به گزارش پارس به نقل از تسنیم، سید عباس عراقچی سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری با خبرنگاران ضمن تبریک روز خبرنگار در پاسخ به سوالی در مورد مساعدت ترکیه از ایران برای آزادی دو خلبان ترک در لبنان اظهار داشت: داوود اوغلو وزیر خارجه ترکیه تماس تلفنی با علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان داشتند و درخواست مساعدت از ایران برای پیدا کردن دو خلبان ترک در لبنان داشتند.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره گروگانگیری و ربودن انسان ها در هر کجا که باشد را محکوم می کند و ما اگر امکاناتی داشته باشیم که بتوانیم این مشکل را حل کنیم حتما از آن دریغ نخواهیم کرد و تماس های ما برای پیدا کردن این دو خلبان ترک ادامه خواهد داشت.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد دعوت رئیس جمهور کشورمان به دو اجلاس بین المللی افزود: از رئیس جمهور کشورمان برای شرکت در دو اجلاس بین المللی دعوت به عمل آمده است که این موضوع در برنامه رئیس جمهور وجود خواهد داشت اما هنوز تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است چرا که ایشان فعلا درگیر انتخاب وزرای خود هستند و اولین اجلاس نیز در ۲۲ شهریورماه در قرقیزستان که به نام اجلاس سران شانگهای می باشد خواهد بود و جمهوری اسلامی ایران همواره به عنوان عضو فعال در این اجلاس حضور داشته و تصمیم گیری نهایی با دکتر روحانی خواهد بود.

عراقچی ادامه داد: همچنین اجلاس مجمع جهانی در نیویورک برگزار خواهد شد که این سفر برای رئیس جمهور کشورمان بسیار مهم خواهد بود چرا که در مجامع جهانی حضور پیدا خواهد کرد ولی هنوز هیچ تصمیمی در این خصوص گرفته نشده است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد آخرین پیگیری ها از وضعیت دیپلمات ربوده شده در یمن افزود: هنوز ویزا برای هیئت ایرانی صادر نشده است و پیگیری های ما ادامه دارد. البته کارهای اداری صدور ویزا در یمن صورت گرفته است و ما امیدواریم هر چه زودتر هیئت ایرانی به یمن اعزام شوند و همانطور که نیز اطلاع دارید ما تا به الان دو بار کاردار یمن را به وزارت خارجه احضار کرده ایم و دولت یمن نیز مسئول حفظ جان دیپلمات ایرانی می باشد و امیدواریم این تلاش های ما به سرانجام برسد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اینکه نامه هایی از سوی رهبران کشورهای اروپایی به رئیس جمهور کشورمان ارسال شده است و آیا دکتر روحانی پاسخ این نامه ها را داده است، گفت: پاسخ نامه های رهبران اروپایی از سوی رئیس جمهور محترم داده خواهد شد و هر وقت که این موضوع صورت گیرد اطلاع رسانی خواهد شد.

عراقچی در پاسخ به سوالی در مورد زمان مذاکرات ایران با ۱+۵ افزود: هنوز هیچ تحولی در مورد مذاکرات ایران و ۱+۵ صورت نگرفته است و تا زمانی که کابینه دکتر روحانی مشخص نشده باشد نمی توان در مورد آن اظهارنظر کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر امضای تفاهم نامه ای بین ایران و افغانستان و جزئیات آن تصریح کرد: در سفر جناب کرزای به تهران دبیر شورای عالی امنیت ملی افغانستان نیز ایشان را همراهی می کردند و یادداشت تفاهم همکاری انتظامی و امنیتی بین دو شورای عالی امنیت ملی میان دو کشور امضا شد که کاملا با تفاهمنامه راهبردی متفاوت است و این یادداشت تفاهمنامه در مورد مواد مخدر، مقابله با تروریست و بسیاری موارد دیگر بوده است و سوء تفاهمی که برای برخی رسانه های خارجی پیش آمده بود صحت ندارد.

