به نقل از سایت سیریا نیوز، جف دیویس، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اظهار داشت: ما با مسکو در راستای جلوگیری از وقوع درگیری‌ها در سوریه با یکدیگر هماهنگ هستیم و می‌دانیم که روس‌ها چه اقداماتی انجام می‌دهند و آنها نیز ما را در جریان عملیات‌های نظامی‌شان در منبج قرار می‌دهند.

سخنگوی پنتاگون در ادامه درباره ارتباطات میان دو طرف روسی و آمریکایی گفت: نمی‌توان این روابط را خیلی جدی توصیف کرد.

مسئولان روسی و آمریکایی بارها درباره جلوگیری از وقوع حوادث نظامی و هرگونه درگیری و برخورد غیر عمد در حریم هوایی سوریه با یکدیگر گفت‌وگو کردند و در سال ۲۰۱۶ به یادداشت تفاهمی در این زمینه دست یافتند.

شون اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید نیز در کنفرانسی مطبوعاتی کوتاهی در پاسخ به سوالی درباره امکان همکاری واشنگتن با مسکو در مبارزه با داعش این امر را بعید ندانست و گفت: فکر می‌کنم رئیس‌جمهور (دونالد ترامپ) موضعگیری روشنی در این خصوص دارد و اعلام کرده هر کشوری که مانند ما به مبارزه با داعش پایبند باشد و بتوانیم با آن کشور در حوزه‌ای که برایمان اهمیت دارد کار کنیم این همکاری‌ها انجام خواهد شد.

روز دوشنبه نیز روسیه از آمادگی‌اش برای از سرگیری مذاکرات با آمریکا درباره سوریه خبر داد.

این اظهارات اسپایسر در حالی بیان شد که جنجال وسیعی در محافل سیاسی در آمریکا در مورد وجود ارتباطات مسئولان دولت فعلی ترامپ و یا مسئولان کمپین انتخاباتی وی با روسیه شکل گرفته است.

سخنگوی کاخ سفید با تاکید بر اینکه طرح نهایی مبارزه با داعش هنوز تمام نشده است گفت: جیمز ماتیس اصول این طرح که همواره اصلاحاتی بر آن انجام می‌شود را به اطلاع ترامپ رساند.