به گزارش پ ارس به نقل از فارس، احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که در موافقت با کابینه پیشنهادی حسن روحانی به مجلس شورای اسلامی برای اخذ رأی اعتماد در جلسه بعد از ظهر مجلس شورای اسلامی سخن می گفت با اشاره به دلایل شکست اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری و مسائلی که سبب شد تا مردم به حسن روحانی رأی دهند گفت: اینکه بخشی از مدیریت احمدی نژاد در انتخابات گذشته به اصولگرایان منصوب می شد باعث شد تا مردم از ناحیه اصولگرایان برخی نگرانی ها را داشته باشند، همچنین تفرقه نامزدهای اصولگرا مزید بر علت شد چرا که تصویری از قدرت طلبی آنان را در اذهان تقویت می کرد.

وی افزود: البته باید به این نکته توجه کرد که مردم تمایل چندانی به اصلاح طلبان نداشتند چرا که نامزد رسمی اصلاح طلبان تا روز رسمی انصرافش جزو نامزدهای پراقبال نبود و حتی حمایت صریح آقای خاتمی نیز رأی شگفت انگیزی نداشت.

این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی دیگر از علل انتخاب آقای روحانی به خود ایشان مربوط است. آقای روحانی جزو روحانیت مبارز و مسئولان با سابقه نظام بود و هیچ پیشینه اصلاح طلبانه به معنای جناحی نداشت و کسی نیز نسبت اصولگرایی به وی نداده بود. با دولت احمدی نژاد هیچ نسبتی نداشت بلکه معزول آن دولت هم بود. ادعای اعتدال داشت و انتقاداتش نسبت به وضع موجود صریح بود و صادقانه تلقی شد.

توکلی گفت: انتقادات وی به سیاست خارجی سبب شد تا انتخاب وی امیدهایی را برای رفع تحریم ها ایجاد کند. تبدیل آقای روحانی به نماد مشی اعتدال و تدبیر سبب شد تا امیدها برای دوری از افراط و تفریط جناح ها برانگیخته شود. در این میان انصراف دکتر عارف به نفع ایشان نشان از عقلانیت طرف مقابل می داد و دلیل واضح دیگری بر این نکته بود که روحانی غیر اصلاح طلب در جبهه اصولگرایان نیست.

وی افزود: در هر حال آقای روحانی به ریاست جمهوری برگزیده شد و امید در کشور جلوه گر شد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: به هر مقدار این تحلیل را از انتخابات واقع بینانه بدانیم به همان نسبت نیز مجلس اصولگرا در نزد افکار عمومی محدودیت هایی را پیدا می کند چرا که مردم می پرسند که چرا در برخورد با احمدی نژاد اینچنین سهمگین بودید.

توکلی در ادامه با اشاره به وضعیت بسیار پیچیده و سخت معیشت مردم گفت: این وضعیت به دلیل مدیریت نامتناسب اقتصادی سیاسی در سالهای اخیر بوده است و تحریم های ظالمانه آن را تشدید کرده است.

وی افزود: کسری بودجه عظیم، ناکافی بودن ارز در دسترس و دشواری های پیچیده در خرید و واردات حتی در کالاهای حیاتی مبهم بودن نحوه اجرای هدفمندی یارانه ها، بیکاری جوانان، تعطیلی واحدهای تولیدی، درهم ریختگی هنجارها و ساختارهای اداری همه و همه از دلایل این وضعیت است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هر چه وحدت در داخل کشور بیشتر باشد امید به حل مشکلات وجود دارد، افزود: باید چنانکه مقام معظم رهبری فرمودند اتحاد و یکپارچگی را ضرورتی واضح به شمار آوریم. از سوی دیگر امید به آینده سرمایه گرانبهایی است که باید قدر آن دانسته شود چرا که برای حل مشکلات به آن نیاز داریم اگر رفتاری از مجلس و دولت سر بزند که نشان از تقابل باشد دشمن برای استفاده از این وضعیت جری تر خواهد شد.

