به گزارش پ ارس به نقل از فارس، اخبار برخی تحولات آفریقا در زیر آمده است:

تعطیلی کار ۴ بندر مهم نفت خیز در لیبی ادامه دارد

اعتصاب ها و تظاهرات کارگران در بسیاری از تأسیسات نفتی لیبی در هفته های اخیر که در اعتراض به وضعیت شغلی آنان صورت گرفت موجب شد که این کشور شاهد شدیدترین افت در تولید و صادرات نفت از زمان قیام مردمی سال ۲۰۱۱ باشد.

فعالیت های پایانه نفتی در دو بندر السدره و راس لانوف از دو هفته پیش کاملا متوقف است .

در همین حال معاون وزیر نفت لیبی اعلام کرد: کارگران و مقامات محلی برای پایان دادن به اعتصابی که سبب متوقف شدن عملیات در این پایانه طی دو هفته گذشته شد، به توافق رسیدند و صادرات از پایانه نفتی مهم السدره این کشور روز پنجشنبه از سر گرفته خواهد شد.

عمر شکمک گفت که هنوز عملیات در پایانه رأس النوف نیز از سر گرفته نشده است اما اگر پایانه السدره کار خود را آغاز کند ممکن است عملیات در رأس النوف نیز از سر گرفته شود.

از اواخر ماه ژوئیه گذشته و در پی اینکه نگهبانان مسلح که وظیفه تأمین امنیت این تأسیسات نفتی را بر عهده دارند در اعتراض به دستمزدها و وضعیت شغلی خود مانع از تولید نفت شدند، صادرات نفت خام از پایانه های السدره و رأس النوف متوقف شد.

این بنادر ظرفیت تولید حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت را در روز دارند که این میزان کمی کمتر از نیمی از ظرفیت صادرات لیبی یعنی یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز است.

شکمک گفت: این در حالی است که انتظار می رود بندر الحریقه همچنان تا پایان هفته تعطیل باشد

وی همچنین گفت درباره از سر گیری عملیات در بندر الزویتینه که به سبب اعتصاب از اواسط ماه ژوئیه تعطیل شده است پیشرفتی حاصل نشده است.

معاون وزیر نفت لیبی افزود: بنادر الزاویه، البریقه و ملیته عملیاتی هستند و تولید نفت در این بنادر به حدود ۷۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.

سیل سودان تاکنون ۵۶ کشته و صدها زخمی برجا گذاشته است

رسانه های سودان اعلام کردند از اوایل ماه اوت بر اثر جاری شدن سیل در این کشور بیش از ۵۶ تن جان خود را از دست دادند.

خبرگزاری سودان به نقل از مقامات محلی اعلام کرد طی دو هفته گذشته بر اثر جاری شدن سیل، بیست تن در استان خرطوم جان خود را از دست دادند و ۲۴۰ تن نیز زخمی شدند.

رادیو ام درمان روز یکشنبه از کشته شدن ۳۶ تن بر اثر جاری شدن سیل در استان نیل، در شمال خارطوم خبر داد.

سازمان ملل اعلام کرد که شمار آوارگان و سیل زدگان بالغ بر ۱۵۰ هزار نفر هستند و در صورت ادامه این بارش ها ممکن است شمار سیل زدگان و بی خانمان ها افزایش یابد.

جاری شدن سیل از دو هفته پیش موجب ویرانی حدود ۲۶ هزار خانه شده است.

پایتخت سودان طی ۲۵ سال اخیر شاهد چنین بارش های سیل آسایی نبوده است، اما بین ژوئن و اکتبر ۲۰۱۲ سیل در مناطق روستایی ۳۶ هزار خانه را ویران کرد و ۲۷۰ هزار آواره بر جا گذاشت.

مقامات نیجریه ای نیز می گویند سیلاب ناشی از بارندگی های شدید در این کشور به کشته شدن یک نفر و آواره شدن ۵۷۵ نفر در شهر کانو در شمال این کشور شد.

شورشیان دارفور یک فروند بالگرد سازمان ملل را با خدمه آن توقیف کردند

یک فروند بالگرد متعلق به صلحبانان سازمان ملل به همراه خدمه آن ۱۰ روز پیش توسط شورشیان در منطقه ناآرام دارفور توقیف شده است.

کریستوفر سیسمانیک سخنگوی ماموریت صلحبانی سازمان ملل متحد و اتحادیه آفریقا در دارفور اعلام کرد: این بالگرد متعلق به یک شرکت روسی بود و علائم مربوط به سازمان ملل بر روی آن وجود نداشت و یکی از خدمه این بالگرد سودانی است در حالی که دو خدمه دیگر خارجی هستند.

سیسمانیک گفت: این بالگرد سوم اوت در حال انتقال محموله ای لجستیک به محل استقرار نیروهای یونامید در ایالت دارفور جنوبی بود که به علت نقص فنی مجبور به فرود اضطراری در منطقه ای در حدود ۵۰ کیلومتری شهر نیالا شد اما همراه خدمه خود توسط اعضای گروه شورشی مینی میناوی توقیف شد.

مذاکرات با همه طرف ها برای آزاد کردن بالگرد و خدمه آن جریان دارد.