تخصیص بودجه دولت اوباما برای اعمال نفوذ بر انتخابات
در جلسه استماع کمیسیون خاورمیانه و شمال آفریقا ذیل کمیسیون امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا، در باره تخصیص بودجه برای اعمال نفوذ بر انتخابات ایران و همچنین زیر سوال بردن نهادهای انقلابی نظیر شورای نگهبان بحث و بررسی صورت گرفت.
به گزارش پارس، تسنیم به نقل از مجلس نمایندگان آمریکا، در جلسه ای با موضوع بررسی بودجه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال مالی ۲۰۱۴ که در تاریخ ۲۲ می برگزار شد، در کمیسیون فرعی خاورمیانه و شمال آفریقا، طرح های مختلف برای دخالت در امور داخلی ایران و ممانعت از گسترش نفوذ ایران در منطقه نیز مورد بررسی قرار گرفت.
* ابراز نگرانی از رد صلاحیت ها
تئودور دئوچ، نماینده دموکرات ایالت فلوریدا در بخشی از سخنان خود در مورد انتخابات ریاست جمهوری ایران چنین گفت:
در ایران ما همچنان همه گزینه های ممکن را برای جلوگیری از دسترسی حکومت این کشور به تسلیحات هسته ای پیش رو خواهیم داشت. ما باید راه های مختلف دسترسی به مردم ایران را پیدا کنیم. رد صلاحیت روز گذشته رفسنجانی، رئیس جمهور پیشین ایران به شدت مرا نامید کرد. این امر همه را ناراحت کرده است اما شکی نیست که انتخابات ریاست جمهوری پیش روی ایران منعکس کننده خواست واقعی مردم ایران نیست.
وی در ادامه سخنان خود تأکید کرد: لازم است برای سال مالی ۲۰۱۴ مسئله گذار سیاسی به دوران پس از حکومت اسد در سوریه را نیز در نظر بگیریم. این مسئله مستحق توجه و حمایت های ما است. گذار در سوریه منوط به تضعیف نفوذ ایران در سراسر منطقه است و حذف این کشور به عنوان یکی از حامیان دولتی تروریسم، کمک می کند تا ثبات منطقه ارتقا پیدا کند. لازم است منابع جدیدی را برای شکل دادن به این گذار استراتژیک به کار گیریم.
* تخصیص بودجه
آلینا رومانوسکی، معاون اجرایی یو اس اید هم به طور ضمنی برای دخالت در امور ایران خواهان بودجه بیشتری برای سازمان خود شد و تأکید کرد:
یواس اید ۱.۲ میلیارد دلار نیاز دارد تا همچنان به حمایت از مردمی که می کوشند قانون اساسی جدیدی تهیه کنند، انتخاباتی آزاد و عادلانه برگزار کنند و نقشی پررنگ در رشد سیاسی و اقتصادی کشور خود ایفا کنند، ادامه دهد. لازم است با توجه به اوضاع اقتصادی کنونی و دشواری های پیش رو، سرمایه گذاری هوشمند و پایدار را صورت دهیم.
در ادامه، تئودور دئوچ ادعاهای خود را در مورد ایران ادامه دارد وی گفت: اجازه دهید بار دیگر به مسئله ایران بپردازیم؛ به ویژه موضوع انتخابات پیش روی این کشور و اقداماتی که حکومت آن برای جلوگیری از انتشار اطلاعات، محدود کردن شمار کاندیدا ها و اینکه این کاندیدا ها چه کسانی باشند، انجام داده است.
با توجه به سرکوب اعتراضات پس از انتخابات سال ۲۰۰۹، اکنون چه کاری می توان انجام داد تا نتیجه متفاوتی از این انتخابات حاصل شود، از جمله اعتراضات احتمالی، انتخاب احتمالی یک اصلاح طلب که از لیست نامزد های تأیید شده حذف شده؟ این سؤال اول است.
