نیم نگاهی به آینده مشایی؛
" اسفندیار" محمود! زمانی که محمود قدرت ندارد

«صد سال دیگه مردم برای پدرم احمدی نژاد، روز بزرگداشت احمدی نژاد رو توی تقویم می گذارند» این پیش بینی مهدی فرزند دوم احمدی نژاد از سرنوشت و ماندگاری پدرش در ذهن مردم ایران است که البته به نظر کامل نیست.
به گزارش خبرنگار سیاسی پارس ؛ مهدی احمدی نژاد در این پیش بینی مشایی را از قلم انداخته است کسی که پدرش در توصیفش می گوید: « اینجانب جنابعالی را انسانی موحد، مؤمن، پاک، صبور و دارای قلب و اندیشه ای زلال، عاشق و دلبسته به ارزشهای الهی و آحاد مردم جهان و عمیقاً عارف و متعهد به آرمان مهدوی، حاکمیت جهانی توحید، عدالت، عشق و آزادی و مدیریت مشترک ملت ها و فردی شایسته، مدیر، مدبر و امین و از جهات گوناگون توانمند می شناسم و آشنایی و همکاری با شما را برای خود هدیه ای الهی و افتخاری بزرگ می شمارم» .
مشایی و یارانش مسئله ای بود که در عمر ۸ ساله دولت برای اصولگرایان حامی احمدی نژاد حل نشده باقی ماند، حتی ریش سفیدی و پادرمیانی حامیان اصلی احمدی نژاد در انتخابات سال ۸۴ و ۸۸ هم نتوانست، چاره ساز گردد به طوری که برخی ها زمانی که از میزان تاثیر مشایی بر احمدی نژاد مطلع شدند از بیان ان هم خوددای کردند.
در برابر تمامی در خواست ها برای قطع همکاری با مشایی جواب احمدی نژاد یکسان بود: تصمیمات دولت مستقل از اظهارنظرهای افراد گرفته می شود، حتی اگر آن افراد محترم و عزیز باشند.
مردم اسراییل و مکتب ایرانی
« ایران امروز با مردم آمریکا و اسرائیل دوست است. هیچ ملتی در دنیا دشمن ما نیست؛ این افتخار است. ما مردم آمریکا را از برترین ملت های دنیا می دانیم. » این حرف های مشایی در سال ۸۷ است که موجی از اعتراضات را به دنبال داشت و البته با دفاع سرسخت احمدی نژاد همراه بود: حرف آقای مشایی حرف دولت است و حرف روشنی است. ملت ما با ملت ها و با مردم مشکلی ندارد.
مکتب ایرانی و ارجحیت ان بر مکتب اسلام موضوع دیگری بود که مشایی رو ان تاکید داشت و از بیان ان در مجامع عمومی ابایی نداشت. « مکتب ایران، روشن ترین و زیباترین و مطمئن ترین فردا را به همه انسان ها هدیه می کند. درود بر ایران، واژه ایران ذکر است»
موضوعی که حتی اعتراض رهبر انقلاب را در پی داشت. « کسی که مکتب ایران را به جای مکتب اسلام معرفی می کند، خودی نیست» اما حامی اصلی اش همواره پشتیبانش بود و معتقد بود: حرف ها خیلی روشن است. حرف های دولت هم یک حرف بیشتر نیست، ایشان هم همان حرف را می زند، حالا ادبیاتش متفاوت است. بعضی ها می خواهند هرچیزی را به یک دعوا تبدیل کنند. حساسیتی روی آقای مشایی درست کردند که به نظر من این حساسیت عادی نیست، غیرعادی است.
با این حال رفیق ۲۷ ساله احمدی نژاد در طول هشت سال هر از چند گاهی با انتقادات شدید روبرو شد.
اما به نظر می رسید شروع انتقادات در ابتدایی سال ۹۰، از قصد مسولان برای برخورد با جریانی را نوید می داد که حجت السلام علم الهدی در توصیفش می گوید: مشایی بین الغی و فردی است که انحرافش علنی شده از این رو می توان وی را به عنوان یک فرد منحرف معرفی کرد اما تهمت زدن به کسی که بین الغی نیست و انحرافش مشکوک است، جایز نیست.
با این وجود در ماه های نخست ۹۰، علیرضا مقیمی، مدیرعامل منطقه آزاد ارس، محمد شریف ملک زاده دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور و علی اصغر پرهیزکار مدیر عامل منطقه آزاد اروند به اتهام تخلفات مالی دستگیر شده اند، این تخلفات در سازمان های انجام شده بود که ریاست ان ها به عهده مشایی بوده اما این بار لحن حمایت احمدی نژاد از مشایی با زبان تهدید بود.
وی در ۸ تیر ماه ۹۰ در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: کابینه خط قرمز ماست، موضع ما سکوت است و بنا داریم این سکوت را ادامه دهیم، ولی بالاخره اگر بخواهند به بهانه های گوناگون همکارانم در کابینه را متهم کنند، اینجا دیگر براساس وظیفه اخلاقی، قانونی و ملی ام باید بایستم و از همکارانم دفاع کنم.
