به گزارش پارس ، به نقل از فارس علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز چهارشنبه طی سخنانی در اجلاس گرامیداشت روز جهانی مساجد که در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است اظهار داشت: این جلسه از هر جهت دارای شرف و اهمیت است؛ هم به دلیل اینکه یادی از خیانت بزرگی است که در مورد قبله اول مسلمین انجام شد که البته بارها از این سنخ تجاوزات به مسجد الاقصی توسط صهیونیست ها صورت گرفته است.

وی افزود: البته در مقابل این جنایت ها کشورهای غربی همواره سکوت مرگباری داشته اند.

رئیس مجلس ادامه داد: از سوی دیگر مسئله فلسطین موضوع مهم عالم اسلام است؛ با توجه به تجاوزات رژیم صهیونیستی به ملت مظلوم فلسطین این نشست نمادی برای نجات آنها است چرا که این مسئله در قیل و قال های عجیبی که در جهان کنونی به وجود آمده گم شده است.

وی گفت: شاید هم این امر با طراحی صورت گرفته تا بتوانند در لابه لای این سر و صداها یک بازی جدیدی را به عنوان یک صلح قلابی طراحی کنند.

رئیس قوه مقننه اظهار داشت: این نشست یک نوع پاسخ دهی به این نوع اقدامات است که بگوییم فلسطین احتیاج به این نوع مانورهای دیپلماتیک ندارد و ملت فلسطین هم حقوقی دارد که باید دریافت شود.

رئیس قوه مقننه در ادامه گفت: اهمیت دیگر این جلسه قداستی است که مجلس برای امت اسلامی دارد و در روایات هم به آن اشاره شده است؛ براساس روایات کسی که در راه مسجد قدمی بر می دارد، برای هر قدم او ۷۰ هزار حسنه می نویسند و ۷۰ هزار گناه او پاک می شود و مساجد بازار آخرت هم هستند.

وی با بیان اینکه مسجد انوار الهی است گفت: مسجد یک پایگاه تمدن ساز برای تمدن اسلامی در طول تاریخ بوده، البته ممکن است سیاستمداران خود را به خواب رفتگی بزنند و نخواهند اهمیت مساجد را ببینند ولی اهمیت مسجد خود را در سازندگی جوامع نشان می دهد.

لاریجانی ادامه داد: در یک نگاه کلی وضعیت جهانی ما به سمت و سوی یک شرایط ایستا در حرکت است چرا که در چند دهه اخیر نگاه مادی گرایانه در صحنه بین المللی حاکم شد.

وی ادامه داد: رگه های این تفکر بعد از رنسانس به وجود آمد که در آن زمان این تفکر را از ساحت اجتماع جدا کردند.

رئیس مجلس با بیان اینکه همانطور که انسان برای زندگی خود نیاز به آب و نان دارد نیازمند آرامش روانی هم هست گفت: برخی ها پرستش یک معبود را به عنوان یک تئوری برای بشر قرار ندادند لذا یک شرایط ایستایی به وجود می آید و یک خلاء معنوی در زندگی بشر به وجود می آید و در سه دهه اخیر این خلاء معنوی خود را بروز داده است.

رئیس مجلس اظهار داشت: اگر در ۵ دهه قبل در برخی کنفرانس ها شرکت می کردید به نظریه معنویت اشاره نمی شد اما امروز در بسیاری از کنفرانس ها به این خلاء معنوی اشاره می شود چرا که دنیای امروز دچار فقر معنوی شده است.

لاریجانی ادامه داد: یکی از متفکران غربی معتقد است که انسان امروز انسان آویزان است و به هر حال موضوع فقر معنوی یک واقعیت است که وجود دارد.

وی اضافه کرد: متاسفانه جایگاه مذاهب پس از تغییر و تحولات بین المللی حاشیه نشین شد لذا مذاهب گوناگون برای حیات دادن به زندگی بشریت دچار کمبود هستند و بهار فکر اسلامی در همین دوران است و در این زمان گرایش به تفکر اسلامی بیشتر می شود.

