پارس بررسی می کند:
کشتار مردم بیگناه میرزااولنگ؛ ظهور تهدیدی نوین در افغانستان
دومین احتمال آن است که عملیات توسط انشعابی از طالبان و شاخهای از داعش و بدون هماهنگی کلی دو گروه انجام گرفته باشد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- طی چند روز گذشته، گروه طالبان در حملهای گسترده به روستای میرزااولنگ از توابع شهرستان سرپل (مرکز ایالت سرپل افغانستان)، پس از دو روز مقاومت، روستا را اشغال نموده و به کشتار بیرحمانهی مردم بیگناه آنجا پرداخته است.
طبق گفتههای مقامات محلی، تعداد شهدای این کشتار تاکنون حداقل به 50 تن رسیده و همچنان در حال افزایش است
هنوز کاملاً مشخص نیست که فاجعهی صورت گرفته، بهتنهایی از سوی داعش انجام شده و یا اینکه داعش با همکاری طالبان این حادثه را آفریده است. گفته میشود فرمانده نیروهای مذکور، فردی به نام «شیرمحمد غضنفر»، از فرماندهان طالب بوده که اخیراً با داعش بیعت کرده است. بااینوجود، فعلاً نمیتوان راجع به هویت عاملان کشتار اظهارنظر قطعی کرد. در این رابطه چهار احتمال وجود دارد:
1- اول اینکه طالبان و داعش در یک هماهنگی گسترده و سطح بالا به این عملیات مبادرت نموده باشند که با توجه به مواضع کلی دو گروه نسبت به یکدیگر و سطح تنازعی که در افغانستان دارند، این احتمال بسیار بعید به نظر میرسد.
2- دومین احتمال آن است که عملیات توسط انشعابی از طالبان و شاخهای از داعش و بدون هماهنگی کلی دو گروه انجام گرفته باشد.
3- سومین گزینه این است که داعش بهمنظور بدنام سازی طالبان به این جنایت اقدام ورزیده باشد که این نیز با توجه به بیانیهی طالبان چندان محتمل نیست.
4- آخرین گزینه آن است که عملیات، از سوی طالبان انجام گرفته که با توجه به تصاویر منتشرشده از میرزاولنگ، احتمال این گزینه از موارد پیشگفته تاحدی بیشتر است. در تصاویر و ویدئوهایی که از فاجعه در دست است، سربندها و پرچمهای طالبان دیده میشود.
اما فارغ از اینکه چه دسته و گروهی مرتکب این جنایت شده است، نکتهی مهم هشداری است که این فاجعه برای آیندهی امنیت و دولت افغانستان دارد: (دولت افغانستان به کمکاری و عدم ارسال به موقع نیرو به منطقه متهم است.)
فاجعهی میرزاولنگ، حملهی تروریستی مسجد جوادیهی هرات و حوادثی از این قبیل، میتواند به مرور گسلی جدید و خطرناک را در کشور ناامن و جنگزدهی افغانستان به وجود آورد.
شکلگیری گسل مذهبی و بهراهافتادن جنگهای مذهبی و تشدید درگیری های طایفه ای در افغانستان، میتواند این کشور را درگیر چرخهای بیپایان از خشونت و ناامنی نماید که به راحتی برطرف نمیشود. جنگ مذهبی آخرین چیزی است که افغانستان در حال حاضر به آن نیاز دارد تا کاملا در باتلاق بی ثباتی و کشتار فرو رود.
ارسال نظر