به جای پرتاب گوجه، فرهنگ ایرانی اسلامی را به نمایش بگذاریم؛
منتظر حوادث غیر مترقبه در روز تحلیف روحانی باشیم؟

حضور نمایندگان کشورهای مختلف به ویژه در زمان انتقال دولت و جلب توجه جهان به این تغییر و تحول، تاثیر مهمی بر موضع گیری آینده این کشورها در مراوده با ایران دارد.
به گزارش پارس به نقل از پانا، ماجرا از آنجا شروع شد که بی بی سی فارسی در مصاحبه ای با جک استراو دیدگاه روشن و مثبت وی را نسبت به روحانی به انتشار درآورد. جک استراو وزیر سابق امور خارجه بریتانیا و یکی از سه سفیر اروپایی است که اولین مذاکرات هسته ای با ایران را در زمان دبیری حسن روحانی بر شورای عالی امنیت ملی انجام داد و گفته می شود به دلیل سفرهای متعددی که به تهران داشت، مورد حمله منتقدانش قرار می گرفت.
جک استراو در کتاب خاطراتش که اخیرا منتشر شده است، به مذاکراتش با روحانی اشاره می کند. در بخشی از این کتاب آمده است:
او (روحانی) هیچگونه نرمشی به خرج نمی داد و راه چانه زنی را به خوبی بلد بود، اما می شد با او به توافق رسید. اساس یک مذاکره خوب این است که نیاز طرف مقابل را درک کنید. ما می توانستیم با او کار کنیم و به او اعتماد داشتیم. او هم به ما اعتماد داشت. به همین خاطر هم توانستیم به پیشرفت های قابل ملاحظه ای برسیم.
سازنده ترین دوره مذاکرات زمانی بود که فقط سه کشور اروپایی با ایران مذاکره می کردند، چون یوشکا فیشر، دومینیک دوویلپن و من همگی مایل بودیم به توافقی دست پیدا کنیم. من همیشه به کمال خرازی می گفتم که ما سپر انسانی ایران هستیم، چون تا زمانی که مذاکرات مان با ایران ادامه داشت، آمریکایی ها نمی توانستند آسیب چندانی به ایران برسانند. حرفم غلط هم نبود.
تا اینجا فقط نامی آشنا از یک مقام اروپایی به گوشمان رسیده و حرف و حدیثی در کار نیست. شاید به این دلیل که از این قبیل حرف ها و نقل ها تنها از جک استراو انگلیسی شنیده نشده بود و روحانی به واسطه مذاکرات و چهره آشنایش در فضای بین الملل، سروصدای زیادی در مجامع خبری و میان سیاستمداران به پا کرد.
اما ۱۴ مردادماه ۹۲ روز مراسم تحلیف رییس جمهور منتخبی است که ۲۴ خرداد رای اکثریت مردم را کسب کرد و مراسم تحلیف رییس جمهور منتخب طبق روال معمول در ساختمان مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد و نمایندگان ملت میزبان مدعوین حاضر در جلسه خواهند بود.
میهمانان جلسه نیز توسط وزارت امور خارجه دعوت خواهند شد و با توجه به اقبال روشن و مثبتی که از انتخابات ایران در دنیا شکل گرفت، به نظر می رسد چهره های دیپلماتیک از کشورهای مختلف، علاقمند حضور در مراسم تحلیف روحانی در تهران هستند.
با توجه به آغاز به کار دولت جدید، حضور نمایندگانی از کشورهای سراسر دنیا، علاوه بر اینکه سبب تقویت جایگاه ایران در سطح بین الملل می شود، این امکان را به سیاستگذاران کشورها می دهد، که بدون واسطه رسانه ها، و به طور مستقیم سخنان رییس جمهور را بشنوند و با گفتمان وی از نزدیک آشنا شده و به مذاکرات با ایران، که از موقعیتی استراتژیک در منطقه برخوردار است جانی دوباره ببخشند.
چندی پیش" جک استراو" با اعلام آمادگی نسبت به حضور در مراسم تحلیف ۱۴ مرداد، باب حرف و حدیث ها را در جمع های مختلف گشود و نظرات و کنایات و موافقت ها و مخالفت هایی را در پی داشته است و اینجا بود که فضای داستان عوض شد.
کمی پس از انتشار این خبر، عکس العمل های متفاوتی از نمایندگان سابق و فعلی مجلس شورای اسلامی، رجل سیاسی و سایت ها و روزنامه ها در رسانه ها منعکس شد که طیف متفاوتی از واکنش ها اعم از استقبال از حضور استراو گرفته تا توقع عذرخواهی دولت بریتانیا از ایران و عدم مجوز حضور وی به مجلس را در پی داشت.
یکی از نمایندگان مجلس با بیان حرفی عجیب مدعی شده است که در صورت حضور جک استراو در مراسم تحلیف رییس جمهور یازدهم، با گوجه فرنگی از وی پذیرایی خواهد کرد.
این نماینده مجلس شاید به خیال خود با بیان این جمله از نارضایتی خود و برخی از نمایندگان از حضور این مقام اروپایی سخن گفته، اما به نظر می رسد در صورت حضور استراو در مراسم تحلیف روحانی، این شخص در نظر دارد اعتراض خود را با روشی به دور از فرهنگ غنی اسلامی و تمدن دیرینه ایرانی به گوش دولتمردان غربی برساند.
در واکنش به این مساله باید در نظر گرفت که نقد افراد قابل احترام است و بر اساس بیانات مقام معظم رهبری حق هر شخصی است که نظرات و نقد خود را بیان کند؛ اما هر حرکتی که سبب شود شان ملت ایران زیر سوال رود و این معنا استنباط شود که سیاست های خارجی کشور توسط اشخاص تعیین می شود، به شدت زیر سوال است.
رفتار تندروانه برخی افراطیون جز ضربه به کشور و خدشه دار کردن چهره نظام در عرصه های بین المللی سودی برای ملت و نظام نخواهد داشت.
به گزارش پانا، حمیدرضا ترقی معاونت امور بین الملل حزب موتلفه نیز با ذکر این مطلب که حضور نمایندگان کشورهای مختلف به ویژه در زمان انتقال دولت و جلب توجه جهان به این تغییر و تحول، تاثیر مهمی بر موضع گیری آینده این کشورها در مراوده با ایران دارد، تاکید کرد که حق شرعی و قانونی به میزبان داده نشده که با میهمان این چنین برخورد شود.
همچنین علاالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در همین رابطه گفته است: مجلس اصل عدم دخالت انگلیس در امور داخلی ایران و تغییر در سیاست های این کشور در مسئله هسته ای و تحریم ها را با حساسیت و دقت رصد می کند اما در نهایت درباره سفر جک استراو به تهران، دولت تصمیم گیرنده است.
در این میان حسن روحانی هیچ واکنشی از خود نشان نداده و این امکان وجود دارد که در این مورد اصلا حرفی نزند، ولی وظیفه ای که بر نمایندگان مجلس است و انتظاری که از اعضای احزاب فراگیری چون پایداری می رود، فرای اینگونه سخنان است. انتظار ما نگاهی معتدل، آگاه و پیشرو در مصلحت کشور و نظام است که نه تنها چهره سیاسیون کشور را از هرگونه اتهام و بی احترامی در رسانه های دنیا مصون بدارد، بلکه فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی مان را به رخ دولتمردان و ملل دنیا بکشد.
ارسال نظر