به گزارش پارس ، ایسنا به نقل ازپایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، روز جمعه هزاران تظاهر کننده از حامیان اخوان المسلمین از شهرها و استان های مختلف مصر راهی مسجد" رابعة العدویة" واقع در شرق قاهره شدند تا در تظاهراتی با عنوان" خشونت نه" مشارکت کنند.

سازمان دهندگان این تظاهرات با بیان اینکه تعداد شرکت کنندگان در این تظاهرات از دومیلیون تن پا فراتر گذاشت، اعلام کردند که تظاهرات میلیونی دیگری روز یکشنبه برگزار خواهند کرد.

اخوان المسلمین، احزاب سازندگی و توسعه، وطن، وسط، اصالت و تعدادی از جنبش ها و ائتلاف های انقلابی و اسلامی در این تظاهرات" میلیونی" مشارکت داشتند.

تظاهرکنندگان پرچم های مصر، گروه های اسلامی و انقلابی و عکس هایی از محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر را برافراشتند و شعارهایی همچون" بله به ثبات" سر دادند.

حامیان محمد مرسی در مقابل مسجد تریبونی را برای سخنرانی اختصاص دادند و تعدادی از تظاهرکنندگان در سخنرانی خود به احترام به اراده مردمی که به انتخاب رئیس جمهوری مصر انجامید تاکید کردند.

تظاهرات های مشابهی در برخی استان های دیگر مصر از جمله اسکندریه برگزار شد که در پاره ای موارد به درگیری میان مخالفان و حامیان مرسی انجامید.

در همین راستا، احمد عقیل، سخنگوی حزب آزادی و عدالت، شاخه سیاسی اخوان المسلمین تصری کرد که" تظاهرات همراه با خشونت نمی تواند کشوری با ثبات به وجود آورد. کسانی که می گویند محمد مرسی در ۳۰ ژوئن برکنار خواهد شد، دچار توهم و خیال کشده اند و باید از این افکار خود دست بردارند.

برخی از اعضای حزب سلفی نور نیز در این تظاهرات مشارکت کردند، این در حالی است که پیشتر این حزب رسما اعلام کرده بود که در تظاهرات حمایت از مرسی مشارکت نمی کنند و نسبت به" درگیری قریب الوقوع میان مصری ها" هشدار داده بود.

از سوی دیگر، چندین زن که گفته می شود از مادران قربانیان انقلاب مصر بودند در مقابل خانه محمد مرسی در قاهره تجمع و علیه وی شعارهایی سر دادند.

کریمة الحفناوی، از رهبران جبهه نجات ملی، بزرگترین گروه مخالف دولت در مصر از خودروی ریاست جمهوری بالا رفت و هم چون زنان دیگر شعارهایی علیه رئیس جمهوری مصر سرداد، نیروهای امنیتی ویژه ریاست جمهوری مصر با این تظاهرات برخورد نکرده و مانع از آن نشدند که زنان از خودروها بالا نروند.

در نزدیکی وزارت دفاع مصر و در چند کیلومتری محل برگزاری تظاهرات حامیان مرسی، هزاران تن از مخالفان نیز تظاهراتی بر پا کرده و با برافراشتن پرچم مصر و کارت های قرمز رنگ شعار" برو" و" مرسی رئیس جمهور من نیست" سر دادند.

مخالفان مصری بر این باورند که روزهای آتی" آخرین روزهای مرسی" خواهد بود. آنها امیدوارند که جمع آوری امضا علیه مرسی و ادامه تظاهرات آنها به تکرار انقلابی بینجامد که نظام حسنی مبارک، دیکتاتور سابق مصر را در اوایل سال ۲۰۱۱ سرنگون کرد.

گروه های اسلامی حامی مرسی در مصر معتقدند که رئیس جمهوری مصر حق دارد بر اساس قانون، چهار سال در منصب خود بماند. گروه های اسلامی همچنین اعلام کردند که اگر نظام رئیس جمهوری کنونی سرنگون شود، آنها به هیچ رئیس جمهوری اجازه نخواهند داد که در منصبش بماند.