توکلی با اشاره به اینکه نه موافقت وی بی قید و شرط و نه مخالفت دیگر نمایندگان مطلق و ثابت است، گفت: مهمترین دلیل موافقت من با ساختار کلی کابینه وضعیت سخت کشور و هجوم یکپارچه دشمن بر مردم و اسلام است.

وی افزود: پیروزی بر دشمن سلطه جو علاوه بر آنکه با حول و قوه الهی نیاز به کابینه ای دارد که خوشبختانه شرایط آن تا حدودی به چشم می خورد البته در مواردی نیز ایستادگی شخص رئیس جمهور برای تأمین آن موارد ضروری و لازم است.

این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در ملاقات هایی که با نیمی از وزرای پیشنهادی داشتیم درباره نقاط اشتراک و افتراق گفت وگو شد و ما نیز سؤالات خود را به آنان ارائه کردیم.

توکلی گفت: اولین شرط برای پیروزی در مقابل دشمن خارجی، اعتقاد وزرا به مبانی و ساختار قانون اساسی است و این قاعده همگانی است. جمهوریت و اسلامیت بن مایه و جان این نظام محسوب می شود و فتنه سال ۸۸ مصداقی از عدم التزام به قانون اساسی است و نشان از تقابل با جمهوریت نظام و اقدامی علیه امنیت ملی بود.

وی افزود: کسانی که در سال ۸۸ علیه نظام اقدام کردند و دستور ولی فقیه را حرمت ننهادند و یا به قشون کشی خیابانی پرداختند شایسته عضویت در این کابینه نیستند. به حمدالله قاطبه پیشنهاد شدگان به قانون اساسی ملتزمند و تنها چند مورد استثناء وجود دارد.

توکلی گفت: هرکس آزاد است که درباره وقایع پس از فتنه سال ۸۸ که حتی میدان را برای منافقین سیاه رو باز کرد نظری داشته باشد ولی وقتی بخواهد نقشی در ساختار قانونی داشته باشد باید وفاداری خود را به ساختار قانونی نشان دهد.

وی افزود: شرط دوم ایستادگی بر سر سیاست های کلی اداره کشور است. مخالفت منطقی ما با دولت های سازندگی و اصلاحات بر این اساس بود که تحولات اقتصادی به زیان طبقات مختلف اقتصادی بود ولی متأسفانه اعتنایی نمی شد. امیدوارم سیاست های کلی که از سوی قانون اساسی تبیین شده است شایان توجه کافی از سوی رئیس جمهور و وزرا بشود.

وی افزود: رهبری جان مایه این سیاست ها را با هر روش و توصیه ای که افزایش ثروت ملی و توزیع ثروت را فراهم کند قابل قبول دانسته است و هر طرح اقتصادی دیگری که به این دو هدف بی توجه باشد به درد مردم و کشور نمی خورد.

توکلی در ادامه با اشاره به اینکه امروز در محافل آکادمیک غربی بحث رشد اقتصادی حامی فقرا تبدیل به تئوری می شود، گفت: بحمدالله امیدواری های زیادی وجود دارد که کابینه به سیاست های کلی پایبند خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه آقای روحانی برای اجرای سیاست های کلی نظام نیازمند مراقبت از کابینه خواهد بود، تصریح کرد: اینجا یکی از نقاط حساسی است که می تواند محل نزاع شده و بسیاری از موافقان امروز را به مخالفان تبدیل کند.

توکلی گفت: شرط سوم، کارآمدی است که ناشی از علم و تجربه ذیربط است. دقت در کارنامه تخصصی و دقت در سابقه تحصیلی آنها نشان می دهد که عمدتاً از تحصیلات مرتبط و تجربیات طولانی برخوردارند.

