چانهزنی برجامی اروپا با ایران
عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اروپایی ها در بسته پیشنهادی برجامی و همچنین بیانیه نشست وین نشان دادند به دنبال چانه زنی برای ارائه امتیاز به ایران هستند.
به گزارش پارس نیوز، محمد جمالی نوبندگانی در خصوص تعهدات ذکر شده در بیانیه پایانی نشست وزیران خارجی ایران و ۱+۴، گفت: به نظر می رسد اروپایی ها در ارائه امتیاز به کشورمان تا حدودی آسته قدم بر می دارند و به نوعی می خواهند قدرت چازنهشان را افزایش دهند.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: بر این اساس می توان اذعان کرد اظهارات موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه روند مذاکرات ادامه خواهد داشت طبق این قاعده است.
وی با اشاره به اینکه سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان در بسته پیشنهادی نیز تلاش کردند جای چازنه زنی برای خود باقی بگذارند از این رو مشاهده می شود که این بسته مورد وثوق مسئولان کشورمان قرار نگرفت، ادامه داد: امروزه در مسائل بین المللی اراده و تصمیمات دولت ها هستند که می تواند به نتیجه برسد از این رو هم اکنون اراده سیاسی در اروپا مشاهده می شود اما ضرورت تصمیم گیری قاطعانه حس می شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: باید یادآور شد که آمریکایی ها نیز توافقنامه برجام را امضا کردند اما بعد از مدتی آن را ترک کردند از این رو نحوه عملکرد اروپا در مواجه با منافع ایران در برجام بیش از نوع نگارش مولفه های تعهد غرب مهم است.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید برای بازگشت پول هاینفت و تحقق سایر تعهدات پس از اعمال تحریم های آمریکا راهکاری از سوی اروپا ارائه شود، خاطرنشان کرد: حمایت از شرکتها در برابر پیامدهای خارجی تحریمهای آمریکا یکی از موضوعات مورد مناقشه است که اروپایی ها باید در روند مذاکرات نسبت به تحقق آن تضمین ارائه کنند زیرا این موضوع می تواند بستر سرمایه گذاری تلقی شود.
در بخشی از بیانیه پایانی نشست وین آمده است اعضای برجام اذعان کردند که در ازای اجرای تعهدات هسته ای از سوی ایران، رفع تحریم ها، از جمله برخورداری از منافع اقتصادی حاصله از آن، بخش حیاتی برجام است. آنها همچنین به این نکته توجه کردند که کنشگران اقتصادی که به دنبال کسب و کار مشروع با ایران بوده اند، با حسن نیت و بر مبنای تعهدات مندرج در برجام که در بالاترین سطح مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته است عمل کرده اند.
ارسال نظر