یوسفیانملا:
مناظرههای تلویزیونی شبیه تست هوش و گزینش استخدامی بود
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به پخش سری اول مناظرههای تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری، گفت که این مناظرهها در حد کاندیداها نبود، بلکه بیشتر شبیه تست هوش و گزینش و مصاحبه در مراحل استخدامی بود.
به گزارش پارس، عزت الله یوسفیان ملا در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: به نظر می رسد این شیوه مناظره نوعی الگوبرداری از سبک های اروپایی و آمریکایی بود؛ با این تفاوت که مثلا در آمریکا کاندیداهایی که به مرحله مناظره می رسند دو نفر از دو حزب جمهوری خواه و دموکرات هستند نه هشت نفر.
وی اضافه کرد: سوالاتی که از کاندیداها با نشان دادن عکس شد و یا پاسخ هایی که بله یا خیر داشت شبیه مراحل استخدامی و سبک گزینش کارمندان بود و نوعی تشخیص صلاحیت، تست هوش، قدرت انتقال و پاسخ فوری آنها بود، اما در حد یک رییس جمهور نبود و چنین اتفاقی در هیچ جای دنیا نمی افتد. برخی از این سوالات حتی در سطح استخدام افراد هم نبود.
نماینده مردم آمل در مجلس با اشاره به پیش بینی قانون اساسی برای استفاده کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از امکانات صداوسیما، خاطرنشان کرد: این امکان به کاندیداهای نمایندگی مجلس یا شوراها داده نشده، زیرا رییس جمهور در سطح ملی است و می خواهد خود را به همه کشور عرضه کند، لذا این امکان به او داده شده که بتواند برنامه هایش را برای مردم تبیین کند.
یوسفیان ملا با اشاره به طرح سوالاتی از کاندیداها درباره اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، یادآور شد: همه فکر می کنند چون این قانون پرداخت ۴۵ هزار تومان پول را برای مردم به همراه دارد مهم ترین است، در حالیکه قوانین دیگری مثل قانون خدمات کشوری، قانون کار و قانون بازنشستگی هستند که برخی از اینها با امنیت جامعه گره خورده اند، لذا نباید یک قانون را اصل قرار داد گویی که هیچ قانون دیگری وجود ندارد.
وی با بیان اینکه پرسش و پاسخ تستی از کاندیداها در حد نامزدهای ریاست جمهوری نبود، اضافه کرد: در این مناظره چهار ساعت زمان گذاشته شد بدون اینکه برنامه ای از سوی کاندیداها اعلام شود، بلکه بیشتر هوش و قدرت انتقال آنها مورد سنجش قرار گرفت.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به سابقه پخش مناظره های دو به دوی کاندیداها در سال ۸۸، تصریح کرد: به خاطر اتفاقاتی که در سال ۸۸ در مناظره ها افتاد شاید این ترس وجود دارد که این شیوه مناظره تکرار نشود؛ چرا که فکر می کنند شاید نتوانند آن را کنترل کنند، البته تعداد کاندیداها هم زیاد است و نمی توان برای مناظره دو به دوی آنها برنامه ریزی کرد لذا همه را در یک سالن قرار دادند و از آنها تست هوش گرفتند!
نماینده مردم آمل در مجلس ادامه داد: پرسش و پاسخی که حین مناظره بین آقایان عارف و قالیباف در مورد آلودگی هوا انجام شد باعث شد موضوع خیلی روشن شود. مناظره در واقع به معنی رو در رو شدن افراد است تا هر کدام برنامه های خود را بگویند و توضیح دهند که در شرایط اقتصادی فعلی آیا برنامه هایشان می تواند موفق باشد یا خیر و دیگران ایرادهای آن را بگیرند اما این ترس در برنامه ریزان وجود دارد که مناظره ها فردمحور و به افشاگری ختم شود.
یوسفیان ملا با اشاره به بخشی از مناظره تلویزیونی کاندیداها که مجری تصاویری را به نامزدها نشان می داد و از آنها می خواست توضیحاتی درباره آن بدهند، این بخش را مشمئز کننده دانست و گفت که این شبیه بازی با عکس و تصویری است که کودکان انجام می دهند.
این نماینده اصولگرا در پایان با انتقاد شدید از شیوه برگزاری مناظره های انتخاباتی، آن را نتیجه ضعف برنامه ریزی ستاد انتخابات دانست.
ارسال نظر