زاکانی:صرف بیان معیشت توهین به جایگاه معلم است/ اساتید را باید در تغییر مشارکت داد
نماینده مردم تهران در مجلس نهم تاکید کرد: با اندکی دقت میبینیم که ما در فاصله معناداری ایستادهایم و جمهوری اسلامی با این داشتهها نباید امروز در این نقطه میایستاد.
علیرضا زاکانی نماینده سابق مردم تهران عصر امروز (یکشنبه) در همایش کمیته فرهنگیان جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با اشاره به میلاد با سعادت حضرت سیدالشهدا اظهار داشت: امیدوارم همه از نورانیت این ایام، اعیاد و میلادهای این امامان بزرگوار بهره ببریم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت ایران پس از انقلاب جمهوری اسلامی گفت: وضعیت کشور قبل از انقلاب تکلیفی مشخص داشت چرا که حکومتی داشتیم که علاقمند بود سرتاپا وابسته به غرب باشد.
زاکانی افزود: زندگی ما قبل از انقلاب در ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، دفاعی و قضایی با مدل غربی و با اقتدا به غرب بود.
به گفته زاکانی، بعد از انقلاب ما داعیه بزرگ را بیان داشتیم و اساسا راه نویی را فرا روی جامعه بشری گشودیم.
وی تاکید کرد:انقلاب اسلامی علاوه بر آزادی که شعار غرب مساوات و غرب که شعار شرق بود ما آزادی،عدالت و معنویت را به معنای درست به جامعه اسلامی هدیه کردیم.
زاکانی با بیان اینکه در انقلاب اسلامی قدرت اسلام و مردم معلوم است، گفت: انقلاب اسلامی نشان داد که دین نه باید در کنج خانه باشد و نه افیون جامعه.چرا که مردم آنقدر قابلیت دارند که هیچ کسی نمیتواند مقابل آنها بایستد.
وی بر این باور است که جمهوری اسلامی ایران پس از 38 سال در جایگاهی ایستاده که به زعم برخی تواناییها نباید در این جایگاه میایستاد.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم تاکید کرد: با اندکی دقت میبینیم که ما در فاصله معناداری ایستادهایم و جمهوری اسلامی با این داشتهها نباید امروز در این نقطه میایستاد.
زاکانی میگوید که نوع جهتگیری متوسط کسانی که پول و امکانات داشتند جهتگیری درست و در مسیر صحیح نبوده است.
وی با تاکید بر اینکه رهبران جامعه ما یعنی حضرت امام و مقام معظم رهبری راهبری انقلاب را بر عهده داشتند، گفت: دستگاه اجرایی کشور تاکنون دست کسانی بوده که دچار انقطاع و فاصله معناداری که انقلاب اسلامی بر آن تکیه میکرد، بوده است.
عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در همین خصوص توضیحات بیشتری پرداخت و گفت: علت اینکه جمهوری اسلامی ایران فاصله معناداری از انقلاب اسلامی پیدا کرده و دچار عقبافتادگی شده به این دلیل بوده که افرادی که اریکه قدرت در دست داشتند توجه کافی به پیام انقلاب و سرمایههای کشور نداشتهاند در حالی که میتوانستند با همین سرمایهها کشور را بسازند.
زاکانی «توسعه غربی و نگاه حداقلی به اسلام» و «نگاه درست به اسلام» را دو نگاه موجود در بین مسئولان عنوان و خاطرنشان کرد: وقتی در نگاه توسعه غربی به توسعه انسان نگاه میکنیم آن را جایگزین خدا میبینیم اما در نگاه مقابل انسان خلیفهالله است.
وی به تفاوت نگرش در این دو نگاه اشاره و خاطرنشان کرد: در مورد جامعه عنصر صاحبنظر در نگاه توسعه غربی صرف بهرهوری از جامعه را هدف قرار میدهد که اگر این بحث را مشارکت دهد قطعا سود خود را مدنظر قرار خواهد داد. به عبارتی جامعه و الگو را تکرارپذیر میداند در حالی که در نگاه اسلامی مسئولیت تکرار نداریم بلکه مسئولیت سازندگی داریم.
