آمریکا در حال شکست خوردن در جنگ افغانستان
یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی تأکید کرد که آمریکا به آرامی و بطور پیوسته از لحاظ سیاسی در افغانستان در حال شکست خوردن است و احتمالاً در سالهای آتی متحمل شکست نظامی نیز در افغانستان میشود.
به گزارش پارس به نقل از فارس، « آنتونی کوردزمن» رئیس اندیشکده « مرکز مطالعات بین المللی و استراتژیک» ، در مقاله ای در خصوص جنگ آمریکا در افغانستان تصریح کرد که آمریکا به آرامی و به طور پیوسته در حال شکست خوردن در جنگ افغانستان است.
*احتمال شکست نظامی آمریکا در افغانستان طی سالهای آتی
وی تصریح کرد، گرچه این شکست در سطح نظامی نیست اما اگر آمریکا بودجه، مشاوران و شرکای لازم را برای خود در این جنگ فراهم نکند، در سالهای آتی متحمل شکست نظامی هم می شود.
کوردزمن ادامه داد که شکست آمریکا در افغانستان در سطح سیاسی است زیرا واشنگتن نتوانسته برای پیشبرد این جنگ، حمایت کنگره، مردم آمریکا، همپیمانانش و همچنین افغان ها را جلب کند.
*نداشتن رهبری معتبر، واقع گرایی، علت شکست آمریکا در افغانستان است
بر اساس این گزارش، از یک طرف، آمریکا به دلیل عدم توانایی ارائه یک رهبری معتبر و همچنین به دلیل نداشتن واقع گرایی، قضاوت معنادار هزینه مزایای ادامه جنگ افغانستان و عدم توانایی در ارائه طرح های معتبر در حال از دست دادن جنگ افغانستان است و از طرف دیگر، آمریکا در سطوح بالای دولت « باراک اوباما» از طریق تأخیرها، سهل انگاری و عدم مدیریت صحیح در حال شکست خوردن در جنگ افغانستان است.
*دولت اوباما آشفتگی های گسترده ای از دوران بوش به ارث برده است
کوردزمن تأکید کرد: دولت اوباما همچنین در ارائه یک حاکمیت موثر در افغانستان با مشکلات اساسی روبرو است. دولت وی آشفتگی های گسترده و غیرضروری از دوران ریاست جمهوری « جرج بوش» به ارث برده است. دولت وی همچنین رکود اقتصادی بزرگ و بحران بودجه فدرال را به ارث برده است که این بحران موجب شده است تا کاهش بودجه بسیار عظیمی در توانمندی ارتش به وجود آید و به همین دلیل باید تصمیم گیری های دشواری در خصوص اولویت های راهبردی اتخاذ شود.
*نقش کنگره در سوق دادن آمریکا به سوی شکست در افغانستان
به نوشته مرکز مطالعات بین المللی و استراتژیک، علاوه بر دولت آمریکا، کنگره را نیز در شکست هایی که درباره افغانستان مطرح است، سهیم دانست و تأکید کرد: کنگره نیز در شکست های خود سهیم است زیرا به جای آنکه تقاضای طرح های موثر، جوابگویی باشد و ارزیابی از اقدامات داشته باشد، در اکثر موارد، درخواست های بودجه را می پذیرد تا نشان دهد که از ارتش و جنگ حمایت می کند.
*نقش همپیمانان آمریکا در شکست این کشور در افغانستان
کوردزمن ادامه داد: در عین حال، بسیاری از دول کشورهای دیگر، شرکای منفعلی در سوق دادن آمریکا به سوی شکست شده اند. دولت های این کشورها تمایلی ندارند که بگویند از جنگ حمایت نمی کنند و منتظر خروج کامل آمریکا از افغانستان هستند و هم اکنون بر این باورند که خروج از افغانستان بدون تلاش برای یافتن یک راه حل کارساز اجتناب ناپذیر است.
اندیشکده مطالعات بین الملل و استراتژیک یکی از عواملی که در شکست خوردن آمریکا در افغانستان سهم دارد را غیرقابل اعتماد بودن دولت افغانستان بعنوان شریک آمریکا اعلام کرد و گزارش کرد: آمریکا یک شریک قابل اعتماد افغان ندارد. وقتی همپیمان افغان آمریکا در بسیاری از شکست ها و اشتباهات مقصر است و نقش دارد، آمریکا دیگر (برای شکست خوردن) به طالبان و دیگر دشمنان شورشی در افغانستان نیاز ندارد. « حامد کرزی» ظاهرا برای خروج مصمم است و معادل یک قرص سمی را برای جانشین خود به جای گذاشته است. او هرگز تمایلی نداشته که با واقعیات ارتش که جنگ و نیروهای امنیت ملی افغانستان (ANSF) را شکل می دهد، دست به گریبان شود.
