همزمان با فرمان ممنوعیت ترامپ "جورکش" راهی آمریکا شد
سخنگوی وزارت امورخارجه اظهار کرد: براساس پیگیریهای وزارت امور خارجه ، سهیلا جورکش توانست جهت ادامه درمان، ویزای سفر به آمریکا را دریافت کند.
بهرام قاسمی با تأیید اخبار منتشر شده در ارتباط با دریافت ویزا از سوی سهیلا جورکش قربانی اسیدپاشی اصفهان برای سفر به آمریکا جهت درمان خود، گفت: در این ارتباط وزارت امور خارجه به دستور شخص آقای ظریف، پیگیریهای زیادی را انجام داد و با سفارت سوئیس در تهران نیز هماهنگیهای لازم انجام شد و نهایتاً وی توانست در شرایطی که رئیس جمهور آمریکا دستور ممنوعیت ورود ایرانیان به این کشور را صادر کرده ویزای سفر به آمریکا را جهت درمان خود دریافت کند.
سهیلا جورکش با پیگیری خبرنگار ایسنا و دستور وزیر خارجه در حال حاضر برای پرواز به بوستون آمریکا در دوبی حضور دارد.
با وجود لغو فرمان ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان به آمریکا از سوی قاضی فدرال در ایالت واشنگتن، در حال حاضر تنها کسانی اجازه ورود به این کشور را دارند که ویزای آنها پیش از این فرمان صادر شده و یا دارای گرین کارت هستند.
دونالد ترامپ روز ۲۷ ژانویه فرمانی اجرایی با عنوان "حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی" را امضا کرد. بر اساس این فرمان ورود پناهجویان به آمریکا به مدت چهار ماه معلق و سفر شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان از جمله از ایران به آمریکا محدود میشد. علاوه بر ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن نیز شامل این ممنوعیت هستند.
در پی این موضوع و به دنبال گسترش اعتراضات در داخل و خارج از آمریکا نسبت به این قانون در روز جمعه «جیمز روبارت » قاضی فدرال در ایالت واشنگتن (به مرکزیت سیاتل) با صدور حکمی دستور جنجالی ترامپ را به چالش کشیده و ممنوعیت مهاجرتی ترامپ برای هفت کشور عمدتا مسلمان را به صورت سراسری لغو کرد.این تصمیم با انتقاد ترامپ و وزارت دادگستری آمریکا مواجهه شد و قرار شد دادگاه استیناف در ارتباط با دعوای به وجود آمده بر سر این فرمان تصمیم گیری کند .
روز گذشته نیز دادگاه استیناف فدرال در سان فرانسیسکو با بررسی استدلالهای موافق و مخالف دستور مهاجرتی ترامپ، به شدت از ادعای دولت درباره اینکه این ممنوعیت از ترس تروریسم است، انتقاد کرد و دادستانی که این حکم را به چالش کشیده بود، تحت فشار گذاشت. این دادستان تاکید دارد دستور ترامپ خلاف قانون اساسی است و مسلمانان را هدف میگیرد.
جلسه جنجالی دادگاه استیناف سان فرانسیسکو با حضور سه قاضی کار خود را آغاز کرد و مساله اصلی مورد بررسی آن است که آیا باید حکم عدم اجرای دستور دونالد ترامپ، رئیسجمهوری جدید آمریکا پا بر جا بماند یا خیر.
دادستان معترض از ایالت واشنگتن در این جلسه سخن گفت و خواستار عدم اجرای دستور ترامپ شد. در جلسه روز سهشنبه ابتدا وکلای وزارت دادگستری آمریکا از دستور ترامپ دفاع کردند و خواستار ابقای مجدد آن شدند. به گفته آنها کنگره به رئیس جمهور اجازه کنترل مرزها را داده است.
دونالد ترامپ روز ۲۷ ژانویه این فرمان اجرایی با عنوان "حفاظت از آمریکا در مقابل حملات تروریستی" را امضا کرد. براساس آن ورود پناهجویان به آمریکا به مدت چهار ماه معلق و سفر شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان از جمله از ایران به آمریکا محدود میشد. علاوه بر ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن نیز شامل این ممنوعیت هستند.
در این جلسه که طی اقدامی نادر دادرسی آن به صورت تلفنی انجام شد، سه قاضی دادگاه مکررا از وکیل وزارت دادگستری پرسیدند که چرا ایالات نباید بتوانند به نمایندگی از ساکنان یا دانشگاههای خود از دولت شکایت کنند. قاضی میشل فردلند پرسید که آیا دولت هیچ نوع شواهدی که مهاجران این هفت کشور را به تروریسم ارتباط دهد، دارد یا خیر.
در پاسخ، وکیل دادگستری آمریکا به شماری از سومالیایی تبارهای آمریکا اشاره کرد که به گفته او به گروه تروریستی الشباب ارتباط داشتهاند.
قاضی ریچارد کلیفتن که در دوران جورج بوش منصوب شده است، از دادستانی که نماینده ایالت واشنگتن و مینهسوتاست این سوال را پرسید که چه مدرکی دارد که نشان بدهد این ممنوعیت با انگیزه مذهبی است. این دو ایالت علیه این ممنوعیت شکایت کردند. به گفته کلیفتن تنها ۱۵ درصد از مسلمانان جهان تحت تاثیر این دستور قرار میگیرند.
دادستان ایالت واشنگتن که علیه دستور دونالد ترامپ استدلال میکند، گفت اظهارات ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی حکایت از نیت تبعیضآمیز این دستور دارد.
تصمیم دادگاه نهم استیناف در سان فرانسیسکو هرچه باشد، پرونده احتمالا برای قضاوت نهایی به دیوان عالی آمریکا خواهد رسید. منتقدان دستور مهاجرتی ترامپ میگویند که تاکنون کسی از شهروندان این هفت کشور در خاک آمریکا دست به حمله تروریستی نزده است و خطر شهروندان آنها بزرگنمایی شده است.
ارسال نظر