نحوه تشکیل کابینه جدید از نظر زیباکلام
استاد دانشگاه تهران گفت: آقای روحانی باید در کابینه از رقبای انتخاباتی خود استفاده کند و من این را به عنوان یک شعار مطرح نمیکنم بلکه این یک واقعیت است.
به گزارش پارس ، صادق زیباکلام استاد دانشگاه تهران در گفت وگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس در مورد شرایط و ویژگی های دولت و کابینه حسن روحانی اظهار داشت: آقای روحانی باید در کابینه از رقبای انتخاباتی خود استفاده کند و من این را به عنوان یک شعار مطرح نمی کنم بلکه این یک واقعیت است.
وی به توانمندی های محمدباقر قالیباف شهردار تهران و از رقبای حسن روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: آقای قالیباف صرفنظر از مسائل سیاسی از نظر مدیریتی بسیار توانمند هستند و البته این را نیز باید در نظر داشت که ایشان از نظر سیاسی با آقای روحانی دارای اختلافات عمیق است.
این استاد دانشگاه تهران با اشاره به گرایش سیاسی قالیباف ادامه داد: آقای قالیباف یک شخصیت اجرایی است. بنابراین به هیچ وجه مشکل سیاسی با بقیه افراد کابینه پیدا نمی کند.
زیباکلام همچنین معتقد است که رئیس جمهور منتخب باید از ظرفیت های آقای رضایی نیز در یک سمت اقتصادی استفاده کند چرا که به گفته وی آقای رضایی در ریشه، به موضع گیری های سیاسی آقای روحانی نزدیک است. این استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: بنده آقایان رضایی و قالیباف را کنشگران سیاسی نمی دانم.
وی گفت که رئیس جمهور منتخب باید از ولایتی نیز در مذاکرات۱+۵ دعوت به عمل آورد چرا که ولایتی دو ویژگی بخصوص برای مذاکره با تیم ۱+۵ دارد.
این استاد دانشگاه تهران نزدیکی دیدگاه ولایتی به روحانی را از ویژگی های وی برشمرد و خاطرنشان کرد: آقای ولایتی هم مثل آقای روحانی معتقد است که مملکت را نباید فدای مسائل هسته ای کرد و هر دوی این آقایان نگاهشان به مقوله هسته ای نگاهی ایدئولوژیک نیست بلکه هر دوی اینها می گویند که برنامه هسته ای باید با کمترین هزینه به منافع ملی کمک کند. در حالی که آقای جلیلی یک نگاه ایدئولوژیک به برنامه هسته ای داشت و این را رویارویی بزرگ ایران با قرن می دانست.
زیبا کلام ادامه داد: اگر آقای روحانی آقای ولایتی را برای مذاکره با ۱+۵ پیشنهاد دهد، ضرری نمی کند چرا که ولایتی مورد وثوق مقام معظم رهبری است و به نفع رئیس جمهور منتخب است که از شخصی در مسائل هسته ای استفاده کند که مورد اعتماد رهبری باشد.
وی با بیان اینکه اگر آقای روحانی از افرادی چون ولایتی، قالیباف و رضایی در کابینه اش استفاده کند، نشان خواهد داد که همان رویکرد آقای هاشمی را دنبال می کند، تاکید کرد: باید افرادی در کابینه انتخاب شوند که دارای تخصص و تجربه باشند و نباید گفت که چون این فرد در گروه ما نیست، نباید در کابینه حضور داشته باشد. بنابراین اگر روحانی رقبای انتخاباتی را وارد دولت کند بعدها می تواند به مخالفان خود بگوید که با اکثریت ۷۰ درصدی دولتم را تشکیل دادم.
استاد دانشگاه تهران به ضرورت حضور عارف در کابینه یازدهم اشاره و خاطرنشان کرد: آقای روحانی نسبت به آقای عارف، دین و وظیفه ای اخلاقی دارد که باید از ایشان برای حضور در کابینه خود دعوت کند. البته شاید روحانی به دلایلی نخواهد که از عارف به عنوان معاون اول استفاده کند اما می تواند وی را در وزارت علوم و دانشگاه تهران به کار گیرد.
زیباکلام با تاکید بر اینکه حیف است از ظرفیتی همچون عارف استفاده نشود، گفت: اگر عارف از دور رقابت های ریاست جمهوری نیز انصراف نداده بود باز هم واجد شرایط معاون اولی بود، بنابراین اگر وی بخواهد از پست معاون اولی سر باز بزند بهتر است آقای روحانی از آقای خاتمی و هاشمی بخواهد که آنان عارف را مجاب کنند تا همکاری داشته باشد.
وی سهم خواهی اصلاح طلبان در دولت روحانی را که عده ای از آن سخن می گویند، تهمت دانست و خاطرنشان کرد: اصلاح طلبان واقعی سهمی نمی خواهند چرا که آنان به دنبال آرمان های خود هستند و اگر به دنبال قدرت بودند با اصولگرایان کنار می آمدند. بنابراین برای اصلاح طلبان اصولشان مهمتر از پست گرفتن است.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: برای اصلاح طلبان ایستادگی بر روی اصول و آرمانشان مهم است و اگر از آقای روحانی نیز در انتخابات ریاست جمهوری دور یازدهم حمایت کردند، به این دلیل بود که فکر می کردند آقای روحانی به اهدافشان نزدیک تر است و در حقیقت روی روحانی سرمایه گذاری نکردند.
زیباکلام در پایان بر ضرورت به کارگیری اصولگرایان نیز تاکید کرد و گفت: در دولت یازدهم باید از نیروهای اصولگرایی که بغض، کینه و نفرت نداشتند و دارای توانایی های مدیریتی هستند استفاده شود.
ارسال نظر