واکنش چین به اظهارات اخیر وزیر خارجه آلمان درباره ایران
سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به اظهارات جدید وزیر خارجه آلمان گفته همه طرفها باید خواستار بازگشت بیقید و شرط آمریکا به برجام شوند.
سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به اظهارات جدید وزیر خارجه آلمان گفته همه طرفها باید خواستار بازگشت بیقید و شرط آمریکا به برجام شوند.
«هوا چانیینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به سئوالی درباره اظهارات اخیر «هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان که خواستار رسیدن به توافقی گستردهتر با ایران شده بود گفت: «با تغییرات عمدهای که در صورتبندی [مسائل هستهای ایران] اتفاق افتاده وضعیت فعلی حول مسائل هستهای ایران بسیار پیچیده و حساس است.»
وی در ادامه گفت: «باور چین این است که صرفنظر از اینکه اوضاع چگونه پیش میرود، حفظ و اجرای برجام باید پیششرط هر راه حل سیاسی و دیپلماتیک برای مسئله هستهای ایران باشد.»
سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین تصریح کرد: «ما امیدوارم همه طرفها وضعیت گستردهتر را به خاطر داشته باشند، همیشه آرامش را حفظ کنند، همبستگیها برای حفظ برجام را تقویت کرده و خواستار بازگشت بیقید و شرط دولت آمریکا به این توافق و از سرگیری پایبندی به آن و از جمله رفع تمامی تحریمهای مربوطه علیه ایران شوند.»
چانیینگ با بیان اینکه «مشخصاً برجام قادر به حل تمامی مسائل امنیتی در منطقه نخواهد بود» گفت پکن پیشنهاد راهندازی چارچوبی برای گفتوگو برسرمسائل خاورمیانه (غرب آسیا) را مطرح کرده است.
هایکو ماس چند روز پیش در مصاحبهای با «اشپیگل» گفته بود که به باور برلین توافق هستهای برجام دیگر کافی است و لازم است طرفها بر سر توافقی گستردهتر نسبت به برجام توافق حاصل کنند.
هایکو ماس گفته بود: «نوعی توافق اضافه نیاز است که مطابق با منافع ما باشد. انتظارات ما از ایران روشن است: نداشتن سلاح هستهای و نداشتن برنامه موشک بالستیک که کل منطقه را تهدید میکند. ایران باید نقش دیگری در منطقه بازی کند.»
دولت آمریکا پس از خروج از برجام در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ علاوه بر احیای تحریمهای متوقف شده ذیل این توافق، تحریمها علیه ایران در حوزههای دیگر را نیز تشدید کرد.
تروئیکای اروپا علیرغم مخالفتهای لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعدههای خود برای جبران آثار این خروج عمل نکردند. جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بیعملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل این توافق را کاهش داد.
ارسال نظر