به گزارش پارس ، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:

دلار گران بود غُر می زدند؛ارزان شد باز هم غُر می زنند!

به گزارش « مشرق» ، انتخاب حسن روحانی به عنوان یازدهمین رئیس جمهور ایران، امید مردم نسبت به رفع سوءمدیریت و بهبود شرایط اقتصادی کشور را به همراه داشته است. همین امیدواری و اعتماد، تبعاتی-هرچند گذرا- چون کاهش محسوس قیمت دلار را در یکی دو هفته اخیر به همراه داشت.

گسترش انتشار خبر کاهش نرخ ارز که با افت قیمت جهانی طلا نیز توأم شده است، در میان عامه مردم به عنوان نخستین جرقه های مثبت روی کارآمدن دولت حسن روحانی، مطرح شده است. کاهش نرخ ارز، انتظار مردم برای کاهش قیمت ها در سایر بازارها را هم به دنبال داشته است؛ چرا که در دو سال اخیر قیمت بسیاری از کالاها به بهانه گرانی دلار، بالا رفته بود.

با این حال، به رغم استقبال عامه مردم و همینطور فعالان اقتصادی از کاهش اخیر نرخ ارز، جریان های اصلاح طلب که همواره منتقد مدیریت اقتصادی دولت دهم و خصوصا افزایش قیمت دلار در دو سال اخیر بوده اند، واکنش های متناقضی نسبت به این پدیده از خود بروز داده اند و حتی با عصبانیت از کاهش قیمت دلار، انتقاد کرده اند.

مروری بر نشریات اصلاح طلب طی روزهای اخیر از ناخرسندی آنها از کاهش قیمت دلار، حکایت دارد. سه شنبه هفته گذشته روزنامه شرق از کاهش نرخ ارز انتقاد کرد و به نقل از سعید لیلاز مدعی شد دلار باید چهارهزار تومان باشد تا دولت از پس کسری بودجه برآید.

وی افزود: « افت قیمت دلار به زیر سه هزارتومان به هیچ وجه به صلاح نیست و نباید از این اتفاق اظهار خوشحالی کرد. حتی اگر تحریم ها هم برداشته شوند، دلیلی ندارد که قیمت دلار به کمتر از سه هزار تومان کاهش یابد. »

سعید شیرکوند معاون وزارت اقتصاد دولت خاتمی نیز به روزنامه شرق گفته است: « از مجموع متغیرهای موثر، روی نرخ ارز، به نظر می آید نرخ ۳۱۰۰ تا ۳۴۰۰ تومان برای دلار، طبیعی است. در این شرایط حتی اگر درآمدهای نفتی کشور به وضعیت پیشین بازگردد، کاهش دوباره قیمت ارز، معقول و منطقی به نظر نمی آید. »

روزنامه بهار هم که متعلق به طیف تندروتر اصلاح طلبان است، در روزهای اخیر تحلیل مشابهی ارائه داده و نسبت به کاهش قیمت دلار، ابراز نگرانی کرده است. این روزنامه نوشت: « حالا که قرار است دولت بعدی بیاید، نرخ دلار را پایین کشیده اند تا دولت را با دلار زیر سه هزار تومان تحویل دهند و دو ماه بعد از مستقر شدن دولت یازدهم دوباره فتیله بالا کشیده می شود تا گفته شود دولت تدبیر هم نتوانست بازار را آرام کند. »

رسانه های اصلاح طلب توضیح نداده اند که چرا تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری، به طور مطلق از افزایش نرخ دلار، انتقاد می کردند اما پس از انتخابات، تغییر موضع داده اند. یادآور می شود نشریات زنجیره ای طی ۱۸ ماه گذشته همواره جلوتر از نرخ جاری بازار ارز حرکت کرده و بارها به قصد ایجاد التهاب بیشتر، قیمت های به مراتب بالاتر را تبدیل به تیترهای اصلی خود نموده و اقدام به سیاه نمایی کردند و اکنون هشدار آنها درباره پایین آمدن نرخ ارز نشان می دهد که یکی از دو نگرانی آنها - از نگاه خود آنها- دروغ و مزورانه بوده است.

اصلاح طلبان خود را آلترناتیو روحانی می دانند

طیفی از اصلاح طلبان دنبال حمایت توأم با فاصله گذاری نسبت به رئیس جمهور منتخب هستند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، برخی اصلاح طلبان در جلسات خود این موضوع را مطرح کرده اند که ما نباید بیش از حد خود را به روحانی نزدیک کنیم تا در صورتی که وی نتوانست به مطالبات مردم پاسخ بگوید ما به عنوان آلترناتیو وارد صحنه شویم. این افراد تاکید کرده اند ناکامی احتمالی روحانی نباید به نام ما تمام شود.

