به گزارش پارس به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین آملی لاریجانی طی سخنانی در مراسم تحلیف حسن روحانی اظهار کرد: خداوند را به دلیل توفیق و حضور در این مراسم شکرگزار هستم.

وی ادامه داد: فضای این مجلس برخاسته از ملتی همچون فضای نظام جمهوری اسلامی است که نعمتی بزرگ است که باید شکرگزار آن باشیم. خداوند را شکر می گذاریم که ملت بزرگ با حضور آگاهانه حماسه سیاسی خلق کرد که آثار آن برای سال ها باقی خواهد ماند.

رییس قوه قضاییه تصریح کرد: به رییس جمهور جناب آقای حجت الاسلام و المسلمین روحانی تبریک می گوییم که در این مراسم تحلیف دوره سیاسی جدیدی را آغاز می کنند. متن سوگند رییس جمهور بسیار مهم است. در قسمت هایی از سوگند به مذهب رسمی کشور و قانون اساسی اشاره شده که بسیار حائز اهمیت است. نظام و مذهب دارای اهمیت زیادی است و همچنین یک ضرورت است.

آملی لاریجانی افزود: ایمان به خدا و تسلیم در برابر او نحوه خاصی از حیات را می طلبد که اصول این حیات خاص در کتاب الهی آمده است که سنت پیامبر و روایات مبین آن وجود دارد. حیات طیبه حیات خاص مومنان است و حیاتی است که نظام جمهوری اسلامی به دنبال آن است.

وی خاطرنشان کرد: بندهایی از قانون اساسی به سنگینی وظایف دولتمردان در جمهوری اسلامی اشاره می کند که می فهمیم این وظایف چقدر سنگین و حائز اهمیت هستند لذا حاکمیت شامل همه قواست بنابراین همه قوای کشور مسئول هستند.

رییس قوه قضاییه افزود: جمهوری اسلامی ایران در حین احترام به سایر ملل، راه زندگی و حیات خویش را بر اساس آموزه های دینی پیدا کرده است. آموزه های قرآنی به عقل و عقلانیت تاکید می کند که در بند دوم قانون اساسی جمهوری اسلامی به آن اشاره شده است بنابراین در تاکید قرآن به عنوان معارف حق برای مسلمانان تردیدی نیست و باید توجه داشت عقل و عقلانیت، عقل مدرنیته نیست بلکه عقلی بابنیان است چه در بعد نظری و چه در بعد عملی.

آملی لاریجانی اظهار کرد: این خردمندی و عقلانیت جدا از عقلانیت مدرنیته است که در دنیا مطرح است. عقلانیت مدرنیته عقلانیتی ابزاری است، عقلانیتی حسابگراست.

رییس جمهور باید پشتیبان گسترش عدالت باشد

به گزارش خبرنگار ایسنا، آیت الله صادق آملی لاریجانی در ادامه صحبت های خود در مراسم تحلیف دکتر حسن روحانی رییس جمهور در مجلس، با اشاره به تصریح موضوع حقوق شهروندی در قانون اساسی گفت: حقوق شهروندی و حقوق بشر در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نقش پررنگی دارد و بنیان های این حقوق در معارف اسلامی است.

وی ضمن بیان روایاتی از پیامبر اکرم (ص) و امام علی (ع) گفت: ما به دینی متنسب هستیم که اولیای آن قریب به ۱۴۰۰ سال پیش حقوق بشر را به رسمیت شناخته و به آن عمل کرده اند و اکنون قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ملهم از همین معارف است.

رییس قوه قضاییه گفت: طبق اصل ۱۹ قانون اساسی مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.

وی ادامه داد: ما در رعایت حقوق بشر به سخنان مدعیان حقوق بشر که زندان ابوغریب و زندان گوانتانامو برپا می کنند کاری نداریم بلکه به رسول خدا و امیرالمومنان علی (ع) شهید عدالت اقتدا می کنیم که رفتار و گفتارشان ترجمان وحی بود.

وی با اشاره به موضوع اقتصاد و وضع معیشت مردم گفت: این امر از امور مورد توجه قانون اساسی بوده به طوری که فصل چهارم قانون اساسی مربوط به اقتصاد و امور مالی است.

آملی لاریجانی افزود: امروز کشور شرایط ویژه ای دارد و تحریم های ظالمانه مشکلاتی را برای خانواده ها ایجاد کرده است؛ گرچه با صلابت مردم و تدبیر مسوولان به حول و قوه الهی از این تحریم ها هم عبور خواهیم کرد، چنانچه در طول ۳۰ سال گذشته انقلاب اینگونه بوده است و این تحریم ها را به فرصت تبدیل خواهیم کرد ولی به هرحال شرایط ویژه، تدابیر ویژه و همت عالی می طلبد.

وی گفت: با توجه به نکاتی که گفته شد، به رییس جمهور محترم برادر مکرم جناب آقای دکتر سیدحسن روحانی که خود شخصیتی فهیم، مدبر و برخاسته از حوزه و دانشگاه است، عرض می کنم در سوگند شرعی و قانونی که به موجب اصل ۱۲۱ قانون اساسی به عمل می آورید ملتزم می شوید که پاسدار قانون اساسی و مذهب اصلی کشور و نظام جمهوری اسلامی باشید و خود را وقف خدمت به مردم و ترویج دین و اخلاق کنید و پشتیبان گسترش عدالت باشید.

آملی لاریجانی با بیان اینکه در نکته هایی که گذشت، عمق التزام مذکور تا حدی روشن شده است، گفت: از خداوند قادر متعال توفیق جنابعالی را در انجام این وظایف خواستارم و امیدوارم با همکاری و تعامل سازنده بین همه قوا، فصل نوینی در اعتلای نظام جمهوری اسلامی و خدمت رسانی به ملت شریف بصیر ایران گشوده شود و دوام عمر الهی و توفیقات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای را مسالت می کنم.