به گزارش پارس ، به نقل از فارس، محققان حقوق بشری سازمان ملل متحد شواهدی به دست آورده اند که نشان می دهد علی رغم ادعاهای آژانس های اطلاعاتی و مقامات آمریکایی و غربی استفاده از سلاح های شیمیایی توسط معارضان سوری و نه دولت بشار اسد صورت گرفته است.

شبکه رادیویی صدای روسیه گزارش دادکمیسیون مستقل تحقیقات سازمان ملل درباره سوریه اعلام کرده هنوز مدارکی دال بر اینکه نیروهای دولتی سوریه از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده باشند، وجود ندارد.

« کارلا دل پونته» ، یکی از اعضای این کمیسیون گفته است: « محققان ما در کشورهای مجاور با قربانیان، پزشکان مصاحبه کرده و از بیمارستان ها اطلاعات میدانی جمع آوری کرده اند. »

وی افزود: « بر اساس گزارش هفته پیش آنها ظن های قوی و مستحکمی مبنی بر استفاده از گاز سارین وجود دار د، اما این شواهد هنوز غیرقابل رد کردن نیستند. »

این عضو کمیسیون مستقل تحقیقات سازمان ملل درباره عاملان استفاده از گاز سارین، تصریح کرد: « مخالفان یا شورشی های سوریه از این گازها استفاده کرده اند، نه نیروهای دولت. »

* گاز سارین؛ هجمه روانی غرب علیه بشار اسد

مقامات آمریکایی و غربی پیش از این دولت سوریه را به استفاده از گاز مرگبار « سارین» متهم کرده و هجمه روانی وسیعی علیه دولت بشار اسد آغاز کرده بودند.

گاز اعصاب « سارین» یکی از خطرناک ترین گازهای سمی است که قدرت کشندگی آن از گازهای خردل و کلر هم بیشتر است.

آژانس های اطلاعاتی آمریکا حدود دو هفته پیش ادعا کردند شواهدی در دست دارند که نشان می دهد بشار اسد علیه مخالفان از گاز « سارین» استفاده کرده است.

ادعای استفاده بشار اسد از سلاح های شیمیایی از مدتها پیش در وهله های مختلف علیه دولت وی مطرح شده اما برای اولین بار یک مقام ارتش رژیم صهیونیستی ادعای استفاده دولت بشار اسد از گاز مرگبار « سارین» را مطرح کرد.

به دنبال انتشار این خبر، مقامات و رسانه های غربی هجمه تبلیغاتی جدیدی علیه سوریه آغاز کردند.

دولت بشار اسد ماه گذشته اعلام کرده بود معارضان در منطقه خان العسل در استان حلب از سلاح های شیمیایی استفاده کرده اند و خواستار تحقیق سازمان ملل در این خصوص شده بود.

* ناآرامی های سوریه چگونه آغاز شد؟

سوریه از ماه مارس ۲۰۱۱ صحنه ناآرامی بوده است. خشونت ها و ناآرامی ها در این کشور به کشته شدن تعداد زیادی از مردم سوریه و از جمله نیروهای امنیتی و نظامی این کشور منجر شده است.

دولت سوریه می گوید این ناآرامی ها از خارج از کشور طراحی می شوند. گزارش های زیادی هم نشان می دهند شمار زیادی از مخالفان درگیر با دولت دمشق اتباع خارجی هستند.

دمشق همچنین برخی از کشورهای غربی و متحدان منطقه ای آنها از جمله عربستان سعودی، قطر و ترکیه را به تأمین بودجه و تجهیز تسلیحاتی معارضان مسلح سوریه متهم کرده است.

در همین راستا ماه گذشته گزارشی از روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز افشا کرد سازمان سیا آمریکا طی سال گذشته ارسال ۳۵۰۰ تن سلاح به مخالفان سوریه را پشتیبانی کرده است.

این گزارش مستند بر اساس اطلاعات به دست آمده از برج های مراقبت پرواز و مصاحبه با مقامات کشورهای مختلف و فرماندهان مخالفان سوریه نشان داد سازمان سیا با همکاری کشورهای قطر، عربستان و ترکیه توانسته است با ارسال این حجم عظیم سلاح ابعاد تنش های داخلی در سوریه را دستخوش تحول کند.