سوریه عرصه نمایش بازیهای سیاسی بینالمللی
عفو بینالملل جامعه جهانی را به بیتوجهی به ریختن خون مردم سوریه و تبدیل این کشور به عرصهای برای" نمایش بازیهای سیاسی قدرتهای منطقه و بینالمللی" متهم کرد.
به گزارش پارس، ایسنا به نقل از خبرگزاری سوریه نیوز، سلیل شتی، دبیرکل سازمان عفو بین الملل در سخنانی تاکید کرد: جامعه جهانی با خیالی آسوده نظاره گر ریختن خون مردم سوریه است و اراضی این کشور را به عرصه ای برای نمایش بازی های سیاسی کشورهای منطقه و عبر قدرت های جهانی تبدیل کرده است.
وی ضمن هشدار نسبت به پیامدهای ادامه اوضاع کنونی سوریه گفت: پیامدهای بحران سوریه بسیار سنگین خواهد بود و تنها به سوریه منحصر نمی شود، بزرگترین نگرانی عفو بین الملل به مساله تامین امنیت جانی غیرنظامیان سوری و آوارگان و مردم این کشور در مناطق مسکونی مربوط می شود که در تیررس حملات طرفین درگیر سوریه هستند چرا که این افراد از حمایت کافی برخوردار نیستند.
وی همچنین مدعی شد: دولت سوریه به بهانه تمامیت ارضی و حاکمیت نظام، تلاش ها برای فراهم کردن حمایت کافی از مردم سوریه را به چالش کشانده است.
دبیرکل عفو بین الملل ادامه داد: آوارگان سوری تا زمانی که جامعه جهانی تنها وعده توخالی بدهد و اقدامی عملی برای آنها انجام ندهد، نمی توانند از امنیت کافی در سوریه و یا هر کشور دیگری برخوردار باشند.
وی همچنین از شورای امنیت خواست تا برای ارجاع پرونده بحران سوریه به دادگاه کیفری بین الملل وارد عمل شود.
شتی گفت: عفو بین الملل تاکنون مکررا این درخواست را به از شورای امنیت ارائه کرده اما متاسفانه به خاطر اختلاف در مواضع قدرت های غربی از یک سو و روسیه و چین از سوی دیگر، این امر محقق نشده است و هر یک از طرفین دیگری را مسئول می دانند. این چیزی است که به کشته شدن ده ها هزار سوری و افزایش رنج صدها هزار تن دیگر انجامیده است.
این مسئول بین المللی در ادامه خواهان توقف تلاش قدرت های منطقه ای و بین المللی برای نمایش بازی های سیاسی در سوریه و اتخاذ اقدامی جدی و قاطع در خصوص سوریه شد.
وی با اذعان نسبت به اینکه عفو بین الملل نتوانسته در سوریه عدالت جهانی را محقق کند، افزود: تنها مساله مهمی که در این خصوص به دست آورده ایم این است که اسناد مربوط به نقض حقوق بشر در سوریه در آینده علیه عاملان ارتکاب این جنایت ها استفاده خواهد شد، درست مشابه چیزی که در گوآتمالا اتفاق افتاد.
عفو بین الملل در گزارشی که ماه مارس ارائه کرد، طرفین درگیر در سوریه را به" ارتکاب جنایات جنگی" متهم کرده و از سازمان ملل خواسته بود اقداماتی جدی برای تضمین تحقق عدالت در خصوص قربانیان این جنایات اتخاذ کند.
سلیل شتی ادامه داد: طولانی شدن بحران سوریه، نبود راهکاری مناسب برای حل و فصل بحران و محرومیت مردم از آزادی های اساسی از جمله آزادی بیان و تظاهرات مسالمت آمیز باعث گسترش تندروی و حضور گروه های تکفیری در سوریه شده است.
عفو بین الملل روز پنج شنبه گزارش سالانه خود را در خصوص وضعیت حقوق بشر در سال گذشته میلادی در ۱۵۹ کشور از جمله سوریه منتشر کرد.
ارسال نظر