زاکانی افزود: نگاه اسلامی جامعه را الگو میداند و معتقد است باید این الگو را تکمیل کرد.اگر در جامعه غربی آمریکا الگو است در جامعه اسلامی جامعه مهدوی الگو قرار گرفته است. به عبارتی جامعه ایدهآل ما جامعه مهدوی محسوب میشود.
به گفته زاکانی در نگاه اسلامی اساس جامعه فرهنگ است اما در نگاه غربی اساس جامعه اقتصاد قرار دارد و آنان از هر نقطه که آغاز میکنند سنجه اقتصادی دخالت میدهند.
وی بر این باور است که در نگاه پیشرفت اسلامی ارزش جامعه بر مدار پول نیست بلکه اساس جامعه فرهنگ است و بناست بستری برای رشد و تعالی انسانها فراهم شود و این تغییر دهنده تعلیم و تربیت است.
وی فراهم کردن نقش پیشران تحولی در همه عرصه زندگی انسان را تعلیم و تربیت را معنی و آن را در دو بخش خانواده و مدرسه توضیح داد.
زاکانی با بیان اینکه در حکومت اسلامی در مقوله تعلیم و تربیت اولویت اول خانواده است، گفت: مدرسه در کنار خانواده نیز سهم بسیار بزرگی در ساخت شخصیت افراد برای ساختن جامعه دارد.
وی تاکید کرد: اگر معلم در جامعه به جایگاه رفع خود برسد اثرات و شرایط در جامعه اثراتی ماندگارتر خواهد بود.
عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی به رابطه معلم و دانشآموز اشاره و تصریح کرد: دانشآموز مثل بذر است که باید معلم آن را بکارد، صیانت و پاسداری کند تا آن را به درجه اعلای رشد برساند و میزان سنجش این رشد خود دانشآموز است.
به گفته زاکانی هیچ کاری در جامعه بزرگتر از کار معلم نیست چون نقش ویژهای را بر عهده دارد بنابراین از این منظر نگاه چرتکهای (مالی) به معلم نگاه دقیقی نیست. بلکه باید به این مقوله نگاه سرمایهگذاری دقیق داشت چون آینده کشور بر مبنای آن ساخته میشود.
وی با بیان اینکه صرف بیان معیشت توهین به معلم است، گفت: برخیها فقط در مورد تعلیم و تربیت و معلم مسائل اقتصادی را مطرح میکنند که البته این مسائل را نمیتوانند حل کنند اما شعار میدهند.
زاکانی تاکید دارد که اگر معلم در جایگاه خود قرار بگیرد در آن صورت حاکمیت نیز وظیفهاش نوکری معلمان خواهد بود تا معلمان بتوانند بدون دغدغه به رسالت اصلی خود یعنی انسان سازی بپردازد.
زاکانی بر این باور است که در مقوله تعلیم و تربیت اشکال جدی نوع نگاه غلط به آموزش و پرورش است. چرا که معلم باید در جایگاه رفیع منزلتی خود بایستد و مربی جامعه باشد.
وی در همین زمینه گفت:معلم را باید در تغییر مشارکت داد و اگر آنان در این مقوله مشارکت کردند تغییر صورت خواهد گرفت.
عضو جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی اظهار امیدواری کرد: انشاالله نامزدها این مسیر را به بهترین نحو دنبال کنند و به این مقوله توجه داشته باشند.
زاکانی با اشاره به دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و نامزدهای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی گفت: از این دو (قالیباف و رئیسی) هر کدام باشند برای ما نعمت است و اینکه در انتخابات یک نفر بماند یا دو نفر این به اقتضای انتخاب جبهه مردمی است چون ممکن است اگر یک نفر به نفع دیگری کنار برود رئیسجمهور مستقر با رای ناپلئونی عبور کند. بنابراین یک نفر و یا دو نفر در صحنه ماندن تعاریف خاص خود را دارد.
ارسال نظر