به گزارش پارس ، براساس تازه ترین گزارش ۱۶ نهاد اطلاعاتی آمریکا، ایران حتی در سطح سیاسی نیز قصد ندارد سلاح اتمی تولید کند و مشغول این کار نیست.
سایت روسی « ایران رو» در رازگشایی از گفته های اخیر اوباما به نتانیاهو مبنی بر اینکه ایران هنوز به خط قرمز نرسیده، نوشت: چند روز قبل از سفر باراک اوباما به خاورمیانه، جیمز کلپر، مدیر سازمان اطلاعات ملی ایالات متحده گزارش سالانه نهادهای اطلاعاتی را که شامل ارزیابی خطرات و چالش ها برای امنیت ایالات متحده است، تسلیم کمیسیون کنگره کرد. ایران در این سند ۳۴ صفحه ای ۴۹ بار، خیلی بیشتر از هر کشور دیگر جهان، ذکر شد. برداشت جامعه اطلاعاتی ایالات متحده از خطرات ناشی از جمهوری اسلامی ایران معتدل و محدود است. درباره متجاوز بودن جمهوری اسلامی ایران آمده است: « ما مانند سابق معتقدیم که ایران ترجیح می دهد از رویارویی مستقیم با ایالات متحده پرهیز کند. » درباره جنبه نظامی برنامه هسته ای ایران هم، برآورد سرویس های ویژه آمریکا این است که برنامه هسته ای ایران فعلا هیچ جنبه نظامی ندارد.

درباره طراحی محرمانه سلاح های کشتار جمعی (که بعضی کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی کنایتا به این امر اشاره می کنند) در گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا آمده است: ما معتقدیم ایران اورانیوم تسلیحات تولید نمی کند و نمی تواند این کار را به گونه ای انجام دهد که برملا نشود. » این جمله دور « نگرانی های» آژانس به خاطر فعالیت های محرمانه در تاسیسات محرمانه ایران خط می کشد و باعث تفکر و تامل درباره غرض جویی و بی کفایتی حرفه ای « کارشناسان بین المللی» می شود.

براساس این گزارش درباره حس مسئولیت، موضع گیری سنجیده و سالم اندیشی مسئولان ایرانی گفته شده است: « مقامات ایران برای حفظ اعتبار و نفوذ خود در صحنه بین المللی تلاش کرده و رفتار خود در زمینه برنامه هسته ای را با روحیات جامعه بین المللی می سنجند و سعی می کنند تعادل منافع را برقرار کنند. رهبران ایران ضمن اتخاذ تصمیمات خود سعی می کنند از تحریک ضربه نظامی یا تحریم های جدید خودداری کنند. » این چهره « تهدید هسته ای ایرانی» از زبان جامعه اطلاعاتی ایالات متحده است. ایران حتی در سطح تصمیم سیاسی قصد ندارد سلاح های هسته ای را تولید کند و مشغول کارهای محرمانه در زمینه ساخت بمب نیست.

این سال اول نیست که همین گونه اغماض و آسودگی خاطر در حق خطر هسته ای ایران در دفاتر سازمان هایی چون سیا، دی ان آی، آژانس امنیت ملی و ۱۳ سازمان اطلاعاتی دیگر ایالات متحده مشاهده می شود. در گزارش ۲۰۰۷ و در اسناد سال ۲۰۰۸ و سال های بعد همیشه مشاهده می شود که سازمان اطلاعات آمریکا وجود خطر هسته ای حقیقی از سوی جمهوری اسلامی ایران را جدی نمی گیرد.