وی در ادامه ادعا کرد: دومین مسئله، مسئله حقوق بشر در ایران است. ایران همچنان یکی از بزرگترین ناقضان حقوق بشر در جهان است، به ویژه در ارتباط با آزادی بیان؛ بار دیگر در روزهای مانده به انتخابات ریاست جمهوری حکومت سرکوب گری خود را تشدید کرده است و هر گونه صدای مخالفی را خاموش می کند، روزنامه نگاران بسیاری را به زندان می اندازد و سایت ها را فیلتر می کند.
تا به حال اقداماتی چند را ترتیب داده ایم؛ از جمله مصوبه ای که امروز کمیته ما صادر کرد مبنی بر اینکه آمریکا برای افزایش آگاهی از نقض حقوق بشر در ایران چه می کند؟ اقداماتی چند هم کنگره انجام داده است؛ چه کار بیشتری می توانیم کنیم؟
* تکرار اتهامات علیه شورای نگهبان
بث جونز، مشاور ارشد وزیر امور خارجه آمریکا، در پاسخ به سؤالات این نماینده دموکرات به طرح ادعاهای ضد ایرانی پرداخت. وی مدعی شد: در پاسخ به سؤال اول ما نیز نگران این هستیم که شورای نگهبان ایران نماینده واقعی مردم ایران نیست. شورای نگهبان بر اساس معیار هایی نامشخص و مبهم عده بسیاری را رد صلاحیت کرده است و افرادی را انتخاب کرده است که نماینده منافع شورای نگهبان هستند.
ما با حمایت همکاران خود، برای مثال شرکت های اینترنتی، به شهروندان ایرانی کمک می کنیم محدودیت هایی را که نهادهای حکومت ایران بر دسترسی مردم این کشور به اینترنت وضع کرده است، دور بزنند و شهروندان ایرانی قادر باشند به راحتی اطلاعات دسترسی داشته و از اوضاع کشور باخبر شوند و نامزد هایی که شورای نگهبان پیش روی ایشان قرار داده است، اطلاعات کافی به دست آورند.
من نمی توانم در مورد سوال دوم شما اظهار نظر کنم؛ مقایسه تظاهرات اصلاح طلبان کنونی با آنچه که پیش از این اتفاق افتاده ممکن نیست؛ چون این تظاهرات ها هنوز رخ نداده است. اما با استفاده از حمایت دوستان خود می توانیم توان جامعه مدنی ایران را افزایش دهیم تا خود را بهتر بشناسند، بفهمند که در برابر چه چیزی قرار گرفته اند، با یکدیگر مرتبط شوند، با جهان خارج از ایران مرتبط شوند و فضای فعالیت و حیات خود را گسترش دهند تا از این طریق نهاد های دموکراتیک لازم را بنا نهاده و عملیاتی سازند. یا حداقل بستر لازم برای استقرار نهاد های دموکراتیک را که به شدت تشنه آن هستند، فراهم آورند.
* تکرار اتهام نقض حقوق بشر
در مورد اینکه آمریکا برای برجسته ساختن نقض حقوق بشر در ایران چه می کند، شکی نیست که ایران یک ناقض حقوق بشر واقعی است. حکومت ایران حقوق شهروندان خود را به شدت نقض می کند. ما همچنین نگران صدور افراط گری هایی هستیم که ایران در قالب های مختلف در سراسر خاورمیانه منتشر می کند که در فرصتی دیگر به آن خواهیم پرداخت.
این سخنان در جلسه مجلس نمایندگان در شرایطی مطرح شد که چندی پیش نیز وندی شرمن، معاون وزارت خارجه آمریکا درخواست کرده بود که تمرکز دستگاه سیاست خارجی واشنگتن به منظور اعمال نفوذ، بر انتخابات ریاست جمهوری ایران معطوف شود.
پیش از آن هم اندیشکده های آمریکایی به سیاستگذاران این کشور پیشنهاد کرده بودند برای ایجاد آشوب های اجتماعی در ایران پس از رد صلاحیت ها و برگزاری انتخابات برنامه ریزی کنند.
ارسال نظر