانه هایی بود که جهان عرب را به تپش و لرزه درمی آوردند. این کشور هر چند از نظر منابع طبیعی قابل مقایسه با کشورهایی همچون عربستان و عراق نیست، اما در آن ایام نسبت خویشاوندی با این کشورها داشت و از نظر بهره مندی از منبع روشنفکران و اندیشمندان در قله خاورمیانه ایستاده بود و همچنین مصر قلب آموزش و تحصیل جهان عرب بود و دارای بهترین دانشگاه ها در کشورهای عرب بود. »
تحلیلگر تایم معتقد است: از دید آمریکا مصر با توجه به شرایطش تهدیدی دایمی برای اسرائیل محسوب می شد اما مصر امروز، همه آن مشخصه های ممتاز دوران نه چندان دور را از دست داده و قاهره دیگر قلب فرهنگی خاورمیانه نیست.
تایم با اشاره به فساد اداری و سوءمدیریت ۴۰ ساله (دوران ریاست انور سادات و مبارک) که موجب فقر شدید مصر شده، می افزاید: این کشور در عرض ۴۰ سال گذشته به شدت ضعیف شده و از ترکیه و عربستان و حتی قطر و امارات جا مانده است. مصر اکنون هیچ تهدیدی برای اسرائیل محسوب نمی شود و موازنه کاملا به نفع اسرائیل سنگینی می کند. بی ثباتی و ناآرامی های اخیر بر ضعف این کشور افزوده است.