روابط نزدیک نظامی کانادا و رژِیم صهیونیستی؛
نخست وزیری که خود راسرباز صهیونیست میداند+عکس
یک پایگاه تحلیلی آمریکایی مینویسد: کانادا با روی کار آمدن «هارپر» و دستکم به دلیل منافع نظامی خود، رو به گسترش روابط با اسرائیل آورده و تبدیل به سربازی سرسپرده در اختیار این رژیم شده است
به گزارش پارس ، به نقل از" ندای انقلاب" ، « ایو انگلر» طی مقاله ای در پایگاه تحلیلی آمریکایی « دیسیدنت ویس» به بررسی سیاست های نظامی دولت « هارپر» در کانادا و روابط نزدیک این کشور با رژیم صهیونیستی اشاره و این روابط را در جهت منافع نظامی کانادا توصیف می کند. کانادا حتی اسرائیل را عضوی از ناتو خوانده و حمله به این رژیم را حمله به کانادا تلقی می کند.
* کانادا علی رغم تعجب مردمش به وفاداری نسبت به رژیم صهیونیستی متعهد شد
در حالی که دولت محافظه کار « هارپر» علناً از روابط نزدیک با اسرائیل سخن گفته است، اکثر کانادایی ها از این که کشورشان با رژیم صهیونیستی برادر خونی شده، متعجب هستند. کانادا در اقدامی که به مراسم عضویت در گروه های مافیایی شباهت دارد، درباره وفاداری دائم قسم یاد کرد و متعهد شد تا سربازی در مسیر رسیدن به اهداف اسرائیل باشد. اگر فکر می کنید این عبارات اغراق آمیز است، به نکات زیر توجه کنید:
* افزایش دیدارهای مقامات نظامی کانادا و رژیم صهیونیستی از زمان روی کار آمدن هارپر در کانادا
از زمانی که « استیون هارپر» به ریاست جمهوری کانادا انتخاب شد، وزیر دفاع این کشور مرتباً با وزیر دفاع رژیم صهیونیستی دیدار داشته است. این دیدارها منجر به امضای پیمان های مختلف شده و بنا به گزارش ژوئن ۲۰۱۲ خبرگزاری « سی بی سی» از جلسات دولت، « دو طرف توافق کرده اند تا اطلاعات سری امنیتی با یک دیگر مبادله کنند» .
هارپر، نخست وزیر کانادا
* تلاش کانادا و رژیم صهیونیستی برای افزایش همکاری های نظامی
دو هفته پیش، رئیس نیروهای کانادا به فلسطین اشغالی سفر کرد تا « همکاری بین دو ارتش» را عمیق تر کند. گزارش ها حاکی از آن است که « توماس لاوسن» با همتای اسرائیلی خود، وزیر دفاع و بسیاری از مقامات دیگر نظامی اسرائیل دیدار کرده است. بنا به گزارش « جروزلم پست» ، « موشه یعلون» وزیر دفاع اسرائیل در این دیدارها تقاضا کرد تا کانادا و اسرائیل « با توجه به قیام ها در خاورمیانه و نقش ایران در تشدید درگیری ها در منطقه، همکاری خود را در مبارزه علیه تروریسم افزایش دهند» .
* تلاش کانادا برای افزایش همکاری ها بین اسرائیل و ناتو
در سال ۲۰۰۸، کانادا و اسرائیل توافقنامه گسترده ای در زمینه امنیت عمومی امضا کردند و برای اولین بار در تاریخ، در سال ۲۰۱۱ رژیم صهیونیستی در « اوتاوا» پایتخت کانادا وابسته نظامی تعیین کرد. سفارت کانادا در تل آویو دست کم تا پایان سال ۲۰۱۰، نقطه ارتباطی اسرائیل با ائتلاف نظامی کشورهای غربی یعنی ناتو بود. این سفارتخانه محل ارتباط اسرائیل با ناتو بود و به دیدار مقامات ناتو از فلسطین اشغالی کمک می کرد. بنا به اسناد داخلی دولت که توسط روزنامه « دومینیون» بررسی شده، دولت کانادا تلاش کرده تا همکاری اسرائیل را با ناتو برای « پیگیری توافقنامه وضعیت نیروها و دسترسی به آژانس حفاظت منابع ناتو» افزایش دهد.
* مقامات کانادا، اسرائیل را عضوی از ناتو می دانند و حمله به این رژیم را حمله به اعضای ناتو تلقی می کنند
« پیتر کنت» معاون وزیر خارجه کانادا، در فوریه ۲۰۱۰ اسرائیل را عضوی از ناتو و مشمول این قانون دانست که حمله به هر عضو از ناتو به منزله حمله به همه اعضای این ائتلاف است. کنت با اشاره به این اصل ناتو می گوید: « حمله به اسرائیل، حمله به کانادا تلقی خواهد شد» و « پیتر مک کی» وزیر دفاع کانادا نیز در ژوئیه ۲۰۱۱ این موضع را در جمعی خصوصی تکرار می کند. بنا به اسناد افشا شده توسط سی بی سی، مک کی به « گبی اشکنازی» از فرماندهان ارشد نظامی اسرائیل گفت که « تهدیدی علیه اسرائیل، تهدیدی علیه کانادا است» .
