حاشیههای جلسه امروز صبح مجلس:
از طومار کارگران تازنده شدن یادملاقلیحسین همدانی
جلسه امروز مجلس شورای اسلامی دارای حاشیههای خاصی بود از جمله اینکه قبل از آغاز جلسه علنی امروز رییس مجلس شورای اسلامی با نکوهش حوادث اتفاق افتاده در جلسه روز گذشته مجلس، از نمایندگان خواست تا رفتار دور از شأن و جایگاه مجلس را از خود بروز ندهند چرا که شبکههای رادیویی و تلویزیونی، مجلس را به خانههای مردم بردهاند.
به گزارش پارس ، به نقل ازایسنا، جلسه علنی امروز که ساعت ۸: ۱۷ صبح به ریاست علی لاریجانی برگزار شد دارای حاشیه هایی بود. از جمله آنکه رییس مجلس قبل از آغاز جلسه علنی نمایندگان را خطاب قرار داد و به آن نمایندگانی که رفتارهای نامتعارف در جلسه بعدازظهر روز گذشته از خود بروز دادند، انتقاد کرد.
لاریجانی از آنان خواست تا به دلیل پخش مستقیم مذاکرات علنی مجلس از شبکه های رادیویی و تلویزیونی که به صورت مستقیم صحن علنی مجلس را به خانه های مردم می برند از نام بردن اسم افراد و مستند کردن پی در پی سخنانشان به بیانات مقام معظم رهبری به صورت جدی پرهیز کنند.
توصیه های رییس مجلس شورای اسلامی ضمن دفاعیات ورزای پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد کشاورزی تا حدود زیادی مورد توجه نمایندگان مجلس قرار گرفت اما در زمان رسیدگی مجلس به صلاحیت وزیر پیشنهادی دادگستری به یک باره جو مجلس تغییر کرد.
در حین اظهارات موافقان و مخالفان علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزرای پیشنهادی و معاونان رییس جمهور به مرور وارد مجلس شدند.
صابری و پورابراهیمی در مخالفت و آرامی، تاجگردون، حسینی صدر و محجوب در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی صحبت کردند.
تاجگردون در سخنانش علی ربیعی را در برخورد با کارتل های شکل گرفته در شرکت شستا از شرکت های زیرمجموعه سازمان تامین اجتماعی توانمند دانست.
پورابراهیمی هم مخالفت خود را در حین پخش اسلایدهایی از مانیتور مجلس، بیان کرد.
حسینی صدر که در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی صحبت می کرد جمع آوری اطلاعات بخش تعاون و شرکت شستا را به برکت اینترنت راحت دانست.
وی گفت که وزیر تعاون نمی تواند فردی ذوالفنون باشد بلکه وزیری مدیر، پاکدست و وفادار به ولایت نیاز امروز وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
در حین نطق حسینی صدر، پورابراهیمی که در مخالفت با علی ربیعی سخن گفته بود، اعتراض خود را با صدای بلند اعلام می کرد که این رفتار نماینده راور و کرمان، ناراحتی حسینی صدر را به دنبال داشت.
وی سکوت رییس مجلس نسبت به این رفتار را مورد انتقاد قرار داد.
حسینی صدر گفت که مردم در انتخابات با انتخاب روحانی سنگ قبری را بر روی گور دشمنان نظام گذاشتند.
با حضور علیرضا محجوب پشت تریبون مجلس برای بیان موافقتش با برنامه های وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وی نسبت به سخنان پورابراهیمی واکنش نشان داد و از رییس مجلس خواست تا بتواند تذکرش را قبل از نطق دفاعیه اش بیان کرد ولی رییس مجلس گفت که تذکرات را بعدا گوش خواهد کرد.
محجوب این رفتار علی لاریجانی را ظلم دانست.
لاریجانی نیز در واکنش به این سخن محجوب گفت: ظلم که زیاد است، یکی از ظلم ها همین است که پشت تریبون هر چه می خواهید می گویید.
محجوب حین دفاع از وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، طوماری از درخواست های تشکل های کارگری را خطاب به نمایندگان و دوربین های صداوسیما نمایش داد.
وی پس از پایین آمدن از پشت تریبون مجلس این طومار را باز کرده و به نمایندگان نشان داد.
پس از قرار گرفتن علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پشت تریبون مجلس، رییس و یکی از اعضای هیات رییسه مجلس از وی خواستند حداکثر ۲۵ دقیقه صحبت کرده و پنج دقیقه از وقتش را به رییس جمهور اختصاص دهد.
علی ربیعی در ابتدای سخنانش گفت: متاسفانه این بار قرعه وزارت تعاون به نام بنده افتاد. خدا شاهد است که از زمان شهید رجایی تاکنون سه بار پیشنهاد وزارت به من داده شد ولی نپذیرفتم اما در شرایطی که هر روز افراد بیشتری به طبقات فرودست اقتصادی سقوط می کنند آمده ام تا کمک رییس جمهور باشم.
در حین سخنان علی ربیعی، حمید رسایی با ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه مصافحه و روبوسی کرده و چند دقیقه ای با وی به صحبت کردن مشغول شد.
در خلال صحبت های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رییس جمهور ساعت ۹: ۴۳ دقیقه وارد مجلس شد.
علی ربیعی بازتاب امنیتی دانستن کابینه از سوی برخی نمایندگان را در سایت های خبری بین المللی گسترده دانست و آن را مایه سوء استفاده دشمنان انقلاب تعبیر کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی دعاهای پایانی علی ربیعی را موجب عرفانی شدن جلسه دانست.