رئیس قوه مقننه گفت: هرچند که در دو دهه اخیر به خاطر برخی اقدامات تروریستی که پشت صحنه آن غرب است، حرکت معنویت گرایی اسلامی مقداری تخریب شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی ها هنوز تلاش می کنند مذهب حاشیه نشین باشد گفت: یک دغدغه در اروپا وجود دارد که موضوع مذهب در جامعه اصل نشود.

لاریجانی با بیان اینکه دشمنان در گرایش خود برای فشار به مسلمانان مصمم هستند اظهار داشت: با وجود همه فشارهایی که بر مسلمانان وارد می شود و بمباران تبلیغاتی فراوان، هنوز گرایش به مذهب و معنویت وجود دارد.

لاریجانی ادامه داد: وظیفه علمای اسلام این است که عطش به وجود آمده در جوامع را مرتفع کنند تا روحیه معنوی گسترش یابد.

رئیس مجلس افزود: سیاستمداران و اصحاب رسانه نیازمند شناخت تفکر اسلامی هستند که مبنای آن در عقلانیت معنویت است.

وی با اشاره به شرایط کنونی منطقه در دنیای اسلام گفت: پس از شرایط غم انگیز حضور دیکتاتور ها در منطقه شرایط دردآوری در دنیای اسلام به وجود آمد.

لاریجانی گفت: هرچند که هنوز باقی دیکتاتور ها در منطقه دیده می شوند ولی یکی یکی در حال سقوط هستند که این شرایط ناشی از بیداری اسلامی است.

وی افزود: از دغدغه های مردم در انقلاب ها معلوم است که گرایش های اسلامی در مطالبات آنها برجسته است و این نشان می دهد نهضت بیداری اسلامی وجود دارد.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه مساجد در جریان انقلاب ها پایگاه مهمی بوده اند اضافه کرد: علمای روشن اندیش در دنیای اسلام کم نیستند که دغدغه های زیادی هم دارند و این یک حسن تاثیر گذار در ماجراهای اخیر است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر جریان دیکتاتوری در دنیای اسلام وجود دارد که این جریان علاقمند نیست انقلاب های منطقه رنگ و بوی اسلامی داشته باشند. برهمین اساس این افراد همواره موانعی را ایجاد می کنند.

لاریجانی افزود: متاسفانه در حوادث اخیر مصر هم می بینیم که مساجد را از بین می برند و احترام آن را حفظ نمی کنند.

وی تصریح کرد: مانع دیگر که دراین رابطه وجود دارد گروه های افراطی هستند که در دو دهه اخیر به وجود آمده اند که این گروه ها داستان عجیب و غریبی هم دارند و هنوز زوایای پنهان آنها روشن نشده و در شکل گیری بسیاری از آنها رد پاهای جریان های استکباری دیده می شود و اسنادی هم در این رابطه وجود دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وقتی عراق اشغال شد آمریکایی ها گفتند که ما می خواهیم تروریسم ها را از بین ببریم ولی سفیر قبلی آمریکا با تروریست ها جلسه گذاشت و گفت که ما حاضریم در شرایطی به شما سلاح بدهیم و امروز هم در سوریه می گویند که ما به جریان های تند رو کمک می کنیم؛ این جریان های تندرو سدی برای حرکت اخیر اسلامی شده است.

وی گفت: حرکت تروریست ها و وهابی ها برای محور اسلام مصیبت هایی را ایجاد کرده؛ این گروه ها سایر فرقه ها را کافر می دانند و در شرایطی که دشمن علیه مسلمانان متحد شده برخی گروه ها از داخل هم که با پول و امکانات غرب حمایت می شوند افکار خود را رواج می دهند.

رئیس مجلس اظهار داشت: باید قبول کرد که در برخی کشورهای اسلامی جایگاه این گروه ها در مساجد است که این بلایی برای دنیای اسلام محسوب می شود.

وی همچنین گفت: مسئولیت علمای روشن اندیش در اینجا بیشتر از گذشته است چرا که باید پرده های نفاق را کنار بزنند.

وی ادامه داد: فشارهای بیرون و شرایط تندروها در درون مشکلاتی به وجود آورده لذا روشنگری در دنیای اسلام خیلی مهم است.

