اذعان تایمز اسرائیل:
وحشت واشنگتن از پاسخ کوبنده تهران

دولت اوباما گزینه نظامی علیه برنامه هسته ای ایران را همچنان در دستور کار خود معرفی می کند اما همنوا با مقامات صهیونیست، کاخ سفید نیز از بیم پاسخ کوبنده تهران به هرگونه تجاوز به خاک این کشور، گفتگو و دیپلماسی را اولویت بر خورد با نظام جمهوری اسلامی می داند.
به گزارش پارس ، باشگاه خبرنگاران به نقل از نشریه تایمز اسرائیل ؛ چاک هیگل وزیر دفاع ایالات متحده در سال ۲۰۰۶ که بعنوان یکی از افسران ارشد از اسلام آباد، پایتخت پاکستان دیدار کرد طی سخنانی نسبت به اقدام نظامی علیه تهران هشدار داد و اظهار داشت: گزینه نظامی در مورد ایران غیر عملی بوده و نمی تواند نتایج مطلوب و پایداری ایجاد کند.
وزیر دفاع آمریکا در نوامبر ۲۰۰۷ نیز در سخنرانی خود در" اندیشکده واشنگتن" با تاکید بر سخنان پیشین خود در مورد حمله نظامی به ایران خاطر نشان کرد: بدیهی است در برنامه ای که کاخ سفید برای مذاکره با تهران در پیش می گیرد" گزینه نظامی" جایی نخواهد داشت. هیگل اکنون نیز بعنوان وزیر دفاع آمریکا همین ایده را بیان می کند.
ریچارد کلارک، یکی از مقامات سابق حوزه امنیت خارجی در کاخ سفید در گفتگویی در این باره می گوید، بیش از ۲۰ سال است که واشنگتن برای اجرا یا لغو" گزینه نظامی" علیه تهران تحقیق و بررسی انجام می دهد. اکنون باید بپذیریم که لغو آن بهترین گزینه خواهد بود چرا که می دانیم اولین حرکت این بازی در دست ماست اما اطلاعی از ادامه یا چگونگی پایان آن نداریم. توان نظامی ایران در حدی است که پیش بینی نتیجه جنگ برای مقامات آمریکایی را غیر ممکن کرده است.
علاوه بر هیگل و کلارک، شمار دیگری از مقامات آمریکایی نیز خواستار اجرای" دیپلماسی و مذاکره" در قبال برنامه هسته ای ایران بوده و هستند. طی سالهای متمادی حامیان این نظریه دچار تقلیل یا تکثیر شده اما هرگز تغییر نکرده اند.
سیاستمداران کاخ سفید بطور مستمر تهران را تهدید به حمله می کنند تا بتوانند آن را به توقف برنامه هسته ای اش متقاعد سازند. جمله تکراری" همه گزینه ها روی میز است" بارها و در شرایط مختلف از دهان مقامات آمریکایی شنید شده اما حقیقت آن است که ایالات متحده هنوز نتوانسته خسارات هنگفتی که از دو جنگ افروزی خود در عراق و افغانستان متحمل شده، جبران کند. با این شرایط چطور می تواند خود را درگیر جنگ دیگری آن هم علیه کشور توانمندی نظیر ایران کند.
نه تنها رهبران و سیاستمداران آمریکایی بلکه کارشناسان استراتژیک دیگر کشورها نیز مخالف اظهارات مقامات اسرائیلی درباره تهدید آمیز بودن حضور" ایران هسته ای" در منطقه خاورمیانه هستند. هیگل در یکی از سخنرانی های خود در سال ۲۰۰۷ خاطر نشان میکند: در خاورمیانه قرن بیست و یکم" ایران" یک کشور مهم، تاثیر گذار و قوی خواهد بود و بعنوان قدرتی برتر باقی می ماند. این یک واقعیت است و ایالات متحده نمی تواند آنرا تغییر دهد.
این اظهارات اذعانی مستقیم به ناتوانی غرب و اسرائیل برای متوقف ساختن روند پیشرفت نظامی، علمی، هسته ای و سیاسی ایران در منطقه و جهان به شمار می رود. این پیشرفت ها خبری تلخ برای دشمنان نظام جمهوری اسلامی است اما چاره ای جز پذیرش آن و یافتن راهکارهای مسالمت آمیز برای ادامه همکاری ها وجود ندارد.
در ادامه این مقاله آمده است: اقدام نظامی علیه فعالیت های هسته ای ایران می تواند حجم گسترده ای از اقدامات تلافی جویانه چه از سوی تهران و حامیان خاورمیانه اش و چه از سوی سایر مخالفان سیاستها و جنگ افروزهای آمریکا و اسرائیل را به دنبال داشته باشد. آمریکا بخوبی می داند که به محض شلیک موشکی به سمت نیروگاههای اتمی ایران صدها راکت به سوی ناوها و پایگاههای خود در خلیج فارس شلیک خواهد شد. علاوه بر پاسخ کوبنده ایران، حامیان این حکومت بخصوص حزب الله می توانند بسیاری از اهداف آمریکا و هم پیمانانش را در سراسر دنیا منهدم کنند.
تخریب حجم زیادی از ذخایر نفتی دنیا تنها بخشی از عواقب چنین تجاوزی به خاک ایران است. بدیهی است این سناریو، بدترین گزینه ای خواهد بود که کابینه تل آویو یا دولت آمریکا می توانند در قبال پروژه هسته ای ایران انتخاب کنند.
نویسنده در انتهای گزارش خود می نویسد، برخی از کارشناسان تجاوز جنگنده های رژیم صهیونیستی به خاک سوریه را در راستای تلاش تل آویو در متقاعد کردن واشنگتن برای مؤثر بودن حمله نظامی به نیروگاههای ایران می دانند اما کاخ سفید این اقدام اسرائیل را فاکتور موفقی برای تحقق اهداف خود در خاورمیانه نمی داند.
ارسال نظر