به گزارش پارس به نقل از ایسنا، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق بر سلامتی در گزارش خود در شورای حقوق بشر یادآور شد که اشتغال مهاجران در بخش های سخت و خطرناک موجب می شود تا آن ها در معرض سوء استفاده های گوناگون همچون عدم برخورداری از حق بر سلامتی قرار گیرند. همچنین تفاوت های فرهنگی و زبانی خطر اینکه مهاجران به دلیل کوتاهی کشورها در ارائه امکانات پزشکی، ایمنی کافی و امنیت روانی از حقوق خود محروم شوند را افزایش می دهد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در ادامه گفت: بسیاری از کارگران مهاجر در دنیا برای رسیدن به مقصد مجبورند در قایق یا کامیون مخفی شوند و ممکن است در چنین شرایطی هدف آزار و اذیت های فیزیکی و جنسی قرار گیرند، در حالیکه هیچگاه در مسیر ترانزیت یا در کشور مقصد از امکانات درمانی برخوردار نخواهند بود.

وی در ادامه هشدار داد که این کارگران اغلب در شغل هایشان مهارتی ندارند که این امر می تواند خطرات بسیاری برای آن ها داشته باشد. به عنوان مثال سقوط از ارتفاع در میان کارگران مهاجر به وفور به چشم می خورد. در واقع این وظیفه دولت هاست که ایمنی و استانداردهای حفظ سلامتی را برای کارگران فراهم کنند که می تواند مواردی چون آموزش کافی و لباس مناسب را شامل شود. دولت ها همچنین باید شرایطی را فراهم کنند که در صورت به وجود آمدن جراحت و آسیب کارگران بتوانند به درمان و امکانات پزشکی دسترسی داشته باشند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در ادامه یکی از دیگر مشکلات کارگران مهاجر را عدم اطلاع آن ها از حقوق شان دانست و گفت که در برخی موارد حقوق آنها رعایت می شود ولی آنها به ویژه در بخش کشاورزی به این دلیل که از شهرها و بطن جامعه فاصله دارند از امکانات در دسترس شان استفاده نمی کنند.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دفتر کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در حال حاضر بیش از ۵۰ میلیون کارگر مهاجر در دنیا در بخش خانگی مشغول به کار هستند که اغلب آن ها را زنان تشکیل می دهند. این گروه از سوء استفاده های زیادی همچون کمبود غذا و خواب، عدم دسترسی به امکانات پزشکی، شرایط بد زندگی، عدم دریافت دستمزد، ساعات کار طولانی و آزار و اذیت های جنسی، روانی و فیزیکی رنج می برند. وی معتقد است که شرایط کار در بخش خانگی بیشتر شبیه به بردگی مدرن است.

وی در گزارش خود به نوع دیگری از اشتغال های خطرناک و نامناسب اشاره کرد. کارگران جنسی بیش از دیگر افراد جامعه در معرض خطر ابتلا به بیماری ها قرار دارند و بیشتر قربانی خشونت و تبعیض نژادی می شوند. از این رو گزارشگر سازمان ملل تاکید کرد که دولت ها باید با توجه به خطرات زیادی که در مسیر زندگی این کارگران قرار دارد حق بر سلامتی هم از لحاظ جسمی و هم روانی این افراد را تضمین کنند.

وی ابراز نگرانی کرد که در بسیاری از کشورها این باور وجود دارد که کارگران مهاجر لایق امکانات پزشکی و ایمنی نیستند و دولت ها موظفند با این تفکر مبارزه کنند. وی یکی از راه های ارتقای وضعیت کارگران مهاجران به ویژه در بخش حفظ ایمنی کار را تاسیس واحدهایی دانست که بتواند توافقاتی را میان کارگران و دولت ها برقرار کند.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در ادامه با گرامیداشت بیستمین سال راه اندازی کنفرانس جهانی حقوق بشر که منجر به تاسیس دفتر کمیسیونر عالی حقوق بشر شد، بر لزوم گسترش و رعایت استانداردهای بین المللی حقوق بشر در سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی تاکید کرد.