به گزارش پارس، سایت عصر ایران طی یادداشتی نوشت: هیچ چیز، نباید باعث شود اخلاق به محاق رود و کنج نشین شود.

بعد از عدم احراز صلاحیت هاشمی رفسنجانی توسط شورای نگهبان، علی مطهری در انتقاد از تصمیم شورای نگهبان، با تأکید بر سلامت جسمانی آیت الله، گفت: " بنده پیشنهاد می کنم برای ارزیابی توان جسمی آقای هاشمی، یک مسابقه دو صدمتر بین ایشان و آقای جلیلی و یک مسابقه کشتی بین آقای هاشمی و آقای حداد برگزار کنند. "

سایت عصر ایران ضمن انتقاد از سخنان علی مطهری او را دعوت به اخلاق مداری کرد.

در این یادداشت آمده است: اصل قضیه، یعنی تلاش برای اثبات عملی این که هاشمی، دارای سلامت و توانایی کافی برای اداره قوه مجریه است، اشکالی ندارد هر چند که طبق اصول حقوقی، " البیّنه علی المدعی" و این این شوراست که باید برای مدعای خود دلیل داشته باشد. با این حال، از آنجا که قانوناً نظر شورای نگهبان، نهایی است، وارد این مقوله نمی شویم و نقدی اخلاق محور بر اظهار نظر علی مطهری درباره مسابقه دوی هاشمی و جلیلی را مطرح می کنیم.

مطهری از بین همه کاندیداها، سعید جلیلی را به مسابقه دو با هاشمی فراخوانده است. جلیلی در زمان جنگ، یک پای خود را از دست داده است و با پای مصنوعی تردد می کند.

لذا بدیهی است که چنین شخصی نتواند از عهده مسابقه دویدن بر آید و پیروز شود.

این سخن مطهری، از آن جهت غیراخلاقی بود که یک نقص جسمانی را به رخ می کشاند. این در حالی است که اگر کسی به طور مادرزاد، دارای نقصی در بدنش باشد، هیچ انسان اخلاق مداری آن را به رخش نمی کشد، چه رسد به این که یک نفر برای دفاع از دین و میهن اش، بجنگد و بخشی از وجودش را از دست بدهد.

رد صلاحیت هاشمی، هرگز دلیلی موجه برای نکوهش جسمانی یک جانباز جنگ تحمیلی نبوده و نیست و فارغ از این که سعید جلیلی، تجربه و توان لازم برای ریاست جمهوری را دارد یا نه و رأی خواهد آورد یا خیر، علی مطهری، اخلاقاً یک عذرخواهی شخصی به او و یک عذر خواهی عمومی به موکلانش بدهکار است.