چپاول پول نفت توسط شاهزادگان سعودی
کشور نفت خیز عربستان سعودی در سایه انقلاب های منطقه دچار فقر و بیکاری و فساد اداری گسترده ای است که مسئولان سعودی را درباره تبعات آن نگران کرده است.
به گزارش پارس ، فارس به نقل از پایگاه manaar، سخن از فقر و بیکاری در عربستان در این روزها درجامعه عربستان بویژه قشر جوان گسترش یافته است و این درحالی است که دولت سعودی تا این لحظه در حل این مشکل شکست خورده و ناکام مانده است. این درحالی است که رسانه های گروهی برخی خبرها را درباره تحرکات مردمی برای مقابله با تخریب خانه های فقرا منتشر کرده اند. این تخریب درحالی صورت می گیرد که وسعت گسترده ای از زمین های عربستان به فرزند ولیعهد سعودی اعطا شده است.
۱۸ میلیون نفر یعنی ۸۰ درصد ساکنان عربستان مسکن ندارند و ساکنان فقیر از جمله اهالی شمال استان طائف با اقداماتی نظیر ایجاد زنجیره انسانی در اطراف خانه های خود به مقابله با تلاش رژیم سعودی برای تخریب آنها اقدام کرده اند.
این خانه ها از هیچ گونه خدمات اساسی نظیر آب و برق برخوردار نیستند و مردم ساکن در این مناطق خیابان آسفالت و روشنایی ندارند و درحالی که رژیم سعودی ساخت این واحدهای مسکونی را بدون مجوز می داند اما ساکنان این مناطق با اسناد و مدارک خود ثابت می کنند که آنها مجوزهای قانونی را در اختیار دارند.
مشکل تعدیل و اصلاح اراضی فقرا به یک پدیده تکراری در مناطق مختلف عربستان برای برآورده کردن خواسته ها و تمایلات شاهزاده گان و افراد بانفوذ در دستگاه حاکمه مبدل شده است به گونه ای که دوسال پیش مشکل محله النزله در جنوب استان جده و قبل از آن مشکل محله خزام در همین استان روی داد.
تفرجگاه الخراره با مساحت بالغ بر ۱۶۰ میلیون متر مربع در استان المزاحمیه در غرب ریاض واقع است که مقصد گردشگران و مشتاقان تفریح های هوایی می باشد و دستوری برای اعطای زمین این تفرجگاه در غرب ریاض به فرزند و مشاور ولیعهد صادر شده است.
عربستان سعودی شاهد بحث و جدل گسترده ای درباره فساد مالی شاهزاده گان خاندان حاکم است و این درحالی است که آمارهای رسمی حاکی است که ۲۲ درصد سعودیها زیر خط فقر به سرمی برند.
رسانه های گروهی مردمی و وسایل ارتباطی جدید در عربستان شاهد بحث و جدل از بیش از دوسال پیش درباره فساد مالی شاهزاده گان خاندان حاکم و تعرض و تعدی آنها به اموال بیت المال و قطعه قطعه کردن و مصادره اراضی به نفع خودشان است به گونه ای که عربستان به" سرزمین حصارها" معروف شده است زیرا مساحت گسترده ای از اراضی آن به بهانه مالکیت آن از سوی شاهزاده گان سعودی حصار کشی شده است.
یک روزنامه نگار سعودی اخیر از اوضاع معیشتی کشورش انتقاد کرد و گفت که یک کارمند سعودی ماهیانه حدود ۱۵۰۰ ریال سعودی حقوق می گیرد درحالی که درآمد سالیانه کشور ۱۵۰۰ میلیارد ریال است.
داده ها و مطالعات در عربستان در سالهای اخیر تاکید می کند: عربستان به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت در جهان ملک خاندان سعودی شده است؛ بعد از اینکه حاکمان آن، حاکمیت این کشور را به غرب در مقابل محافظت از آنها در برابر مردم فروختد و سطح فقر و بی سوادی با ثروت گسترده این کشور در تضاد شدید است.
این واقعیت همزمان با آمار رسمی وزارت کار عربستان درباره افزایش گسترده شمار بیکاران است؛ امری که رسانه های گروهی دولت را مسئول کامل این وضعیت دانسته اند زیرا برنامه هایش برای کاهش درصد بیکاری و فقر در عربستان شکست خورده است.
طلال القشقری در مقاله ای در روزنامه المدینه عربستان از افزایش گسترده گرانی کالاها سخن گفت که حتی با افزایش حقوق ادامه دارد.
عربستان روی دریایی از نفت خوابیده است و در صدر کشورهای صادره کننده نفت است و تلاش می کند که آثار بیکاری در بین مردم را با اجرای طرح سعودی کردن مشاغل از طریق بکارنگرفتن نیروی کار خارجی کاهش دهد تا از این طریق از تبعات داخلی مشکل بیکاری در زمان انقلاب های مردمی جلوگیری کند.
ارسال نظر