به گزارش پارس ، پانا به نقل از رویترز، کیتلین هایدن سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت: روسیه از یک « اساس حقوق شفاف » برای اخراج اسنودن برخوردار است و این اساس حقوقی اتهامات جاسوسی علیه اسنودن و وضع مدارک مسافرتی اوست.
هایدن افزود: « ما براین اساس از دولت روسیه می خواهیم بدون هیچ تعللی درمورد اسنودن وارد عمل شود و همکاری مسکو و واشنگتن در زمینه اجرای قانون را که از زمان بمب گذاری بوستون آغاز شد تقویت کند. »
این بیانیه کاخ سفید پس از آن منتشر شد که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تحویل دادن اسنودن را رد کرد.
هایدن تصریح کرد: آمریکا شاهد اظهاراتی ازسوی پوتین و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه درمورد اسنودن بوده است و از روسیه می خواهد درمورد تصمیم اسنودن برای سفر به روسیه بیشتر تحقیق کند.
وی گفت: « ما نیز با پوتین موافقیم و نمی خواهیم این مسئله بر روابط دوجانبه آمریکا و روسیه تاثیر منفی داشته
باشد. »
یک منبع فرودگاه مسکو روز سه شنبه گفت: اسنودن روز یکشنبه از هنگ کنگ وارد مسکو شد و قرار بود یک روز بعد عازم هاوانا شود اما از بلیت خود برای پرواز به هاوانا استفاده نکرد.
این منبع فرودگاه مسکو افزود: سارا هریسون محقق حقوقی انگلیسی که برای گروه ویکی لیکس کار می کند همراه اسنودن است.
وی تصریح کرد: هریسون حدود ساعت پانزده ۲۳ ژوئن همراه ادوارد اسنودن از هنگ کنگ وارد مسکو شد. هردو آنها برای سفر به هاوانا (پایتخت کوبا) بلیت داشتند اما از آن استفاده نکردند.

در همین حال، سخنگوی وزارت امور خارجه بلاروس روز سه شنبه شایعات منتشر شده را درباره درخواست پناهندگی سیاسی ادوارد اسنودن پیمانکار سابق دستگاه جاسوسی آمریکا تکذیب کرد.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از مینسک، آندری ساوینیخ افزود: آمریکا با نمایندگان بلاروس درباره اعطای پناهندگی سیاسی به اسنودن گفت وگو نکرده است.
لئونید کالاشنیکف معاون رئیس کمیته امور خارجی دومای روسیه پیشتر گفته بود، اسنودن می تواند از مسکو به مینسک برود.
ساوینیخ تصریح کرد: « من معتقدم برغم همه نگرانی ها و سردرگمی ها در این زمینه، روسیه می تواند به او پناهندگی بدهد. اسنودن می تواند به بلاروس بیاید اما برای این کار روسیه باید به عنوان یک مسیر ترانزیت ایفای نقش کند اما بدون مشارکت روسیه این مسئله حل نخواهد شد. »