با طرح ۲ لایحه در سنا و مجلس نمایندگان صورت گرفت
تاکید کنگره آمریکا بر تشدید فشار اقتصادی به ایران
با وجود تاکید ایران بر مسالمت آمیز بودن اهداف هستهای خود، جدیدترین گزارشها از طرح دو لایحه ضدایرانی در مجلس سنا و نمایندگان کنگره آمریکا با هدف اعلام فشارهای اقتصادی بیشتر بر تهران و حمایت از تل آویو علیه ایران خبر میدهند.
به گزارش پارس ، فارس به نقل از روزنامه صهیونیستی « تایمز اسرائیل» ، دو مجلس سنا و نمایندگان کنگره آمریکا درصدد هستند تا دو لایحه ضد ایرانی را ارائه کنند که به طور چشمگیری تحریم های آمریکا علیه ایران را فراتر از بخش های مالی و انرژی گسترش می دهند و در عین حال پیشنهاد پشتیبانی از رژیم صهیونیستی در صورت درگیری با ایران به بهانه فعالیت های هسته ای تهران را نیز ارائه می کنند.
در این خبر آمده است که « H. R. ۸۵۰» لایحه تدوین شده در مجلس نمایندگان آمریکا است که به « باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا این قدرت را می دهد که هر شرکتی را که مشغول معامله با ایران باشد، تحریم کند؛ قدرتی که می تواند منجر به گسترش تحریم های فعلی اعمال شده علیه ایران از بخش های مالی و انرژی به بخش های تولیدی و سایر بخش هایی که نقشی کلیدی در انعطاف پذیری ایران دارند، شود.
بر اساس این خبر، لایحه مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه هفته جاری در کمیته امور خارجی این مجلس به بحث گذاشته خواهد شد و این در حالیست که لایحه مشابه دیگری نیز توسط « رابرت منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنا و همچنین « جو منچین» سناتور دموکرات از ایالت « ویرجینای غربی» و « مارک کرک» سناتور جمهوریخواه ایالت « ایلینوی» نیز در حال ارائه است.
انتظار می رود که نسخه نهایی این دو لایحه سنا و مجلس نمایندگان تدوین شود و در طول ماه های آتی به رای گذاشته شود.
تایمز اسرائیل با استناد به خلاصه لایحه کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان مدعی شده است که لایحه این مجلس علاوه بر گسترش محدودیت های اقتصادی علیه ایران، ناقضان حقوق بشر و از جمله کسانی را که فناوری های حساس به ایران صادر می کنند را تحریم می کند.
لایحه ضد ایرانی مجلس نمایندگان رسما « قانون مهار ایران هسته ای ۲۰۱۳» نامیده می شود و انتظار می رود که تا اواسط ماه ژوئن سال جاری و تقریبا همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تاریخ ۱۴ ژوئن در ایران، در مجلس نمایندگان به رای گذاشته شود.
این لایحه با ارائه دستور به دولت اوباما، مدعی شده است که سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران باید در فهرست سازمان های تروریستی قرار گیرد.
این لایحه همچنین از دولت اوباما می خواهد تا هر سال یک استراتژی ملی را با محور ایران طراحی کند و در این استراتژی روی قابلیت های ایران و آسیب پذیری های کلیدی آن که ممکن است آمریکا بتواند از آنها بهره برداری کند، تاکید کند تا از این طریق یک نقشه راه در زمینه چگونگی بررسی موثر تهدید ایران در اختیار دولت واشنگتن قرار بگیرد.
علاوه بر این، « Resolution ۶۵» نیز قطعنامه طرح شده در سنا است که خواستار پشتیبانی اقتصادی و نظامی از رژیم صهیونیستی در صورت درگیری نظامی تل آویو با ایران شده است. این لایحه هفته آینده در سنا به رای گذاشته خواهد شد.
تایمز اسرائیل با استناد به خلاصه این قطعنامه نوشته است که طرح سنا توسط منندز و « لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه از ایالت کارولینای جنوبی ارائه شده است و تاکید دارد که اگر رژیم صهیونیستی مجبور به اقدام نظامی با هدف دفاع از خود به ایران شود، دولت آمریکا باید حمایت های دیپلماتیک، نظامی و اقتصادی از تل آویو را تامین کند.
این دو سناتور آمریکایی مدعی شده اند که تصویب چنین قطعنامه ای به معنای ارسال پیامی صریح و شفاف به ایران است مبنی بر اینکه آمریکا تمام اقدامات لازم برای تضمین اینکه تهران به سلاح هسته ای دست پیدا نخواهد کرد را عملی می کند.
تصویب این قطعنامه الزام آور نیست اما حمایت ۹۲ نفر از اعضای ۱۰۰ نفری سنا را جلب کرده است.
لایحه ضد ایرانی طرح شده در مجلس نمایندگان نیز حمایت ۳۳۱ نفر از قانونگذاران این مجلس یعنی بیش از سه چهارم ۴۳۵ کرسی آن را داراست.
این خبر در شرایطی گزارش می شود که ایران همواره با رد ادعای غرب و رژیم صهیونیستی مبنی بر نظامی بودن اهداف هسته ای اش، روی مقاصد مسالمت آمیز برنامه هسته ای خود تاکید و اعلام کرده است که به عنوان یکی از کشورهای امضا کننده پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای موسوم به « ان پی تی» ، حق دستیابی به فناوری های هسته ای صلح آمیز را برای خود قائل است و از حقوق هسته ای خود صرف نظر نخواهد کرد.
ارسال نظر