لاریجانی ادامه داد: حرکت های اسلام ناب محمدی باید با دور اندیشی و فهم شرایط همراه باشد؛ امروز هم ارتباطات در جهان اسلام همه را به هم وصل کرده لذا بیان همه باید وحدت آمیز باشد.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: نان گروه های تندرو در ایجاد تفرقه است که باید این ابزار را از آنها گرفت.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: گاهی می بینیم از برخی مطالبی که گفته می شود بعضی ها سوءاستفاده می کنند که باید به این نکته توجه کرد.

وی با اشاره به شرایط داخل کشور گفت: در بعد سیاست داخلی با حضور رهبری در راس کشور بسیاری از دغدغه ها مرتفع است؛ گاهی حوادثی که در کشورهای مختلف رخ می دهد اهمیت ولایت فقیه را در کشور ما بیشتر نمایان می کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه باید مطیع قانون و ولایت باشند ادامه داد: دو روز پیش یعنی ۲۸ مرداد سالگرد کودتای ننگین در کشور ما بود که این کودتا چند علت داشت.

وی افزود: اینکه امام (ره) فرمود آمریکا شیطان بزرگ است کاملا نکته درستی بود چرا که آمریکایی ها قابل اعتماد نیستند.

لاریجانی اضافه کرد: اگر نجاتی برای ملت ها وجود دارد در ارتباط صمیمی و واقعی با روحانیت و مساجد است و کلید نجات در اینجاست و این روزها که بحث کلید زیاد مطرح می شود باید گفت که این همان کلید است.

رئیس مجلس با بیان اینکه علما و مساجد ما هم باید پرنشاط و باتحرک باشند گفت: بنده به مرکز پژوهش ها خواهم گفت که در مورد مساجد یک کاری را با کمک دولت انجام دهند با این شرط که استقلال مساجد حفظ شود و مساجد دولتی نشود.

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور هم اظهار داشت: برخی مشکلات اقتصادی در کشور مربوط به تحریم ها و برخی دیگر ناشی از بعضی مسائل در داخل کشور است که امیدواریم دولت جدید در این رابطه ساماندهی را انجام دهد.

وی ادامه داد: رکود و رشد نقدینگی دو مشکلی است که باید حل شود و کلید این در نکته ای است که رهبری هم فرمودند یعنی باید به رونق تولید اهمیت داد.

رئیس مجلس اظهار داشت: خیلی از تسهیلات بانکی باید در اولویت به تولید داده شود تا تولید رونق پیدا کند و افراد اشتغال داشته باشند.

لاریجانی با بیان اینکه مساجد می توانند مردم را به تولید و کارآفرینی تشویق کنند گفت: ادارات ما از نظر نیرو متورم است و علاج کار ما این نیست که حجم دولت را اضافه کنیم.

رئیس مجلس با تاکید بر صرفه جویی در همه امور اضافه کرد: پرهزینه کار کردن برای کشورها سم مهلکی است؛ مصرف متوسط انرژی ما در دنیا بسیار زیاد است و از آنجایی که ما جزو کشورهای نفت خیز هستیم به این موضوع توجه نداریم.

لاریجانی گفت: قانون هدفمندی یارانه ها هدفش ایجاد صرفه جویی و تولید رونق بود ولی چون بد اجرا شد مشکلاتی به وجود آمد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سبک زندگی داشتن هم جهات مختلفی را دارد که یک بخشش مربوط به همین موضوع صرفه جویی است.

وی با اشاره به اوضاع بین المللی اظهار داشت: در یک دهه اخیر سنگ اندازی آمریکا و کشورهای زورگو مقداری زیاد شده که بهانه آنها هم مسئله هسته ای است.

نماینده مردم قم گفت: راهی که ملت ایران انتخاب کرده یعنی صیانت از منافع ملی باید به صورت پررنگ برای سیاستمداران وجود داشته باشد؛ مهم این است که استراتژی ما چه باشد و تاکتیک ها می تواند بر حسب شرایط تغییر کند.

لاریجانی اظهار داشت: برخی ها می خواهند توقع ما را نسبت به منافع ملی به سمتی که خودشان می خواهند سوق دهند که این اشتباه است؛ سیاستمداران در ایران نسبت به منافع ملی هوشیاری دارند و می دانند که منافع استراتژیک ما در این است که از حقوق ملی در کشور دفاع شود.