به گزارش پارس ، ایسنابه نقل از روزنامه فرامنطقه ای الحیاة، ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس در سخنانی در مقابل پارلمان این کشور اعلام کرد: اگر دولت سوریه در نشست ژنو ۲ با انجام مذاکرات جدی در خصوص صلح مخالفت کند، هیچ گزینه ای در تعامل با پرونده سوریه بعید نیست و همه گزینه ها در دستور کار خواهد بود.

وی افزود، باید این مساله مشخص شود که اگر نظام سوریه در کنفرانس بین المللی ژنو با جدیت وارد مذاکره نشود با عواقب سختی روبه رو خواهد شد.

وزارت خارجه انگلیس پیشتر نیز با استقبال از توافق آمریکا و روسیه برای برگزاری کنفرانس ژنو ۲ در خصوص سوریه، حمایت کاملش را از این کنفرانس اعلام کرده بود.

از سوی دیگر، منابع دیپلماتیک در ترکیه اعلام کردند که آنکارا هیچ مخالفتی با مشارکت ایران در کنفرانس بین المللی ژنو ۲ ندارد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرده است که موفقیت ژنو ۲ بدون مشارکت ایران بعید به نظر می رسد.

وی پیشتر گفته بود: اگر همه معترف باشند که ایران تاثیری ملموس و چشم گیر در حوادث سوریه دارد، پس حضور ایران در این مذاکرات به عنوان یک طرف خارجی تاثیرگذار ضروری است.

وی همچنین تاکید کرد که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، با مساله حضور ایران در ژنو ۲ موافق است اما برخی از کشورهای منطقه مخالفت قاطعانه خود با این مساله را اعلام کرده اند.

این اظهارات لاوروف پیش از برگزاری نشست گروه به اصطلاح دوستان سوریه که قرار است فردا (چهارشنبه) در اردن برگزار شود، ایراد شد.

ناصر جوده، وزیر امور خارجه اردن نیز در سخنانی اعلام کرد: در نشست کشورهای حامی مخالفان سوریه در اردن درباره آمادگی جهت برگزاری کنفرانس ژنو ۲ مذاکره خواهد شد.

این اولین باری است که نشست گروه به اصطلاح دوستان سوریه در غیاب نمایندگان مخالف سوریه برگزار می شود.

در این نشست وزیران خارجه اردن، عربستان، امارات، مصر، قطر، آمریکا، فرانسه، ترکیه، آلمان و ایتالیا شرکت می کنند.

از سوی دیگر سازمان همکاری اسلامی نیز روز دوشنبه با صدور بیانیه ای از همه طرف های درگیر در سوریه خواست تا به تلاش های بین المللی برای دستیابی به راهکاری مسالمت آمیز درباره بحران سوریه و متوقف کردن هر چه سریعتر خشونت ها و ویرانی ها در این کشور پاسخ مثبت دهند.

در این بیانیه که توسط یونایتدپرس آمریکا منتشر شد، متوقف شدن هر چه سریعتر خشونت ها، کشتارها و خرابکاری ها در شهرها، روستاها و مناطق مسکونی سوریه خواسته شده است.

سازمان همکاری اسلامی که مقر آن در عربستان قرار دارد این بیانیه را پس از توافق اخیر روسیه و آمریکا درباره برگزاری کنفرانس بین المللی ژنو ۲ صادر کرد.

این سازمان همچنین در بیانیه ای جداگانه اعلام کرد: اکمل الدین احسان اوغلو، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در دیدارش با وزیر امور خارجه امارات با وی در خصوص آخرین تحولات سوریه و عراق گفتگو کرده است.

بر اساس این بیانیه، دو طرف در خصوص آخرین تحولات منطقه، جهان اسلام، اسلام هراسی و راه های تقویت همکاری های اسلامی گفتگو کردند.

در همین راستا، محمد مرسی، رئیس جمهوری مصر روز دوشنبه با اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه دیدار و با وی در خصوص آخرین تلاش ها برای حل بحران سوریه و مقدمات در دست اجرا برای برگزاری کنفرانس ژنو ۲ گفتگو کرد.

در بیانیه ای که توسط دفتر ریاست جمهوری مصر و پس از این دیدار صادر شد، آمده است: الابراهیمی در این دیدار تاکید کرد که تلاش ها از سوی مصر و اقدامات این کشور در چارچوب طرح کمیته چهار جانبه که محمد مرسی در نشست سران کشورهای عربی و اسلامی در مکه اعلام کرده بود، باید هماهنگ شود.

مرسی نیز به نوبه خود تاکید کرد: مصر همچنان بر موضع خود مبنی بر توقف فوری خشونت ها در سوریه و رسیدن به راهکاری سیاسی و مسالمت آمیز که حافظ وحدت ملی و تمامیت ارضی سوریه و نیز مشارکت همه گروه های سوری در تعیین سرنوشت این کشور باشد، پایبند است.

از سوی دیگر، سلمان بن عبدالعزیز، ولیعهد عربستان امروز (سه شنبه) با هدف گفتگو با مقامات ترکیه در خصوص پاره ای از مسائل منطقه ای و در راس آن بحران سوریه، به ترکیه می رود.

قرار است در این سفر سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان، عبدالعزیز خوجه، وزیر اطلاع رسانی و محمد الجاسر، وزیر اقتصاد و برنامه ریزی عربستان نیز ولیعهد عربستان را همراهی کنند.

بنا بر این گزارش، سلمان بن عبدالعزیز در سفر دو روزه اش به ترکیه با مقامات بلندپایه آنکارا از جمله رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه دیدار و با وی در خصوص مساله سوریه و پرونده هسته ای ایران گفتگو می کنند.

گوئیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان نیز در مصاحبه با مجله اشبیگل تاکید کرد: دخالت نظامی در سوریه به صلح دائم در این کشور نمی انجامد.

وی همچنین بر لزوم ادامه تلاش ها برای حل و فصل سیاسی بحران سوریه تاکید کرده و گفت: تلاش هایی که جامعه جهانی برای حل بحران سوریه می کند کافی نیست و باید هر چه سریعتر از وقوع جنگ گسترده در منطقه که نتیجه ادامه درگیری ها در سوریه و کشیده شدن آن به کشورهای همسایه سوریه است، جلوگیری شود.

وستروله درباره کنفرانس بین المللی ژنو ۲ نیز تاکید کرد: آمریکا و روسیه اعلام کرده اند این کنفرانس به زودی برگزار می شود، باید در این کنفرانس برای رسیدن به راهکاری سیاسی و پایان دادن به درگیری ها در سوریه کمک کرد.

این مسئول آلمانی همچنین نسبت به حمایت های روسیه و چین از نظام سوریه در شورای امنیت ابراز ناامیدی کرده و گفت: این حمایت ها تلاش های جامعه جهانی برای رسیدن به راهکاری مسالمت آمیز در سوریه طی دو سال گذشته را به چالش کشانده است.