وی افزود: شرط چهارم، ایستادگی در مقابل زیاده خواهی کشورهای خارجی به خصوص در پرونده هسته ای است. یکی از دلایل حمایت من از کابینه فرض ثابت ما مبنی بر حمایت آقای رئیس جمهور و اعضای کابینه از حقوق هسته ای ملت ایران است. آقای ظریف در ملاقات با من نیز تصریح کرد که من ذره ای از منافع کشور کوتاه نخواهم آمد.

همچنین این نماینده مردم تهران ادامه داد: آقای ظریف بر این نکته تأکید کرد که با اتخاذ مواضع منطقی حداکثر منافع را بدست آورد و بدون هزینه اضافی مجری سیاست های نظام، انقلاب و رهبری خواهد بود.

توکلی در ادامه به چند نکته اشاره کرد و گفت: چرا ما به حداقل ها رضایت می دهیم، پاسخ به این سؤال این است که چون در شرایط سختی کار به این دولت تحویل داده می شود، چنان است که اصل کارآمدی اهمیت بیشتری به سایر صلاحیت ها پیدا می کند.

وی افزود: بحث آرمان گرایی واقع بینانه همیشه مطرح بوده است اما اینکه رهبر انقلاب آن را در چنین اوضاعی طرح می کنند چراغ هدایتی برای همه مردم محسوب می شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نکته دوم در اینجا این است که اینجانب به اقتضای رشته تحصیلی خود تأکید می کنم که بیرون آمدن از شرایط فعلی در صورت فراهم بودن بهترین شرایط حداقل به دو تا سه سال زمان نیاز دارد. بیرون آمدن از رکود تورمی موجود در صورت فراهم آمدن تمام شرایط به چندین سال وقت نیاز دارد.

توکلی گفت: به اقتضای موقعیت همانگونه که رهبری فرمودند باید به دولت فرصت داد کار کند و این اولین آزمون رابطه بین دولت و مجلس است. هم جامعه ایران نیاز به ارائه رفتاری بالغانه در این انتخابات دارد و هم سبب می شود تا دشمن امید خود را برای تأثیرگذاری بر شرایط کشور کم کند. از این رو برای دولت که در نقطه اصلی مبارزه با مشکلات قرار دارد باید فرصت کار کردن را به دولت بدهد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اولین و مهمترین دلیل من برای مقابله با کابینه همین مقابله دولت با سختی هاست. ما همانگونه که در ابتدای دولت نهم با دولت همکاری کردیم اما زمانی که دیدیدم راه اشتباه می روند و به هیچ هشداری نیز توجه و قانون را رعایت نمی کنند چاره ای جز مقابله برای کنترل آن باقی نماند.

وی با اشاره به حدیثی از پیامبر گرامی اسلامی در خصوص مقابله با ظلم و جلوگیری از ستم گفت: ما به پیروی از این دستور نجات بخش از دولت آقای روحانی تا جایی حمایت می کنیم که در مسیر آزادی، عدالت و استقلال حرکت کند و هر زمان در این مسیر ضعفی را دیدیم و اگر خدای ناکرده جور و ستمی بر مردم ایران احساس کردیم برای دفعش همت می کنیم.

توکلی با اشاره به اینکه روحانی با نیمی از رأی مردم به ریاست جمهوری رسیده است، افزود: اما برای نجات کشور از این وضعیت ما نیاز به یاری همه مردم داریم. از این رو ایشان باید به خواسته ها و حساسیت های نیمی دیگر که به ایشان رأی ندادند توجه کنند. حتی شایسته آن است آنچنان عملکردی داشته باشند که ناامیدان از تغییر وضع موجود را به امیدواران نظام اسلامی بیافزایند.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: نکته آخر این است که این کابینه را آقای حسن روحانی معرفی کرده است و نه دکتر لاریجانی و یا حداد عادل، پس تعهدات، امکانات و محیطی که در آن به سر می بریم در نظر بگیریم و بعد قضاوت کنیم. رأی ندادن به کسانی که صالح نمی دانیم اثری در این حمایت ندارد.