وی در مورد بازگشت سفرا به کشورمان افزود: هیچ نکته خاصی در این قضیه وجود ندارد و هر سال تابستان جابجایی صورت می گیرد و بیش از صد نوع سفر و ماموریت در خارج از کشور داریم که این ماموریت ها روال طبیعی خود را دارد و با هماهنگی دفتر دکتر روحانی صورت می گیرد.

عراقچی تاکید کرد: رئیس جمهور کشورمان از ما خواسته تا وزارت خارجه وظایف خود را طبق معمول انجام دهد و اگر حکم ماموریت سفرایی که به پایان رسیده است به کشور برگردند تا وضعیت سفرای جدید مشخص شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: در حال حاضر هیچ سفارتخانه ای بدون سفیر یا سرکنسولگری وجود ندارد و خبری مبنی بر اینکه ۵۰ سفیر ایران در سفارتخانه ها غایب هستند شایعه بوده است.

عراقچی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم در مورد راه اندازی نیروگاه جدید میان ایران و روسیه اظهار داشت: مذاکرات ما با روسیه درمورد احداث نیروگاه های هسته ای از قدیم وجود داشته است و ما فکر می کنیم تا چند هفته دیگر نیروگاه بوشهر به سرانجام برسد.

وی تصریح کرد: نیروگاه بوشهر مراحل آزمایشی خود را انجام داده و در هفته های آینده آغاز به کار خواهد کرد و رسماً به ایران تحویل داده خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: همزمان با این نیروگاه قراردادهای ما با روسیه ادامه دارد و ما امیدواریم این قراردادها به سرانجام برسد.

عراقچی در ادامه نشست جلسه سخنگویی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر ناپدید شدن آقای یزدی در امارات افزود: اخبار ضد و نقیضی در مورد کشته شدن و ناپدید شدن آقای یزدی در امارات وجود دارد و ما هنوز در حال پیگیری این موضوع هستیم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد بازداشت دو فرد ایرانی در مالزی ادامه داد: ما اخیرا شاهد هستیم که دولت آمریکا دام هایی را برای شهروندان ایرانی بوجود می آورد که منجر به دستگیری ایرانیان خارج از کشور می شود. به غیر از آقای فرهادی دو نفر دیگر نیز هستند که مجموعا ۳ نفر در مالزی به اتهام خرید کالاهای تحریم شده دستگیر شده اند که این دسیسه و توطئه علیه ایران است و رایزنی برای آزادی این ۳ نفر وجود دارد.

عراقچی تصریح کرد: ما به حسن نیت مقامات سیاسی و قضایی اطمینان داریم و امیدواریم حکم بی گناهی آنان ثابت شود چرا که قاضی یک بار حکم آنها را به ما داده است و امیدواریم همانطور که عرض کردیم حسن نیت مقامات مالزی به ما ثابت شود و این موضوع به بهترین شکل حل و فصل شود.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی برای پیش بردن اهداف جدید دولت از سوی وزارت خارجه گفت: وزارت امور خارجه یکی از ارگان های حرفه ای است و همواره برای پیشبرد سیاست خارجی کشورمان آمادگی لازم را دارد و از منویات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور استفاده خواهد کرد و من ایمان به توان حرفه ای و همکارانم در وزارت خارجه دارم و مطمئن هستم در جهت منویات مقام معظم رهبری حرکت خواهند کرد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد مذاکرات ایران و ۱+۵ افزود: هنوز هیچ خبر قطعی از سوی آنها به ما نرسیده است و تصمیمی در این خصوص توسط غربی ها برای مذاکره با ایران صورت نگرفته است و ما فعلا باید منتظر بمانیم و دوره بعدی مذاکرات نیز با حضور خانم اشتون صورت خواهد گرفت.

