عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان امشب طی سخنانی در برنامه زنده تلویزیونی «نگاه یک» اظهار داشت:‌ خوشبختانه تاکنون مراحل انتخابات چه در حوزه اجرا و چه در حوزه نظارت و وظایفی که وزارت کشور و شورای نگهبان در این ارتباط داشته‌اند به خوبی انجام شده است.

وی افزود: کارهایی که ما در شورای نگهبان در امر نظارت داریم و همچنین در حوزه اجرا و بررسی صلاحیت‌ها تاکنون انجام شده است و ان‌شاءالله در 29 اردیبهشت‌ همه ما در پای صندوق‌های رأی حاضر خواهیم شد.

سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب بارها این توصیه را به دستگاه‌های نظارتی همچون شورای نگهبان داشته‌اند باید هرآنچه از سوی مردم ارائه می‌شود به واقعیت انعکاس داده شود و رأی مردم حق‌الناس است و اگر مردم احساس کنند که از آرای به درستی صیانت نمی‌شود اعتمادشان سلب می‌شود و این مسئله هم در مشارکت مردم و هم در سرنوشت نظام اسلامی نیز می‌تواند مؤثر باشد.

کدخدایی در پاسخ به سؤالی در مورد برنامه شورای نگهبان برای محترم شمردن و صیانت از آرای مردم خاطرنشان کرد: در اصل 99 قانون اساسی تصریح شده که نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و همه‌پرسی‌ها بر عهده شورای نگهبان است و در قوانین عادی مکانیزم نظارت و روش‌های نظارت نیز به صورت جزیی لحاظ شده است.

وی افزود: شورای نگهبان براساس وظیفه قانونی خود مکلف است از تمام توان خود استفاده کند و نظارت را به گونه‌ای انجام دهد که خدای‌ناکرده موجب سلب اعتماد مردم نشود.

سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: شورای نگهبان امنای مردم در بحث نظارت است و قانون‌گذار این تکلیف را برعهده شورای نگهبان گذاشته که البته براساس موازین دینی نیز طبیعتاً ما چنین مسئولیتی را برعهده داریم.

کدخدایی خاطرنشان کرد: ما باید از تمام توان خود استفاده کنیم تا هر روش قانونی که حس می‌کنیم می‌تواند نظارت ما را مؤثر کند به کار گیریم برای اینکه از رأی مردم پاسداری کنیم و طبیعتاً ما در این چارچوب به هیأت‌های نظارت و مکانیزم‌هایی که در این باره داریم و... می‌رسیم.

وی افزود: براساس قوانین عادی ما باید در هر انتخابات هیأت‌های نظارت را تشکیل دهیم اما وظایف آنها متفاوت است. در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی هیأت‌های نظارت دو وظیفه را برعهده دارند اما در انتخابات ریاست جمهوری شاید بتوان گفت هیأت‌های نظارت یک وظیفه کلان را برعهده دارند.

سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی هیأت‌های نظارت که متشکل از معتمدین مردم هستند که توسط هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات تشکیل می‌شوند وظیفه نظارت بر عملکرد هیأت‌های اجرایی در حوزه بررسی صلاحیت‌ها را برعهده دارند و بررسی صلاحیت‌ها به ترتیب از هیأت‌های اجرایی، هیأت‌های نظارت، هیأت‌ مرکزی نظارت بر انتخابات و شورای نگهبان برعهده دارند. اما در انتخابات ریاست جمهوری این مراحل را نداریم و یک مرحله داریم و آن هم بررسی صلاحیت در خود شورای نگهبان است.

کدخدایی گفت: اما در حوزه اجرا در آستانه انتخابات کارهای مقدماتی همچون چاپ تعرفه‌ها و توزیع صندوق‌ها باید انجام شود که هیأت‌های اجرایی مسئولیت اجرای آن را دارند. هیأت‌های نظارت ما باید مراقبت کنند و همراه باشند تا خدای‌ناکرده تخلفی صورت نگیرد.

وی افزود: طراحی‌ تعرفه‌ها در وزارت کشور انجام می‌شود و پس از آن به شورای نگهبان ارجاع می‌شود که پس از بررسی اگر مورد تأیید باشد اعلام می‌کنیم و وزارت کشور کار چاپ و انتشار آن را آغاز می‌کند و در هنگام چاپ ناظرین ما و نمایندگان شورای نگهبان 24 ساعته بر چاپ و انتشار این تعرفه‌ها نظارت دارند و در موضوع توزیع این تعرفه‌ها تا زمان روز رأی‌گیری و توزیع این تعرفه‌ها در شعب ناظرین ما حاضر هستند.

سخنگوی شورای نگهبان اظهار داشت: در روز رأی‌گیری صندوق‌ها با حضور ناظران ما باید آغاز به کار کنند و پس از آن پایان رأی‌گیری و شمارش آرا را نیز داریم.

ادامه دارد...