* همکاری نظامی بین کانادا و اسرائیل علاوه بر توافقنامه های رسمی، شامل همکاری بین کمپانی های اسلحه سازی دو طرف نیز می شود
در همین حین که روابط نظامی رسمی بین دو طرف افزایش یافته، شاهد افزایش مبادله سلاح و همکاری بین کمپانی های اسلحه سازی اسرائیلی و کانادایی نیز بوده ایم. « مک کی» در کنفرانس مطبوعاتی نوامبر ۲۰۱۱ با همتای اسرائیلی خود به « روابط رو به رشد در بخش نظامی» بین دو طرف اشاره کرد. به عنوان یکی از مثال های مهم در این باره، ارتش کانادا پهپادهای اسرائیلی « هرون» را برای استفاده در افغانستان خریداری کرد و کمپانی « سیستم های الکترونیکی الیسرا» نیز در حال همکاری با کانادا برای تقویت چندین ناو جنگی کلاس « هالفیکس» است.
* مثال هایی از کمپانی های کانادایی که در خدمت رژیم صهیونیستی هستند
علی رغم بارها تعرض نیروهای دفاعی اسرائیل به حقوق بشر، بسیاری از کمپانی های کانادایی مستقیماً به اسرائیل سلاح می فروشند. بنا به گزارش سال ۲۰۰۹ « ائتلاف مقابله با تجارت اسلحه» ، بیش از ۱۴۰ کمپانی اسلحه سازی در کانادا محصولات خود را به اسرائیل صادر می کنند. سال گذشته کمپانی مستقر در استان « بریتیش کلمبیا» موسوم به « مک دونالد، دت وایلر و شرکا» برنده قراردادی به ارزش بیش از ۹۰ میلیون دلار شد که به موجب آن صنایع فضایی اسرائیل را به فناوری ماهواره ای مجهز می کرد.
گزارش دسامبر ۲۰۱۱ واشنگتن درباره امور خاورمیانه به تفصیل درباره برخی صادرات نظامی کانادا به اسرائیل توضیح می دهد: « کمپانی « آلن ونگارد» کانادا تجهیزات و آموزش های « ضد تروریستی» ارائه می دهد. « ایم پث نت ورکس» کانادا و « هالیفکس» ، امکان نظارت ویدیویی زنده و فناوری تشخیص تجاوز را فراهم می کنند.
« مکا کروم تکنالجیز» مستقر در مونت ریل و تورنتو، قطعات جنگنده های هوایی را تأمین می کند. و « ام پی بی تکنالجیز» مستقر در شهرهای « پوینت کلیر» ، « ادمونتون» ، « ایردری» و « کالگیاری» ، علاوه بر اقلام دیگر، تجهیزات ارتباطی و روباتیک را برای استفاده نظامی در اختیار اسرائیل قرار می دهد. کمپانی « ۳۶۰ سرویلنس» مستقر در بریتیش کلمبیا نیز فناوری های لازم برای دیوار آپارتاید و محل های بازرسی آن را برای اسرائیل تهیه می کند» .
* حمایت های مالی و قانونی کانادا از رژیم صهیونیستی
مالیات دهندگان کانادایی اغلب زیر همکاری های بین کمپانی های نظامی کانادا و اسرائیل را امضا می کنند. بنیاد چندین میلیون دلاری « تحقیق و توسعه کانادا-اسرائیل» پروژه های تحقیقاتی (از جمله در زمینه « امنیتی» ) را بین دو طرف پشتیبانی مالی می کند. رسانه های عمومی کانادا به همان اندازه که سیاست های طرفدار اسرائیل دولت « هارپر» را زیر سؤال می برند، بر اعلان های عمومی، آرای سازمان ملل و سایر اقدامات دیپلماتیک نظیر دیدار اخیر « جان بایرد» با « تزیپی لیونی» وزیر دادگستری اسرائیل در شرق بیت المقدس تمرکز می کنند؛ دیداری منحصر به فرد که برای مشروعیت بخشیدن به کنترل نامشروع اسرائیل بر این بخش از بیت المقدس طراحی شده بود.
* همکاری های نظامی بین کانادا با رژیم صهیونیستی می تواند دلیل خصومت شدید این کشور با ایران و فلسطین باشد
با این حال، تعمیق روابط امنیتی بین کانادا و اسرائیل شاید از اعلان های عمومی محافظه کاران و آرای سازمان ملل علیه فلسطین هم مهم تر باشد. مثلاً، افزایش همکاری های نظامی بین دو طرف چه تأثیری در موضع بی نهایت خصمانه دولت کانادا علیه ایران دارد؟ آیا بین توافقنامه های امنیت عمومی کانادا و اسرائیل از یک سو و ادعای مشکوک پلیس سلطنتی کانادا مبنی بر برنامه ریزی دو مأمور با « جهت دهی و هدایت عناصر القاعده در ایران» برای بمب گذاری در یکی از پل های مهم کانادا از سوی دیگر، رابطه ای وجود دارد؟ و بالأخره، گسترش روابط نظامی بین دو طرف چه نقشی در ایجاد انگیزه برای اقدامات دیپلماتیک محافظه کاران کانادا علیه فلسطین ایفا می کند؟
* کانادا دست کم به دلیل منافع نظامی خود سیاست « اسرائیل به هر قیمتی» را اتخاذ کرده است
ارتش، عنصری مهم در سیاست « اسرائیل به هر قیمتی» دولت کانادا است. علاوه بر بنیان یهودی، صهیونیسم مسیحی و نقش اسرائیل به عنوان پایگاه غرب در خاورمیانه، تمایلات نظامی دولت کانادا نیز موجب حمایت این کشور از رژیم صهیونیستی می شود. به عنوان مثال، دولت « هارپر» رابطه نزدیکی با آن دسته از کمپانی های نظامی کانادا دارد که به اسرائیل سلاح می فروشند و با صنایع اسلحه سازی این رژیم همکاری تجاری دارند. به علاوه، رهبران نظامی کانادا نیز از اطلاعات تاکتیکی و تخصصی که ارتش اسرائیل در اخیارشان قرار می دهد، سود زیادی می برند.
ارسال نظر