وی به شوخی به علی ربیعی گفت: سخنان شما ما را به یاد ملاقلی حسین همدانی انداخت.
با پایان یافتن بررسی های برنامه ها و سلایق وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شکرخدا موسوی، علی نعمت چهاردولی و مهرداد لاهوتی در مخالفت و جباری، رحمت الله نوروزی و خضری در موافقت با برنامه ها و صلاحیت وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی سخن گفتند.
لاهوتی در بخشی از نطقش گفت: در دوره حجتی در وزارت جهاد کشاورزی حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی کاشت برنج تغییر کاربری یافت و کشوری که ۳۰ هزار تن چای در سال تولید می کند به دلیل انحلال سازمان چای همچنان گرفتار مشکلات فراوانی است.
پس از وی، خضری که یکی از نمایندگان اهل تسنن مجلس است برای موافقت با برنامه های حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی پشت تریبون مجلس قرار گرفت.
وی در ابتدای سخنانش هشدار کردهای سوریه توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کرد.
پس از آن محمد حجتی وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای توضیح برنامه هایش پشت تریبون مجلس قرار گرفت و کمی بیش از نیم ساعت سخن گفت.
لاریجانی به شوخی به وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت که شما ضمن آنکه وقتی به رییس جمهور ندادید وقت های دیگر را هم میل فرمودید.
کوچک زاده در مخالفت و عبدالرضا عزیزی در موافقت با برنامه ها و صلاحیت حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی وزیر پیشنهادی دادگستری سخن گفتند.
مجلس که تا این لحظه به آرامی به بررسی برنامه ها و صلاحیت وزرا به صورت تخصصی و در جوی آرام پرداخته بود، با قرار گرفتن کوچک زاده پشت تریبون مجلس و بیان ادعاها و سخنانی موجب به هم ریختن فضای مجلس شد.
کوچک زاده ضمن مخالفت با پورمحمدی اعلام کرد که در دولت احمدی نژاد به وی رای نداد ولی احتمال دارد پس از اظهاراتش و واکنش های مجلس، به وی رای اعتماد دهد.
وی پیکان انتقاداتش را متوجه وزارت دادگستری و نه شخص پورمحمدی دانست.
کوچک زاده در حین نطقش روحانی را خطاب قرار داد و از وی خواست تا به سخنانش گوش کند و برای این کار دست به دامن رییس مجلس شد ولی لاریجانی به وی گفت شما برای نمایندگان سخن می گویید.
این نماینده مردم تهران در نطق خود بارها سخنان خود را به اظهارات سال های گذشته علی ربیعی مستند کرد.
وی گفت: بی عدالتی ها عامل ایجاد افراط می شود.
سخنان کوچک زاده موجب به هم ریختن جو آرام مجلس شد.
با بالا گرفتن دفعات نام بردن از ربیعی، جو مجلس برای مدتی متشنج شد و اکثریت نمایندگان خواستار بیان تذکراتشان شدند.
لاریجانی از سیدشریف حسینی یکی از اعضای هیات رییسه مجلس که در صحن مجلس خواستار تذکر شده بود خواست تا در جایگاه هیات رییسه حضور یابد تا با وی صحبت کند.
لاریجانی به کوچک زاده متذکر شد: باید در مخالفت با وزیر پیشنهادی دادگستری صحبت کند و به وی یادآور شد سخنانش مربوط به کلیات لایحه است.
لاریجانی خطاب به کوچک زاده تاکید کرد: شما نباید در زمان رسیدگی به برنامه ها و صلاحیت وزیر دادگستری در خصوص اظهارات سال های قبل آقای ربیعی صحبت کنید.
مهدی کوچک زاده که بی توجه به تذکرات نمایندگان و رییس مجلس به مستند کردن سخنانش به اظهارات سال های گذشته علی ربیعی ادامه می داد، چند مرتبه با لاریجانی و یکی از اعضای هیات رییسه برای از دست نرفتن وقتش به دلیل اعتراضات نمایندگان به جر و بحث پرداخت.
با پایان یافتن نطق کوچک زاده، عبدالرضا عزیزی در موافقت با وزیر پیشنهادی دادگستری پشت تریبون رفت و کوچک زاده را خطاب قرار داد و گفت: چرا این سخنان را زمانی که خاوری دزد سه هزار میلیارد تومان دزدید، بیان نکردید.
این اظهارات رییس کمیسیون اجتماعی نیز واکنش نمایندگان را در پی داشت چرا که آنان در اعتراضات شان می گفتند، هنوزهیچ چیز اثبات نشده است، به همین دلیل درخواست تذکر داشتند.
یکی از اعضای هیات رییسه مجلس از رییس کمیسیون اجتماعی درخواست کرد تا در موضوع بحث صحبت کند.
حجت الاسلام سیدحسن ابوترابی فرد که بخشی از وقت عبدالرضا عزیزی را برای دفاع از وزیر پیشنهادی دادگستری به خود اختصاص داده بود، به دلیل پایان وقت علنی جلسه مجلس نتوانست نطق دفاعی اش را بیان کند.
لاریجانی قبل از به صدا در آوردن زنگ مجلس در ساعت ۱۲: ۴ دقیقه اعلام کرد که مابقی ناطقان در جلسه بعدازظهر که ساعت ۱۴ برگزار خواهد شد، بیان کنند.
ارسال نظر