از طرف دیگر این تنها اتهام جریان انحرافی نبود، انتشار نامه ای است به امضای رحیم مشایی، که در آن از وزیر اقتصاد خواسته شده است تا تسهیلاتی برای فروش یکی از شرکت ها قائل شود، شرکتی که وابسته با مه افرید امیر خسروی متهم اصلی بزرگترین اختلاس تاریخ ایران بود.
به هر حال می توان گفت تهدید احمدی نژاد تنها توانست زمان رسیدگی به پرونده جریان انحرافی را به تاخیر بیاندازد به طوری چندی پیش سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس از رسیدگی به اتهامات مشایی خبر داد وگفت: « پرونده ای در خصوص اظهارات مشایی در مورد مکتب ایرانی، انبیا، مدیریت داوود نبی و حضرت مسیح و رژیم صهیونیستی در کمیسیون اصل نود مورد بررسی قرار گرفت و برای رسیدگی به مبادی ذی ربط ارسال شد» .
این در حالی است، مشایی هم اکنون قدرتمند ترین حامی اش را هم در برابر شکایت مجلس می بیند به طوری که محمد علی پور مختار رئیس کمیسیون اصل ۹۰، در خصوص تخلفات دولت دهم و شکایت مجلس از احمدی نژاد می گوید: این شکایت در قوه قضاییه مطرح و وقت رسیدگی آن نیز روز پنجم آذر مشخص شده است و این پرونده در شعبه ۷۶دادگاه کیفری به ریاست قاضی مدیر خراسانی رسیدگی می شود.
انتخابات ۹۲ و پروژه ای که تکمیل نشد
مشایی امیدوار بود در سایه حمایت احمدی نژاد هم از فیلتر شورای نگهبان رد شود و هم بتواند به واسطه احمدی نژاد و پایگاه مردمی اش پیروز انتخابات ریاست جمهوری شود، موضوعی که با توجه عدم صلاحیتش برای احراز پست معاون اولی در ابتدای دولت دهم بعید به نظر می رسید اما سودای پاستور و حکومت ۲۰ ساله هدف گذاری احمدی نژاد و مشایی بود.
مشایی رویای ریاست جمهوری داشت و احمدی نژاد خیلی دلش می خواست که مشایی رییس جمهور بعدی باشد به طوری که در فاصله چند ماه مانده به انتخابات شعار زنده باد بهار و گفتمان بهار برای حمایت از کاندیداتوری مشایی به راه افتاد و پیش قراول این حرکت، کسی نبود جز احمدی نژاد مردی از جنس مردم.
احمدی نژاد حتی در لحظه ثبت نام هم معاون و به اعتقاد برخی ها مغز متفکرش را تنها نگذاشت و صدای مخالفانش را دراورد. علی مطهری این همراهی را نوعی تهدید تلقی کرد و گفت: این جمله که احمدی نژاد یعنی مشایی و مشایی یعنی احمدی نژاد، می خواست بگوید که اگر او را رد صلاحیت کنید، با خود من طرف هستید.
به هر حال با رد صلاحیت مشایی پروژه مشایی در نقطه اخر تکمیل نشد و دیدار ۳ باره احمدی نژاد با رهبری و رایزنی با جنتی هم مفید واقع نشد، از طرف دیگر رد صلاحیت هاشمی، بحث عدم حضور مشایی را کاملا به حاشیه برد به طوری که این بار احمدی نژاد هرگز نتوانست حمایتش از مشایی را رسانه ای کند حتی چنین انتظاری هم در جامعه ایجاد نشد.
مشایی مردی که به مخالفانش گفته بود که اهل سکته نیست و به تعبیر دیگر حاضر به کوتاه امدن از مواضعش نیست هم اکنون تمام سمت هایش را که به واسطه حضور احمدی نژاد در راس قوه مجریه از ان برخوردار بود، را از دست داده و یا در اینده نزدیک از دست خواهد داد و به گفته خودش هر جایی که احمدی نژاد باشد او رییس دفترش خواهد بود.
احمدی نژاد و تیمش که به ساختمان لادن در خیابان آرژانتین که در اختیار نهاد ریاست جمهوری کوچ کرده اند، ظاهرا با مخالفت مسوولان جدید دفتر روحانی روبرو شده اند و تنها اجازه یافته اند در یکی از طبقات مستقر شوند یعنی همان جایی که رییس دفترش مهندس مشایی خواهد بود.
شاید بهترین کسی که می تواند به این سوال جواب بدهد خود مشایی است، سیاستمداری که در دو دهه اخیر در سمت های مختلف اجرایی بوده دست به اقداماتی می زند که با ارزش ها و شعارهای انقلاب مغایرت دارد و انتظار دارد بالاترین پست اجرایی را درنیز در کشور به دست اورد.
انتخابات مجلس در سال ۹۴ و نیز انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ می توانند زمان برگشت، احمدی نژاد و مشایی به عرصه قدرت باشند، اتفاقی که با توجه به اخرین سفرهایی استانی رییس جمهور سابق و استقبال چند صد نفری بعید است با موفقیت همراه باشد و به نظر می اسد مشایی در خوشبیانه ترین حالت رییس همان دفتر خیابان ارژانتین باشد.
ارسال نظر