ادعای شوک بزرگ و دعوت به آشوب!
به گزارش پارس به نقل از کیهان، دویچه وله آلمان، با انتشار گزارشی مدعی شد رد صلاحیت هاشمی و مشایی واکنش های بسیار را برانگیخته و موج گسترده ای از بهت و حیرت را در پی داشته است. دویچه وله در ادامه این خط تخریبی و ایجاد فضای هیجانی، نوشت: در روزهای آینده بحث داغی پیرامون « بزرگترین رد صلاحیت تاریخ جمهوری اسلامی» به راه خواهد افتاد.
در این میان گزارش بی بی سی از این ماجرا قابل تامل تر است. در این گزارش که به رد صلاحیت هاشمی اختصاص دارد، سعی شده است وی را مقابل نظام قرار دهد و مدعی می شود گروه های اجتماعی نسبت به اینکه سرنوشت ۷۷ میلیون نفر در دست ۱۲عضو شورای نگهبان باشد اعتراض خواهند کرد.
این مغالطه بنگاه خبرپراکنی دولت انگلیس در حالی است که در همه کشورهای جهان از جمله غرب، نهادی خاص متولی نظارت و تایید صلاحیت افراد برای نامزدی در انتخابات های گوناگون هستند.
بی بی سی در ادامه گزارش خود پا را از دعوت به اعتراض نیز فراتر گذاشته و مدعی شد اوضاع برای آنان که « خواستار تحریم انتخابات و فراتر از آن سرنگونی حکومت از طریق سرپیچی مدنی و یا مبارزه خشونت آمیز هستند» ، مناسب است.
روزنامه نیویورک تایمز نیز در گزارشی که در آن سعی شده جامعه ایران را بهت زده نشان دهد، مدعی شده است؛ این بار انقلاب پدر خود را خورده است!
رسانه های جریان فتنه نیز دراقدامی هماهنگ حملات شدیدی را علیه شورای نگهبان و تصمیم آن ترتیب داده و با فضاسازی های جنجالی سعی کردند فضای جامعه را ملتهب و ناآرام جلوه دهند.
عصبانیت و اعتراض شدید آمریکا
اما در این میان واکنش رسمی واشنگتن از همه قابل تامل تر است. کاخ سفید که گویا انتظار داشته تمام حدود ۷۰۰ فرد ثبت نام کننده تایید صلاحیت شوند، شورای نگهبان را آماج انتقاد و تخریب قرار داد.
پاتریک ونترل سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه آمریکا به فرانس پرس گفت: « به نظر می رسد شورای نگهبان قانون اساسی غیرمنتخب و غیر مسئول از طرف مردم ایران بر اساس انبوهی از شاخص های مبهم صدها نامزد را رد صلاحیت کرده است. »
ونترل مدعی شد: « این شورا شمار نامزدها را از حدود ۷۰۰ نامزد به هشت مسئول رسمی که نظام آنها را نماینده خود می داند و بالطبع نماینده ایرانی ها نیستند کاهش داده است. »
وی اضافه کرد: « این فهرست غیرنهایی نامزدها احتمالا اراده ملت ایران که حق دارد رئیس جمهوری را انتخاب کند که خواسته های آنها را برآورده کند به شمار نمی آید. »
هاشمی اعتراضی نخواهد کرد
در حالی که رسانه های غربی و ضد انقلاب به شدت سعی در جنجال سازی و ملتهب کردن فضا دارند، اظهارات اسحاق جهانگیری آنان را دلسرد کرد.
رئیس ستاد انتخاباتی هاشمی رفسنجانی درباره این که آیا هاشمی رفسنجانی نسبت به عدم احراز صلاحیت وی از سوی شورای نگهبان درخواست تجدیدنظر یا اعتراضی خواهد کرد؟ تاکید کرد: آقای هاشمی و ستاد ایشان هیچ اعتراضی نخواهند کرد.
وی افزود: آقای هاشمی رفسنجانی و ستاد ایشان مجموعا براساس قانون مداری و اخلاق مداری وارد صحنه شده اند و ادامه راه نیز همین خواهد بود.
