پارس بررسی میکند:
باتلاقی به نام عفرین
استحکامات ایجاد شده در این چند روزه نشان می دهد ، ترک ها نتوانستند وارد منطقه عملیاتی شوند و به اهداف خود پس از یک هفته دست یابند. شکست های پشت سر هم در عفرین و افزایش حجم آتش هم نتوانست به پیش روی کند ترک ها کمک کند و بر زمین های تحت کنترل نیروهای سپر فرات بیفزاید.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- امیر مسروری- یک: نیروهای ترکیه در عملیاتی با عنوان «شاخه زیتون» به منطقه عمومی شمال سوریه وارد شدند و به بهانه مبارزه با تروریسم به شهرک های شمالی سوریه حمله کردند. این حمله که با حضور نیروهای معارض سوری ( درع الفرات) و پشتیبانی هوایی و بالگردی نیروهای ترکیه صورت گرفت پس از گذشت بیش از یک هفته بی نتیجه ادامه دارد. دلیل حمله ترک ها، تسلیح کردهای سوریه به سلاح های آمریکایی و تشکیل احتمالی اقلیم کردی در نوار جنوی ترکیه و شمالی سوریه است. موضوعی که به امنیت داخلی و ملی ترک ها گره خورده است. ترک ها معتقد هستند با این عملیات می توانند یگان خلق کرد در سوریه را سرکوب کنند و در نهایت مانع از همکاری این یگان با نیروهای پ.ک.ک شوند. اما واقعیت نشان می دهد هدف اصلی حمله ترک ها «جبران شکست عملیات حلب و جایگزینی نیروهای ادلب و حلب در یک اقلیم معارضان جدید»، « بازسازی چهره اردوغان در شکس های پرونده سوریه پس از هشت سال» و در نهایت « مشغول سازی ارتش ترکیه در خارج از مرزها پس از کودتای بی فرجام سال 2016 میلادی» است.
دو: نیروهای کردی شمال سوریه اعلام کردند از هر نوع خروج عناصر مردمی جلوگیری خواهند کرد و با تمام قوا در برابر متجاوزین خواهند ایستادند. حتی در بعضی از مناطق با بلند کردن پرچم سوریه، به صورت یک پارچه در تحت حاکمیت دولت سوریه قرار گرفتند و از نیروهای آمریکایی برائت جستند. تنها رها کردن نیروهای کرد در میدان جنگ بیشترین خسارت را به مردم عفرین وارد ساخت و آمریکایی ها مردم این منطقه را با یک توافق پشت پرده سیاسی ، در برابر توپ و تانک ترک ها قرار دادند و منتظر کشته شدنشان هستند. استحکامات ایجاد شده در این چند روزه نشان می دهد ، ترک ها نتوانستند وارد منطقه عملیاتی شوند و به اهداف خود پس از یک هفته دست یابند. شکست های پشت سر هم در عفرین و افزایش حجم آتش هم نتوانست به پیش روی کند ترک ها کمک کند و بر زمین های تحت کنترل نیروهای سپر فرات بیفزاید.
سه: باتلاق عفرین حالا برای ترک ها سنگین تمام شده است. آمار ها از میدان توسط نیروهای کردی به کشته شدن بیش از 300 نیروی متجاوز ترکی حکایت دارد و کردها نیز می گویند 300 شهروند سوری را کشتند. دو طرف بر سر آمارها اصرار دارند و یک دیگر را تکذیب می کنند. اما آنچه مشخص است، عدم ورود ترک ها به عفرین پس از یک هفته تلاش مستمر و استفاده از توپخانه سنگین و پشتیبانی هوایی بالا است. تا جایی که حجم آتش این چند روزه را بسیاری در طول نبرد 8 ساله سوریه بی نظیر و کم نظیر می دانند. اگر کردها نتوانند به عفرین وارد شوند قطعا علاوه بر از دست دادن قدرت نظامی و میدانی، در افکار عمومی نیز «هو» خواهند شد و اردوغان برای همیشه پرونده سوریه را مجبور است به یک کشور دیگر واگذار کند.
شکست های این چند روزه هرچند نمی تواند برای یک تحلیل گر دلیلی بر قطعی شدن ورود ترک ها به عفرین باشد اما حکایت از گره افتادن در آینده ترکیه در پرونده سوریه دارد. به عبارت دیگر ترک ها برای همیشه به باتلاق عفرین وارد شدند و معلوم نیست چه زمانی با چه میزان خسارتی از این منطقه خارج شوند.
ارسال نظر