اختصاصی پارس؛
توافقات سوچی چه بود؟
توافق دیگری که در این نشست حاصل شد این که دولت بعدی و هر کسی که در انتخابات برنده شد شامل نیروهای سیاسی مختلف باشد. از جمله نیروهایی که جزو معارضان مسلح محسوب میشوند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- نشست سه جانیه ایران، روسیه و ترکیه در شهر سوچی ترکیه مصوباتی داشته که به تدریج علنی خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، در نشست این سه کشور که دارای بیشترین تأثیر در سوریه هستند توافقاتی شده که موجب تحرک نهادهای اطلاعاتی سعودی و آمریکایی در ماجرا شده بود.
در جریان برگزاری مذاکرات سوچی، طرفین درباره آینده سوریه مذاکره کردهاند و توافقاتی حاصل شده است.
براساس توافقات فیمابین؛
بشار اسد از جانب تمام کشورهای دنیا به عنوان رئیسجمهور مشروع سوریه به رسمیت شناخته شود.
تمام کشورهایی که روابط خود را با سوریه قطع کردهاند مجددا روابط را از سر گیرند.
همچنین تفاهم شده که اسد بتواند مجددا در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شود.
نکته دیگر اینکه تفاهم شده انتخابات آینده سوریه زیر نظر مجامع بینالمللی برگزار شود. قانون اساسی جدیدی نیز برای سوریه نوشته شود.
توافق دیگری که در این نشست حاصل شد این که دولت بعدی و هر کسی که در انتخابات برنده شد شامل نیروهای سیاسی مختلف باشد. از جمله نیروهایی که جزو معارضان مسلح محسوب میشوند.
یک توافق دیگر نیز این است که به جبهه النصره در استان ادلب حمله شود و این حمله مشترکا از طرف تمام طرفهای درگیر در مذاکرات انجام شود.
دستگاه اطلاعاتی موساد، سیا و سعودی از این نشست و توافقات آن به شدت ناراضی است و برای برگزاری یک نشست موازی تلاش بسیاری کرد که موفقیت قابل توجهی بدست نیاورد.
همزمان با نشست سوچی، معارضین سوری نیز به دعوت وزارت خارجه عربستان برای دومینبار در ریاض گرد هم آمدند. اما فضای حاکم بر نشست ریاض برخلاف سوچی مثبت نبود؛ بهطوری که ساعاتی پیش از برگزاری این نشست، بخش قابل توجهی از اعضای هیأت عالی مذاکرات(معارضین سیاسی وابسته به سعودی)، ازجمله ریاض حجاب، رئیس این هیأت استعفا کردند. براساس بیانیهای که از سوی اعضای جدا شده هیأت در شبکه الجزیره قطر منتشر شد، این استعفا بهدلیل فشار بر آنان بهمنظور دست کشیدن از برخی مطالبات اساسی، ازجمله ضرورت کنارهگیری اسد از قدرت رخ داده است.
این ادعا، ساعاتی بعد در پی انتشار سندی از سوی شبکه بیبیسی تأیید شده و واکنشهای منفی گروههای معارضه سوریه را در پی داشت. اگرچه نشست ریاض سرانجام بدون هیچ موضع جدیدی خاتمه یافت اما عادلالجبیر در کنفرانس خبری بعد از نشست اعلام کرد: معارضه باید تصمیم نهایی خود را گرفته و با موضعی واحد در مذاکرات ژنو حاضر شود.
لازم به ذکر است مسئولیت یکپارچهسازی مواضع معارضین سوری حول شروط جدیدی که مسکو اعلام کرده با ریاض است و تا زمانی که این امر صورت نگیرد، مذاکرات ژنو برگزار نخواهد شد.
ارسال نظر