سفر احمدی نژاد به مازندران
رئیس جمهورصبح سه شنبه پس از لغو هفته گذشته سفر به استان به دلیل تغییرات جوی، قرار است جهت افتتاح چند پروژه عمرانی زیرساختی به مازندران سفر کند.
به گزارش پارس به نقل از مهر، پس از گذشت ۴۰ سال قرار بود طلسم احداث سد سیاه بیشه کندوان در دهه فجر سال گذشته شکسته شود ولی به دلایل مختلف افتتاح این پروژه با تاخیرهایی مواجه شد.
عملیات مقدماتی زمین شناسی آن اوایل سال ۱۳۵۷ شروع شد که با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و قطع همکاری مشاورین خارجی متوقف ماند.
در سال ۱۳۶۲ مطالعات طراحی فاز دو و تهیه اسناد مناقصه توسط شرکت مشانیر لامایر آغاز شد که در سال ۱۳۶۴ به پایان رسید. در فاصله سالهای ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۱ کارهای مطالعاتی تکمیلی و طراحی جزئیات تکمیل شد.
در همین سالها جهت تسریع در انجام کارهای اجرایی برخی قسمت های پروژه مانند ساخت تونل های انحراف سدهای بالادست و پائین دست، قسمتی از تونل دسترسی به مغار نیروگاه، تونل زهکشی نیروگاه به همراه بعضی از آزمایشات انفجاری و تراکم صحرائی کامل شد که این فعالیت ها تا سال ۱۳۷۱ ادامه داشت.
عملیات اجرایی از سال ۱۳۷۱ تا سال ۱۳۸۰ بدلایل مختلف متوقف و مجدداً کارهای اجرایی با عملیات تزریق تونل های انحراف در سال ۱۳۸۱ از سر گرفته شد، بازنگری فنی و اقتصادی طرح که از سال ۱۳۷۸ توسط شرکت های EDF فرانسه و مشانیر آغاز شده بود سال ۱۳۸۱ به اتمام رسید.
این سد با هدف ایجاد تعادل در شبکه مصرفی کشور در ساعت های پربار و کم بار مصرف و تولید انرژی برق آبی با ظرفیت ۱۰۴۰ مگاوات در ساعت های پر بار مصرف و مصرف انرژی الکتریکی با ظرفیت ۹۶۰ مگاوات در ساعت های کم بار مصرف و کاهش هزینه های استهلاک نیروگاه های حرارتی به میزان سالانه ۱۹میلیون دلار بنا نهاده شد.
قریب به ۲۰ سال مطالعات مهندسی در پروژه، توسط مهندسین مشاور ایرانی و خارجی به طول انجامید تا در سال ۸۶ به عنوان پروژه سبز از سوی محیط زیست معرفی شود.
بدون شک بهره برداری از اولین نیروگاه تلمبه ذخیره ای ایران به عنوان سندی پر افتخار در امتداد جاده چالوس به کرج خواهد درخشید و با بهره برداری از آن انتظار ۴۰ ساله به پایان خواهد رسید.
قرار است صبح فردا در مراسمی با حضور رئیس جمهور، وزیر نیرو و مسئولان استانی و شهرستانی، سد و نیروگاه تلمبه ذخیره ای کندوان به بهره برداری برسد.
ارسال نظر