عراقچی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد درگیری های مرزی در هند و پاکستان افزود: ما از درگیری های هند و پاکستان مطلع شدیم و هر دو طرف را به خویشتنداری دعوت می کنیم و امیدواریم از طریق مذاکره و گفت وگو و به شیوه های مسالمت آمیز این موضوع حل و فصل شود.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد بازگشایی سفارت ایران در لندن گفت: همانطور که می دانید قطع روابط از سوی انگلیس صورت گرفت و مجلس شورای اسلامی نیز تصمیمی در حد کاردار گرفته است ولی برای تغییر در روابط مستلزم رفتار دولت انگلیس و تغییر رفتار آنها هستیم و امیدواریم بتوانیم در زمان مقتضی مذاکرات کارشناسی ما صورت بگیرد.

وی همچنین در مورد انفجارات اخیر عراق اظها رداشت: ما در چند روز اخیر شاهد انفجارات عراق بودیم چرا که دست هایی در تلاش است تا وحدت و انسجام ملی این کشور را از بین ببرد که همزمان با عید سعید فطر این موضوع صورت گرفت و این بسیار جای تاسف دارد و نشان دهنده خوی استکباری آنها است.

عراقچی ادامه داد: اخباری وجود دارد از کسانی که این اقدامات را انجام می دهند و ما امیدواریم این موضوع کنار گذاشته شود و امیدواریم جناح های سیاسی در عراق خویشتنداری داشته و در راستای حفظ وحدت و انسجام ملی حرکت کنند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر فرمایشات مقام معظم رهبری و ابراز نگرانی ایشان از تحولات منطقه و تدابیر وزارت امور خارجه در مورد این تحولات افزود: تحولات اخیر خاورمیانه از نزدیک مورد رصد و توجه ایران قرار دارد و طبیعتا وزارت خارجه یکی از اولویت های خودش را پیگیری این مسئله قرار داده است. همچنین ما نگران تحولات مصر و دو قطبی شدن این کشور هستیم و همچنین نگران درگیری هایی در سوریه، مصر و لبنان هستیم چرا که این درگیری ها فقط به منافع رژیم صهیونیستی کمک کرده و ما امیدواریم رهبران منطقه تدابیر لازم را در این خصوص بیندیشند.

وی تصریح کرد: ما طرفین را در مصر به خویشتنداری دعوت می کنیم و به آنها توصیه می کنیم به نصیحت های هوشمندانه مقام معظم رهبری توجه کنند چرا که این نصیحت ها از سر دلسوزی و توجه به کشورهای منطقه است.

عراقچی همچنین در مورد بدهی های هند به ایران افزود: فروش نفت ما به هند به صورت روپیه صورت می گیرد و این عمدتا برای انجام واردات ما از این کشور خواهد بود و ایده خوبی است که آغاز شده و ما از کشورهایی همچون هند برای ارتباطات خود استفاده می کنیم که تجربه خوبی بوده و امیدواریم با همکار یاقتصادی و تجاری بتوانیم به اقتصاد خوبی دست پیدا کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در مورد انتقادات نمایندگان مجلس از محمدجواد ظریف مبنی بر اینکه ایشان سال های بسیاری از کشور دور بوده اند گفت: ظرفیت چهره شناخته شده ای در محیط های بین المللی و خارج از کشور داشته و فردی کاملا مسلط، با تجربه، شناخته شده و با حسن اخلاق و رفتار پسندیده ای است که ما از ایشان دیده ایم.

وی تصریح کرد: آنچه گفته شده مربوط به شرایط فعلی و بحث هایی است که صورت می گیرد و ما هیچ نقطه منفی از ایشان ندیده ایم و برعکس ایشان همت و انگیزه شان برای دفاع از منافع ملی بوده و در قطع نامه ۵۹۸ در مذاکرات با عراق و تحولات دیگر نقش بسزا ومهمی داشته است اما به هر حال این تصمیم با مجلس شورای اسلامی است و ما امیدواریم تصمیمات موجود موجب خیر و صلاح سیاست خارجی کشور شود.