جهانگیری یادآور شد: آقای هاشمی جزو استوانه های نظام بوده اند و خواهند بود ان شاءالله.
وی درباره این که آیا میان کاندیداهای منتسب به اصلاح طلب تایید صلاحیت شده ائتلافی صورت خواهد گرفت یا نه؟ گفت: ما فعلا درباره انتخابات اظهارنظری نخواهیم کرد.
واکنش احمدی نژاد
محمود احمدی نژاد که مشایی را برای ثبت نام همراهی کرده بود، نسبت به رد صلاحیت وی واکنش نشان داد و هواداران را دعوت به صبر کرد.
رئیس جمهور در پایان جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به عدم احراز صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی توسط شورای نگهبان گفت: بنده مهندس مشایی را به عنوان فردی صالح، مفید و مومن برای کشور معرفی کردم و با شناخت کاملی که از ایشان داشتم این کار را انجام دادم.
وی افزود: آقای مشایی مظلوم واقع شد و معتقدم حق مظلوم در کشوری که ولایت فقیه دارد در این سطح پایمال نخواهد شد و با وجود مقام معظم رهبری مشکلی پیش نخواهد آمد.
رئیس جمهور ادامه داد: من از طریق رهبری، کار را تا لحظه آخر تعقیب می کنم تا انشاءالله مشکل حل شود.
احمدی نژاد در ادامه تصریح کرد: از تمامی علاقمندان به من و آقای مشایی می خواهم که صبور باشند و حوصله کنند، چرا که با وجود مقام معظم رهبری هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.
حمایت از شورای نگهبان
در این میان گروه ها و چهره های گوناگون سیاسی-مذهبی در اظهارات و مواضعی جداگانه حمایت خود از شورای نگهبان را اعلام کردند.
آیت الله مهدوی نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان در حاشیه درس خارج فقه خود در جمع طلاب حوزه علمیه اصفهان، گفت: در همه کشورهای دنیا مرجعی برای بررسی صلاحیت نامزدهای انتخاباتی وجود دارد که در کشور ما نیز براساس قانون این وظیفه مهم به نهاد شورای نگهبان واگذار شده است.
وی با اشاره به پایان بررسی صلاحیت نامزدها در شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان همواره براساس معیارها و ضوابط قانونی عمل کرده است.
وی خاطر نشان کرد: معیار تایید و یا رد صلاحیت افراد در شورای نگهبان براساس سلیقه ها نیست، بلکه براساس معیارها و تطبیق شرایط مندرج در قانون اساسی است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان با اشاره به این که کسانی که کاندیدا شدند و اکنون صلاحیت آنها احراز نشده است، باید به قانون تمکین کنند، گفت: قانون، شورای نگهبان را حکم قرار داده است و به همین منظور همه باید این حکمیت را بپذیرند.
وی افزود: نامزدهای رد صلاحیت شده اگر اعتراضی هم دارند باید براساس قانون و راه های قانونی پیگیری کنند.
همچنین یک عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تاکید کرد: کاندیداها باید مطابق قانون عمل کنند و بدانند که نظر شورای نگهبان فصل الخطاب است.
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی خاطر نشان کرد: شورای نگهبان مطابق قانون صلاحیت برخی افراد را احراز نکرده است، لذا این افراد باید در مقابل قانون تسلیم شوند و مطابق نظر شورای نگهبان عمل کنند.
وی تصریح کرد: رد صلاحیت کاندیدای ریاست جمهوری به معنای عدم احراز صلاحیت لازم برای انجام این کار است و به این معنا نیست که فرد صلاحیت انجام کارهای دیگر را ندارد.
