به گزارش پارس به نقل از ایسنا، رییس جمهور همچنین به جایگاه خدمت رسانی در این برنامه اشاره کرد و افزود: توسعه فرهنگ خدمت رسانی از دیگر محورهای این برنامه بود، چراکه حکومت نقش مهمی در گسترش عدالت و خدمت رسانی به مردم دارد و شأن مسئولان نیز چیزی جز خدمت رسانی به مردم نیست.

وی همچنین توسعه مهرورزی را از دیگر محورهای این برنامه عنوان کرد و گفت: محور بعدی، تلاش در راستای پیشرفت و تعالی همه جانبه کشور بود و از طرف دیگر ما تلاش داشتیم که دولت را به مردم بازگردانیم و در واقع حلقه های بسته را که شکل گرفته بود باز کنیم.

احمدی نژاد ادامه داد: البته من به مردم یک قول نیز دادم و تنها قولی بود که دادم. من نگفتم که پول می دهم یا چیزی را اضافه می کنم، بلکه گفتم من و دولت تمام توان خود را برای تحقق این برنامه ها به کار می گیریم و در این ارتباط به ملت قول دادم. ملت نیز بزرگواری کرد، لطف کرد و منِ کوچک ترین را به عنوان خادم خود انتخاب کرد.

در ادامه، مجری برنامه خطاب به رییس جمهور گفت" دولت های مختلف در طول پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عناوین مختلفی شناخته می شوند؛ مثلا دولت سازندگی یا اصلاحات. در مورد دولت شما نیز عناوین مختلفی به کار برده شده ولی خود شما چندین بار بر روی دولت عدالت تاکید کرده اید. فکر می کنید چقدر توانسته اید عدالت را محقق کنید و آِیا فکر می کنید شرایط مردم نسبت به قبل عادلانه تر است و چرا عدالت را انتخاب کردید؟ "

رییس جمهور پاسخ داد: همان طور که اشاره کردید، عدالت موضوع مهمی است و همه پیامبران که برای سعادت انسان ها آمده اند در کنار دعوت انسان ها به توحید، بر مقوله عدالت نیز همواره تاکید کرده اند، چراکه عدالت ترجمه عملی توحید در زندگی اجتماعی است.

احمدی نژاد با بیان اینکه" استعدادها و توانمندی های انسان ها در بستر عدالت شکوفا می شود" ، گفت: کسی که هشتش گرو نُه اش است چطور می تواند به استعدادها و توانمندی های خود توجه کند؟ کسی که به بهداشت و آموزش دسترسی ندارد چطور می تواند در راستای تعالی و رشد خود حرکت کند؟ خداوند انسان ها را خلق نکرده که در بدبختی و بدو بدو زندگی کنند بلکه خلق کرده که انسان ها به عظمت ها و توانمندی های خود نیز بیاندیشند و در راستای تعالی خود حرکت کنند.

وی با اشاره به تعریف عدالت، گفت: عدالت یعنی توزیع عادلانه فرصت ها. دولت هم منابع، فرصت و هم اختیار تصمیم گیری دارد و با توجه به این مسائل باید در راستای توزیع عادلانه امکانات تلاش کند. دولت باید حتی نگاه و محبت خود را نیز عادلانه توزیع کند؛ البته نه اینکه فقط دولت در این زمینه نقش دارد و تمام عدالت توسط دولت محقق می شود، بخشی از آن توسط دولت صورت می گیرد و دیگران نیز در این ارتباط دارای وظیفه هستند. ما در محدوده امکانات و توانایی های دولت تلاش کردیم در راستای عدالت حرکت کنیم.

احمدی نژاد همچنین به ترکیب دولت اشاره کرد و افزود: می بینید که از تمام نقاط کشور افرادی در مراکز اصلی تصمیم گیری هستند و به نظر من چنین امری نیز میسر و مفید است. بسیاری از اختیارات را به استان ها دادیم و برنامه های متعددی را در راستای عدالت پیاده کردیم که از جمله آنها حرکت در راستای تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی بود.

رییس جمهور با اعتقاد بر اینکه دولت نهم و دهم در یکی از سخت ترین شرایط تاریخی مستقر شد، اظهار کرد: در آن زمان افغانستان و عراق در اشغال بودند، آمریکایی ها هر روز تهدید می کردند و دولت نهم در سایه تهدیدهای مکرر آمریکایی ها به پایان رسید. در شرایطی قرار داشتیم که رکود بحران و تورم جهانی حاکم بود و از طرف دیگر در شرایط سخت داخلی قرار داشتیم، فشارهای در داخل به دولت نهم و دهم سنگین بود و از طرف دیگر تحریم های ناجوانمردانه یکسویه نیز علیه کشور وجود داشت.

وی در ادامه با اشاره به موضوع هسته یی کشورمان گفت: مدتی است که من در این موضوع دخالتی ندارم ولی تحریم ها یک فضا و شرایط سختی را برای کشور ایجاد کرد.

احمدی نژاد اضافه کرد: دولت تلاش کرد هر کاری که برای مردم انجام می دهد، منجر به توانمندی مردم بشود.