در همین حال گفته می شود در دیدارهایی که رئیس جمهور منتخب با اهالی رسانه داشته وی خواستار این شده که رسانه ها به سطح مطالبات و توقعات مردم دامن نزنند. از گمانه زنی درباره کابینه یازدهم خودداری کنید چرا که بنده تاکنون با هیچ وزیری برای کابینه صحبت نکرده ام.

این گزارش همچنین می افزاید: جمعی از حامیان محمدرضا عارف از وی خواسته اند طرح تشکیل یک حزب فراگیر و ملی را ارائه دهد. همچنین گفته می شود جریان اصلاح طلب در تدارک است با پرچمداری عارف در انتخابات آینده مجلس لیست انتخاباتی ارائه دهد.

گزارش باشگاه خبرنگاران جوان حاکی است براساس نظرسنجی ای که پس از انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده است، ۵۶ درصد مردم اولویت نخست خود را حل معضلات اقتصادی دانسته اند. ۱۷درصد هم تحول در سیاست خارجی را از رئیس جمهور منتخب درخواست کرده اند و ۵ درصد هم آزادی های بیشتر فرهنگی را مطالبه کرده اند.

رهبر عالی ایران بار دیگر مانند یک استراتژیست ماهر جلوه کرد

یک اندیشکده آمریکایی در ارزیابی انتخابات ایران نوشت آیت الله خامنه ای رهبر عالی ایران بار دیگر ثابت کرد که یک استراتژیست چیره دست و قهار است. اندیشکده گیت استون خاطرنشان کرد: ایرانی ها بهترین استراتژیست ها در خاورمیانه و حتی بهتر از استراتژیست های غرب هستند و به همین دلیل است که ایرانی ها به طور مداوم غرب را در تنگنا قرار می دهند و بر آن برتری می یابند.

هارولد رود تحلیلگر آمریکایی در این گزارش تحلیلی می نویسد: تقریبا حتمی است که ما به حسن روحانی رئیس جمهوری جدید ایران زمان می دهیم تا موقعیت خود را مستحکم کند و از این طریق به ایران حتی زمان بیشتری می دهیم تا توانایی هسته ای خود را توسعه دهد. این معنای انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران است که توسط رهبر عالی ایران تدارک شد.

وی می افزاید: برگزاری انتخابات اخیر یک حرکت ماهرانه از سوی رهبر جمهوری اسلامی و پیروزی برای وی در کنار شکست برای غرب و اسرائیل بود.

اکونومیست: مشکل غرب افراد نیست؛حکومت دینی و شیر پارسی است

« انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران، آن تغییری را که غرب در انتظار آن است برآورده نمی سازد» . نشریه انگلیسی اکونومیست در تبیین این ارزیابی خود نوشت: اگر مردم ایران به شعارها و قولهای روحانی امید بسته باشند دلیلی ندارد که غرب هم نسبت به رئیس جمهور جدید ایران زیادی خوش بین باشد.

اکونومیست با اشاره به گسترش نفوذ منطقه ای ایران در کنار پیشرفت دانش هسته ای می نویسد: شیر پارسی با همه مشکلات، همچنان پنجه در پنجه غرب می افکند و اثری از اینکه حکومت دینی تبدیل به دموکراسی [غربگرا] شود، نیست. روحانی را در واقع اصلا نمی توان یک رفرمیست (اصلاح طلب) به حساب آورد. روحانی ۶۴ساله در حقیقت یکی از سیاستمداران وفادار به جمهوری اسلامی است. او سالها شورای امنیت ملی ایران را هدایت کرده و از جمله ۸ نامزدی بود که با وجود رد صلاحیت افرادی مانند هاشمی، تأیید صلاحیت شد.

نویسنده این گزارش در ادامه می افزاید: همه این پیشرفتهای ایران، بی اثر بودن سیاستهای غرب در مقابل ایران را ثابت می کند. در این سالها مذاکرات پشت سرهم برای آنکه ایران را ملزم سازد که برنامه اتمی خود را کنار بگذارد بدون نتیجه جریان داشته است. در عرصه ای که « قدرت پارسی» رو به گسترش است، مصلحت نیست غرب از خاورمیانه عقب نشینی کند.

اکونومیست در تحلیل دیگری تأکید کرده است: رهبر جمهوری اسلامی و حسن روحانی بیش از ۴۰ سالی است که با یکدیگر آشنا بوده و روحانی پیش از تصدی مسئولیت جدید، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست هیئت مذاکره کننده اتمی ایران بوده است. درباره سیاست ایران در قبال سوریه نیز باید گفت تلقی عمومی بر این است که حسن روحانی در راستای سیاست جمهوری اسلامی و همانند سلف خود، به حمایت از رژیم سوریه ادامه خواهد داد. سیاستی که بسط نفوذ « محور شیعه» را در منطقه دنبال می کند و از جنوب لبنان، مقر حزب الله، تا سوریه و عراق گسترده شده است.