به گزارش پارس ، کیهان به نقل ازاندیشکده آمریکایی کیتو (KATO) با انتشار این تحلیل به قلم استیو هاتک استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه جان هاپکینز نوشت: اکنون زمان افزایش فشارهای اقتصادی بر ایران نیست. اما احتمالا جالب ترین جنبه داستان تحریم ها این حقیقت است که به رغم تحریم علیه داد و ستد خارجی، حساب معاملات خارجی ایران با افزایش چشمگیری مواجه است. حقیقت ناراحت کننده در مورد تحریم های اقتصادی این است که این تحریم ها داد و ستد جهانی با ایران را متوقف نمی کند.


این گزارش حاکی است: با آنکه صادرات ایران از زمان اعمال آخرین دور تحریم ها علیه این کشور به شدت کاهش یافته است، این وضعیت به دلیل افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیرنفتی مانند سیمان، سنگ آهن، مواد پتروشیمی، پسته و فرش ایرانی تا حدی جبران شده است. چین، هند، مالزی و کره جنوبی کشورهای غایب ناشی از تحریم های غرب در اقتصاد ایران را پر کرده اند. علاوه بر این روسیه، ترکیه، عراق و امارات متحده عربی به تضعیف بیشتر پاشنه آشیل تحریم ها کمک کرده اند.


تحلیلگر موسسه کیتو معتقد است: تحریم ها نتوانسته اقتصاد منعطف ایران را فلج کند.
در گزارش موسسه کیتو تاکید شده است: هزینه های افزایش تحریم برای غرب بیشتر از سود آن خواهد بود. با وجود اینکه باور این است که تحریم ها به اقتصاد ایران ضربه سختی واردکرده و البته تاثیرهای آن غیرقابل انکار است اما برخلاف تصور، ایران همچنان توان مقابله با تحریم ها را دارد. ایران ارز کافی برای واردات را دارد و این یک رکورد بسیار خوب برای کشورهای در حال توسعه است. کسری بودجه به طور نسبی کم بود و بدهی دولت کمتر از ده درصد تولید ناخالص داخلی است.
مهمترین نکته این که حساب جاری خارجی همچنان مازاد قابل توجهی را تجربه می کند و تحریم های نفتی، افزایش بیست درصدی صادرات غیرنفتی را به همراه داشته است. به علاوه اینکه نقش چین، هند، روسیه، مالزی، کره جنوبی و حتی ترکیه، عراق و امارات متحده عربی را در کاهش اثرات تحریم های نفتی نباید نادیده گرفت.