مشاور مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع:
حسن روحانی محصور اصلاحطلبان و اصولگرایان نیست
علی عسگری، مشاور روابط پارلمانی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتوگو با «شرق» تاکید دارد که «روحانی» هاشمی جدید است و بسیاری از نمادهای فکری و مدیریتی ایشان را دارد.
به گزارش پارس به نقل از مشرق، در ادامه بخش هایی از مصاحبه مشاور پارلمانی حسن روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک را ملاحظه می کنید؛
پیروزی حسن روحانی در انتخابات ۹۲ خیلی ها را شوکه کرد. فکر می کنید دلایل این پیروزی چه بوده؟ این رای چه پیامی دارد؟
حضور آقای دکتر روحانی از نظر افکار عمومی یک سونامی سیاسی است، چون اکثریت مردم خواهان تغییر بودند، این تغییر از یک نگرش سطحی و افراطی به یک نگرش عمیق و اعتدال گرایانه بوده و مساله اصلی این است که اصلاح طلبان حدود هشت سال است که افراط را تحمل کرده اند و آنچه مسلم است، این است که حسن روحانی برای آشتی با جامعه جهانی و بین الملل و رفع چالش بین سیاست بین الملل و هسته ای و سیاست داخلی، کارآمدی خاصی دارند. همچنین در رابطه با مسایل اقتصادی و برون رفت از آن، ایشان فرد کارآمدی هستند و در رابطه با سیاست بین الملل، کتاب امنیت ملی را نوشته اند و تیم اقتصادی مجرب و کارآمدی در اختیار دارند.
تیم اقتصادی آقای روحانی تا چه میزان می تواند برای برون رفت از شرایط کنونی اقتصادی راهکاری ارایه کند؟
اعضای ستاد ایشان اغلب از نخبگان اقتصادی اند و افکار کارگشا و برنامه ریزی های خوبی برای برون رفت از وضع اقتصادی کشور دارند.
حمایت چهره های سیاسی تا چه میزان به شکل گیری اندیشه اجماع و ائتلاف در بدنه اصلاح طلبان، اصولگرایان معتدل و نیروهای میانه رو منجر شد؟
بدون شک حمایت چهره های سیاسی متنفذ در این زمینه تعیین کننده و سرنوشت ساز بود. تفکر فراجناحی آقای دکتر روحانی و حمایت افرادی چون آیت الله هاشمی رفسنجانی، سیدمحمد خاتمی و کنار رفتن اخلاق مدارانه آقای عارف زمینه های ائتلاف حداکثری برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ را به وجود آورد. روحانی تفکر اصلاح و اعتدال دارد و خود این مساله نشان می دهد که روحانی این توانایی را دارد که گسست اجتماعی و شکاف اجتماعی پیش آمده را در سایه تدبیر و امید جبران کند و دولت راستگویان و درستکاران را سرکار بیاورد. و برای دور جدید به نظر ما آقای روحانی، هاشمی جدید است.
دولت روحانی بدون شک، دولت فراجناحی خواهد بود و بدون تردید بسیاری از افراد کارآمد خانه نشین به صحنه سیاست بازخواهند گشت. اقتدارگرایی و ساده انگاری و سطحی نگری در عرصه مدیریت اجرایی چه در داخل و چه در خارج از کشور به پایان خواهد رسید.
با توجه به دیدار علی لاریجانی و روحانی و حمایت ۲۲۵ نماینده از او، فضای تعامل پارلمان و دولت روحانی را چطور ارزیابی می کنید؟
حسن روحانی ۲۰سال تجربه حضور در مجلس دارد و پنج دوره نماینده بوده و به خوبی با فضای مجلس آشناست. او در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هم عهده دار ریاست کمیسیون بوده و نقشی تاثیرگذار داشته و با حوزه های سیاست خارجی و داخلی به خوبی آشناست. همچنین او دو دوره نایب رییس مجلس بوده و به تنظیم مناسبات بین دو قوه اشراف دارد. دیدار اخیر علی لاریجانی با حسن روحانی بسیار باعث مسرت و خوشحالی و نویدبخش همکاری مجدانه برای برون رفت از مشکلات کنونی است.
شما مدت هاست که آقای روحانی را می شناسید، در جایی هم اشاره کردید که روحانی، هاشمی دیگری است؛ خط فکری او به کدام طیف و گروه سیاسی نزدیک است، به هر شکل بخش عمده ای از آرای اصلاح طلبان به سبد رای حسن روحانی ریخته شد.
روحانی تفکر جناحی و باندی ندارد. در دالان تنگ یک جناح محصور نیست و اصلاح طلبان و اصولگرایان اعتدال گرا و مستقل ها حامی آقای دکتر روحانی هستند و اقشار مختلف به ویژه جوانان و بانوان به ایشان علاقه مندی نشان دادند و امید احقاق حقوق خود را دارند.
او دولتی عملگرا و فراجناحی از نوع دولت آیت الله هاشمی تاسیس خواهد کرد. در دولت هاشمی هم آقای ولایتی حضور داشته و هم آقای خاتمی. بسیاری از نمادهای فکری و مدیریتی روحانی شبیه هاشمی است و تمام نمادهای آقای هاشمی در ایشان جمع است. آقای روحانی این سال ها از نزدیک با آقای هاشمی کار کرده اند، چه در مجلس و چه در دفاع مقدس و چه در شورای امنیت ملی و چه در مجمع تشخیص مصلحت نظام که اتاق فکر نظام محسوب می شود. حتی این دو بزرگوار در مجلس خبرگان نیز در کنار هم بوده اند و به نوعی هر جا هاشمی بوده، دکتر روحانی هم آنجا حضور داشته. از اینها گذشته، یکی از امتیازهای مهم روحانی این است که ایشان نماینده آقای خامنه ای در شورای امنیت ملی است و حمایت رهبری را به جد خواهد داشت.
البته دوره آقای هاشمی با آقای روحانی تفاوت های چشمگیری دارد. حتی در دوره احمدی نژاد، شاهد انتصاب نخستین وزیر زن در کابینه بودیم، به طور مشخص آقای روحانی چه برنامه ای برای بهره مندی از توان زنان سیاستمدار در کابینه دارد؟
همین حالا گروه هایی مشغول ارزیابی هستند تا بتوانند از مشارکت حداکثری زنان در کابینه بهره مند شوند. قضاوت در این باره کمی زود است و باید ببینیم در آینده چه اخباری منتشر خواهد شد.
ارسال نظر