به گزارش پارس نیوز، 

چهارمین و آخرین جلسه دادگاه 'دیوان دادگستری بین المللی' مستقر در لاهه هلند در حالی آغاز شد که هیأت آمریکایی در دومین روز از دور دوم جلسات استماع شفاهی یک ساعت و نیم فرصت دارد تا برابر شکایت ایران در پرونده نقض عهدنامه مودت دوجانبه ۱۹۵۵ از کشور خود دفاع کند.

 در دور نخست جلسات استماع شفاهی هرکدام از طرفین سه ساعت برای دفاع از ادله خود فرصت داشتند که هیأت ایرانی ۵ شهریور و هیأت آمریکایی ۶ شهریور در دیوان دادگستری بین المللی مستقر در لاهه هلند از این فرصت استفاده کردند.

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه ۲۵ تیر اعلام کرد که ایران از آمریکا به دلیل 'نقض عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین ایران و آمریکا در سال ۱۹۵۵' شکایت کرده و جمهوری اسلامی ایران بر همین مبنا دادخواستی را به دبیرخانه دیوان لاهه تسلیم کرده است.

دیروز (چهارشنبه) هیأت ایرانی درنخستین روز دور دوم جلسات استماع شفاهی با ذکر نواقص متعدد پاسخ هیأت آمریکایی، بار دیگر با استناد به عهدنامه مودت دوجانبه سال ۱۹۵۵ خواهان تعلیق تحریم‌ها شد.

در جلسه دیروز، وکلای ایران واشنگتن را در توجیه ادعا‌های خود منزوی دانسته و بر نیت مخرب دولتمردان آمریکایی علیه اقتصاد و مردم ایران تاکید کردند و توجیه دولت ترامپ برای اعمال تحریم‌ها در حفاظت از امنیت ملی خود را فاقد مبنای قانونی خواندند و با اشاره به مناقشات گذشته، نیرو‌های نظامی و شبه نظامی را تنها منشا تهدید امنیت ملی کشور‌ها دانستند. به گفته آنان، در این پرونده نیازی به از سرگیری تحریم‌ها برای حفاظت از امنیت ملی آمریکا وجود ندارد.

دیوان بین المللی دادگستری ۱۵ قاضی بنام و مجرب دارد که مجمع عمومی سازمان ملل متحد و شورای امنیت به طور مشترک و برای مدت ۹ سال انتخاب می‌کنند. احکام دیوان لازم الاجرا بوده و به گفته علیرضا جهانگیری سفیر ایران در هلند، شورای امنیت ضمانت اجرایی رای آتی را فراهم می‌سازد مگر آنکه این اقدام با وتوی آمریکا مواجه شود.

خبرگزاری رویترز چندی پیش اعلام کرده بود که دیوان ظرف یک ماه آینده رای خود را صادر خواهد کرد.