به گزارش پارس به نقل از ایسنا، سلیمان فرنجیه که در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان شرکت کرده بود، گفت: ما نمی توانیم جز با وطن متکامل زندگی کنیم. امروز و فردا و بعد صد سال هم ما با مقاومت هستیم. این تصمیم و اراده استراتژیک ما است و تصمیمی مقطعی نیست چرا که در این انتخاب مصلحت لبنان و مسیحی ها ملاک قرار گرفته است. ما با مقاومت هستیم، به این انتخاب و اراده خویش افتخار می کنیم و هیچ راهی برای ما جز پیروزی وجود ندارد.

وی ادامه داد: ما در محور پایداری و شرافت و عزت قرار داریم اما اشخاصی هستند که نشان می دهند که در جبهه تسلیم و شکست قرار دارند و غرب در این میان خواستار نابودی مقاومت و آسایش اسرائیل است. در همین راستا گروهی در لبنان بر این تصور بودند که با خروج ارتش اسرائیل در سال ۲۰۰۰ از جنوب دیگر بهانه ای برای مقاومت حزب الله باقی نمی ماند. از همین رو، خواستار خلع سلاح حزب الله شدند. همین گروه در جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ به ظاهر در کنار حزب الله بودند اما در عمق خویش موضعی دیگر داشتند.

فرنجیه با اشاره به تحولات سوریه، گفت: ما هم می خواهیم که همه در لبنان در قبال تحولات سوریه بی طرف باشند اما به شرطی که طرف مقابل نیز بی طرف باشد. ما اکنون در محور مسأله فلسطین هستیم اما ۹۹ درصد از مقامات عرب آن را فراموش کرده اند و آن ها فقط نابودی مقاومت و آسایش و امنیت اسرائیل را می خواهند چرا که فکر می کنند نابودی مقاومت در لبنان همه طرح های مقاومت در منطقه را نیز نابود می کند.

وی با اشاره به ترور رفیق حریری، گفت: پس از پیروزی مقاومت لبنان در سال ۲۰۰۰ از طریق طرح ترور رفیق حریری مقاومت را در لبنان هدف قرار دادند. بر همین اساس تلاش کردند با متهم کردن سوریه، سوریه و ایران را از مقاومت جدا و آن ها را منزوی کنند. پس از ناکامی در این امر سپس بار دیگر مقاومت را در ترور حریری متهم کردند و وقتی نتوانستند سوریه را منزوی کنند و نتوانستند این کشور را از مقاومت دور کنند، آن گاه تلاش کردند تا سوریه را از درون متلاشی کنند. بر همین اساس، اولویت اول آن ها اکنون سوریه و سپس حزب الله است.

وی در ادامه گفت: طرح و اراده ما همچنان مقاومت است زیرا به این امر ایمان کامل داریم و گرچه در شرایط سختی به سر می بریم اما جز پیروزی راهی برای ما وجود ندارد.

سلیمان فرنجیه با توجه به وجود برخی صداها مبنی بر تقسیم و تجزیه منطقه گفت: آن ها با تجزیه به دنبال آن هستند که با هم اختلاف پیدا کنیم در حالی که هدف اصلی این تقسیم فقط شکستن کمر مقاومت در لبنان و منطقه است و گرایش به این تقسیم در بین برخی از مسیحی ها نیز ظهور پیدا کرد؛ در حالی که تقسیم و تجزیه نه به مصلحت مسیحیان است و نه دیگر اقلیت های منطقه. بر همین اساس است که ما باید بر مواضع خویش ثابت قدم باشیم. آن کسی که وعده تقسیم های طایفی را می دهد، جز دروغ چیزی نمی گوید.

سلیمان فرنجیه که در پایان هر پاسخ با تشویق دایمی دانشجویان همراه می شد، در خصوص چگونگی روابطش با بشار اسد و سوریه گفت: ما به شکل دایمی و هفتگی با بشار اسد در ارتباطیم. وی از روحیه بسیار قوی و بالایی برخوردار است و به جای این که ما به او روحیه بدهیم او به ما روحیه می دهد. آنچه که ما را به بشار اسد مرتبط می کند، فقط مقاومت است. اسد برادر ما و رئیس جمهوری حکومت برادر ما است.

وی در موضعی صریح و شفاف با اشاره به درگیری های القصیر در سوریه گفت: ما با مقاومت در القصیر هستیم و در لبنان و سوریه پیروز خواهیم شد و این یک طرح و برنامه متکامل و فراگیر است که مبنای آن دفاع از جبهه مقاومت است.

وی در پاسخ به این سوال که در صورت سقوط نظام سوریه موضع شما چه خواهد بود، گفت: من از آغاز حضورم در سیاست با سوریه اسد بودم و همه مسئولیت هایم را نیز می پذیرم.

سلیمان فرنجیه در خصوص تهدیدات اسرائیل علیه لبنان گفت: بگذارید اسرائیل هر چه می خواهد تهدید بکند زیرا هدف اسرائیل از تهدید به سازش کشاندن گروهی در لبنان است تا از حقوق لبنان صرف نظر کنند، برای من درد آور است که وقتی خمپاره ای از سوریه به سوی لبنان می افتد، آن ها قیامت به پا می کنند اما در همان لحظه و ساعت از تجاوزات دایمی و روزانه اسرائیل به لبنان سکوت اختیار می کنند.

وی افزود: شک نکنید که روزی که اسرائیل بتواند لبنان را در هم بشکند در این هیچ تردیدی نخواهد کرد.

در پایان این نشست که در سالن کنفرانس های دانشگاه لبنان در بیروت برگزار شد، یکی از دانشجویان از وی پرسید: شما سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان را چگونه توصیف می کنید؟ سلیمان فرنجیه در پاسخ گفت: سید حسن نصرالله یک رهبر است و نوه های ما و شما در آینده حسرتمان را خواهند خورد که در عصر نصرالله زندگی می کردیم.