« بنیاد بین المللی غدیر» نیز درباره اعلام نظر شورای نگهبان پیرامون احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بیانیه ای صادر کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است؛ بنیاد بین المللی غدیر همانند و همپای همه مسئولان و مدیران نظام اسلامی، حوزه های علمیه و دانشگاه ها و امت حزب الله ضمن اقتدا به رهنمودها و تدابیر حکیمانه رهبرمعظم انقلاب اسلامی که قانون گرایی و تقویت شورای نگهبان قانون اساسی را به عنوان یکی از استوانه های انقلاب اسلامی و پذیرش رای آن شورا را به عنوان فصل الخطاب دانسته، قاطعانه اعلام می دارد شورای محترم نگهبان بر همین اساس به وظیفه قانونی و شرعی خود عمل نموده و با احراز صلاحیت افراد واجد شرایط، زمینه لازم برای برگزاری انتخاباتی پرشور و خلق حماسه ای دیگر را فراهم نموده است.
همچنین بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتشار بیانیه ای پیرامون اعلام نتایج کاندیدای احراز صلاحیت شده تاکید کرد: شورای نگهبان نشان داد در احراز صلاحیت ها اسیر مصلحت اندیشی های نابجا و فشارهای داخلی و خارجی نیست و صلاح انقلاب اسلامی را فدای امری دیگر نخواهد کرد.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است؛ اقدام شجاعانه شورای نگهبان موجبات سرور و امیدواری امت انقلابی ایران اسلامی به آینده انقلاب و نظام را فراهم آورده است و به یقین این فعل و قول که در زمان مناسب خود انجام گرفته است چشم فتنه و فتنه گران را کور خواهد کرد. بار دیگر شورای محترم نگهبان نشان داد در احراز صلاحیت نامزدها اسیر مصلحت اندیشی های نابجا و فشارهای داخلی و خارجی و عظمت و صلاح انقلاب اسلامی و مسلمین را فدای امری دیگر نخواهد کرد و هیچ چیز بالاتر از مصلحت اسلام و انقلاب نیست.
جمعی از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور نیز در بیانیه ای ضمن اعلام حمایت از شورای نگهبان، تاکید کردند؛ « قانون اساسی به عنوان میثاق ملی نقش همه قوا و مراکز نظارتی را به روشنی مشخص نموده و همانگونه که همه کاندیداهای محترم در هفته های اخیر تصریح نموده اند، نظر این شورا فصل الخطاب و لازم الاجراست، لذا هرگونه اعتراض به روند بررسی صلاحیت ها باید در مجاری قانونی تعیین شده صورت گرفته و تخطی از این مسیر مشخص به هیچ روی پذیرفته نیست. بی شک مردم نجیب و مومن این مرز و بوم بار دیگر اجازه نخواهند داد که خاطره تلخ فتنه گری های سال ۸۸ تکرار شود. »
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی نیز با صدور بیانیه ای با تاکید بر اینکه شورای نگهبان بدون اعتنا به فشارهای سیاسی احزاب و جناح های مختلف، بر اساس قانون اساسی و به صورت مستقل عمل می کند و جز منافع عالی مملکتی ملاحظه ای ندارد، تصریح کرد: پررنگ کردن عدم احراز صلاحیت ها و سوءاستفاده های احتمالی امپریالیسم جهانی و بعضی جاهلان داخلی همیشگی است و تاثیری بر نظر مردمی که پشتوانه و صاحبان انقلاب اسلامی هستند نداشته و نخواهد داشت.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان نیز در بیانیه خود با تاکید بر لزوم تبعیت همه جریان ها، گروه ها و افراد از قانون، تصریح کرد؛ شورای محترم نگهبان در نظام مقدس جمهوری اسلامی، یکی از مهمترین و مترقی ترین ارکان نظارتی کشور است که علی رغم جوسازی های ناصحیحی که برخی اوقات علیه آن صورت می گیرد، نهادی غیر قابل انکار و بدون تردید، نقش آن در حفظ آرمان ها و دستاوردهای نظام، بسیار وسیع و قوی است چرا که همواره شاهد اقتدار این مجموعه، هم در موضوع تایید صلاحیت ها و هم در جنبه های دیگر فعالیت قانونی خودش بوده ایم.