تلاش تایمز اسرائیل برای تخریب وجهه روحانی
در حالی که موضع رئیس جمهور منتخب کشورمان درباره پرونده هستهای با استقبال کشورهای غربی روبرو شده، روزنامه تایمز اسرائیل در مطلبی کوشیده حرف و عمل او را متفاوت از یکدیگر جلوه دهد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، روزنامه « تایمز اسرائیل» در گزارشی به تحلیل مواضع حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب کشورمان درباره برنامه هسته ای ایران پرداخت و با اشاره به نخستین کنفرانس خبری او نوشت: سخنان روحانی باعث این خوشبینی ناظران شده که ایران یا مسیر برنامه هسته ای خود را تغییر می دهد و یا حداقل فعالیت خود را کُند و آرام می سازد. اما بررسی دقیق اقدامات روحانی به عنوان مذاکره کننده ارشد، تصویر تیره ای را نشان می دهد.
این روزنامه سپس به مواضع روحانی اشاره کرد و نوشت: رئیس جمهور منتخب ایران با دادن تعهد برای طی کردن مسیر میانه روی، تاکید کرده به منظور کاهش تحریم های بین المللی، در زمینه پرونده هسته ای همکاری نزدیکتری با غرب خواهد داشت. به علاوه، او خواستار شفافیت بیشتر در برنامه هسته ای ایران شد تا برای کل جامعه جهانی روشن سازد اقدامات و فعالیت های ایران در چارچوب مکانیزم و قوانین بین المللی است.
تایمز اسرائیل در بخش دیگری از مطلب خود آورده: روحانی به عنوان رئیس هئیت مذاکره کننده، غنی سازی اورانیوم را طی سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ به حالت تعلیق در آورد. اما « ساسان عقلانی» ، محقق مسائل ایران در موسسه « چتم هاوس» گفت، این روحانی بود که غنی سازی را در دوران محمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق ایران از سر گرفت.
« زیف ماگن» ، محقق مسائل ایران در مرکز مطالعات استراتژیک در مرکز « بگین – سادات» نیز گفته، روحانی خود به لزوم داشتن برنامه هسته ای پیشرفته معتقد و مایل است از زبان نرم به عنوان تاکتیکی به نفع خواست هسته ای ایرانی ها استفاده کند.
وی به روزنامه تایمز اسرائیل گفت: روحانی به آرمان های آیت الله خمینی اعتقاد راسخی دارد و موافق انرژی هسته ای ایران نیز است؛ موضوعی که کلمه رمز برای تسلیحات هسته ای به شمار می آید.
وی افزود: روحانی نیز کمتر از محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران خصم اسرائیل نیست. تنها تفاوت میان این دو، سبک و شیوه آنهاست.
طبق گزارش نشریه فارین پالیسی نیز، سخنرانی حسن روحانی در سال ۲۰۰۴ نشان می دهد، هدف رئیس جمهور جدید ایران، قرار دادن جهان در مقابل عمل انجام شده است. او در این سخنرانی گفته بود، « اگر روزی بتوانیم چرخه سوخت را کامل کنیم و جهان ببیند که دیگر گزینه ای ندارد، آن زمان شرایط متفاوت خواهد بود. جهان نمی خواست پاکستان بمب هسته ای داشته باشد و برزیل چرخه سوخت داشته باشد اما پاکستان بمب خود را ساخت و برزیل هم دارای چرخه سوخت است و جهان نیز همکاری با آنها را آغاز کرده. »
ماگن در بخشی از سخنان خود مدعی شد: ایران تسلیحات هسته ای را به عنوان ابزاری تهاجمی و دفاعی تلقی می کند. با توجه به موفقیت ایران در مدیریت کردن جامعه بین المللی طی بیش از یک دهه مذاکرات بی ثمر، باعث شده تهران دلیلی برای تغییر مسیرش نداشته باشد.
وی ادامه داد: ایران در حال حاضر در جایگاه برتر قرار دارد. او تصمیم گیری می کند و همه در غرب سراسیمه به این سو و آن سو می روند. این احمقانه است که روحانی این شرایط را از دست بدهد. این اقدام همچنین خودکشی سیاسی خواهد بود.
ارسال نظر