بر اساس این گزارش، کرزی قبل از هرگونه تلاش برای بهبود حکومت و اقتصاد، و قبل از آنکه به سطح قابل قبولی از رهایی از فساد کمک و ایجاد فرصت برای موفقیت کمک کند، به دنبال مبادله قدرت است. تقریباً هر هفته، او مشکلات جدید و غیرضروری در روابط آمریکا و افغانستان به وجود می آورد و تمامی این اقدامات را آشکارا با این فرض انجام می دهد که آمریکا واقعا باید از دولت افغانستان حمایت کند و اهداف آمریکا در افغانستان جدی است.
فرصت های نامعلوم پیروزی در جنگ و کشوری با اهمیت راهبری ناچیز
کوردزمن درباره پایان جنگ افغانستان تصریح کرد که هیچ کس نمی تواند تضمین کند که حتی با حاکمیت بهتر آمریکا و افغانستان، پایان جنگ با موفقیت همراه باشد. در بهترین حالت، موفقیت پایدار بعد از ۲۰۱۴، بیش از آنکه « خوب» باشد، « قابل قبول» است.
وی ادامه داد که اگر طالبان و شورشیان دیگر ثابت کنند که بهبودپذیر و موثر خواهند بود، در بهترین حالت، آمریکا، افغان ها و شرکای همپیمان آنها نمی تواند کشور را با یکدیگر حفظ کنند.
زمان آن فرا رسیده است که همه درباره این حقیقت صادق باشند که هزینه مزایای ادامه تلاش های آمریکا در افغانستان محدود است. آمریکا یک سری منافع راهبردی در افغانستان دارد اما این منافع محدود هستند. این کشور مرکز تروریسم یا حتی القاعده نیست. آمریکا منافع راهبردی حیاتی و مهمی در آسیا و خلیج (فارس) دارد و منافع استراتژیکی به مراتب مهم تری در خاورمیانه و شمال آفریقا دارد و همچنین کشورهای جنوب صحرای آفریقا و آمریکای لاتین دارد. لفاظی های مقامات آمریکایی درباره اهمیت افغانستان نمی تواند وقایع کاملاً متفاوت را پنهان کند. در این شرایط ناآرامی های جهانی و منابع محدود آمریکا، افغانستان به لحاظ اهمیت استراتژیک جهانی برای آمریکا، از اهمیت ۱ و ۲.۵ درجه از مقیاس ۱۰ درجه برخوردار است.
*آمریکا درباره اهمیت استراتژیک افغانستان لفاظی می کند
کوردزمن تصریح کرد: کرزی و مردم افغانستان باید این واقعیت را بدانند که منافع راهبردی آمریکا در افغانستان به طور پیوسته کم اهمیت تر شده است. آنها باید بدانند که آمریکا به افغانستان نیازی ندارد و محرک های مالی و راهبردی محکمی دارد تا دور افغانستان را خط بکشد.
تحلیل های صورت گرفته توسط مرکز مطالعات بین الملل و استراتژیک نشان می دهد که آمریکا در افغانستان و عراق شکست خورد زیرا بیش از اندازه بر تروریسم متمرکز شد و دلایل گسترده تر خشونت و افراط گرایی را نادیده گرفت و نتوانست برای مواجهه با دلایل واقعی خشونت مدنی، تلاشهای نظامی و غیرنظامی بوجود آورد. این تحقیقات همچنین نشان داده است که آمریکا باید تغییرات اساسی در روش های رویارویی با مبارزه با تروریسم به وجود آورد، باید تغییراتی در زمینه کاهش دلایل نظامی و غیرنظامی بی ثباتی به وجود آورد و همچنین این مسئله را ارزیابی کند که چگونه می تواند در شرایطی که جلوگیری از جنگ داخلی غیرممکن است گزینه استفاده از زور را انتخاب کند.
این گزارش در پایان اینگونه نتیجه گیری کرد که تحقیقات صورت گرفته توسط مرکز مطالعات بین الملل و استراتژیک بر لزوم مشارکت واقعی آمریکا با دوستان و همپیمانان منطقه ای تأکید دارد و در عین حال خواستار تغییراتی در روش های وزارت دفاع، وزارت خارجه و سازمان توسعه بین الملل آمریکا (USAID) در مورد خطاب قرار دادن ماهیت بی ثباتی و خشونت در منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی شد و خواستار برنامه ها، بودجه ها و اقدامات موثر کاملا یکپارچه بین سازمانی شد.
ارسال نظر