ابتکار: دولت اجرای برنامه های زیست محیطی را در اولویت قرار داده است
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دولت یازدهم با وجود مشکلات و چالش های مختلف، سلامت و حفاظت از محیط زیست و برنامه های زیست محیطی را از اولویت های خود قرار داده است.
معصومه ابتکار در دیدار مسئولان، نمایندگان اقشار مختلف و سازمان های مردم نهاد استان ایلام با عنوان مشارکت در حفظ و بهبود محیط زیست اظهار کرد: از جمله سیاست های زیست محیطی دولت افزایش همگرایی و تعامل بین مردم، سازمان ها و تشکل های دولتی و غیردولتی است.
وی افزود: از جمله این برنامه ها استفاده از ظرفیت و اختیارهای اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در مدیریت مناطق با لحاظ کردن پیوست های زیست محیطی و مدیریت درست پسماند است همچنین حمایت و تقدیر از صنایع حامی محیط زیست به عنوان صنایع سبز از دیگر فعالیت ها و برنامه های دولت است.
ابتکار یادآور شد: از دیگر سیاست های دولت یازدهم در حوزه حفاظت محیط زیست، استفاده از توان دانشگاهیان و حرکت به سوی برنامه ها و فعالیت های دانش بنیان با محوریت پژوهش و مطالعه علمی است که به مسائل زیست محیطی در بستر علم و پژوهش نگاه شود.
به گفته وی، بکارگیری ظرفیت آموزش و پرورش از پیش دبستانی تا دبیرستان با هدف آشنایی و انس عمیق دانش آموزان با محیط زیست و طبیعت از کودکی تا بزرگسالی از دیگر برنامه های دولت در این حوزه است.
وی اضافه کرد: در دولت یازدهم که دولت پذیرش انتقاد و نظرات است سعی شده در برنامه ریزی ها و نشست های مختلف در سطح کلان کشوری تا استان ها از نظر و پیشنهاد نمایندگان گروه ها و تشکل های فعال در عرصه های مختلف استفاده شود و این افراد در شورای برنامه ریزی استان ها حضور و در برنامه ریزی ها مشارکت داشته باشند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: امروز مخاطرات حوزه محیط زیست به چالشی جهانی تبدیل شده و تنها راه برون رفت از ادامه این روند که حیات زمین را تهدید می کند ایجاد ائتلاف جهانی برای نجات کره خاکی است.
وی یادآور شد: دولت و مسئولان ایرانی در این راستا و با محوریت پدیده گرد و غبار موضوع اهمیت و مخاطرات و گستردگی آن را به سازمان ملل منعکس کرده اند که انعقاد قطعنامه های الزام آور از سوی این سازمان در خصوص لزوم توجه به پدیده گرد و غبار نتیجه مذاکره ایران در سطح جهانی است و در آینده نزدیک هم میزبان بزرگترین همایش بین المللی با موضوع گرد و غبار خواهیم بود.
مدیر مرکز ملی مبارزه با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست هم در این نشست گفت: برای رفع یا کاهش مشکلات پدیده گرد و غبار یک سند ملی بر مبنای گرد و غبار و عوامل پیدایش آن تدوین شد که در آن شرایط این پدیده مخرب زیست محیطی در 15 استان درگیر در قالب یک کمیته علمی مورد رصد و مطالعه دقیق قرار گرفته است.
ضیاءالدین شعاعی افزود: هر چند عمده گرد و غبار ایران منشاء خارجی دارد اما وجود بیابان ها و کانون های داخلی ریزگرد زا هم در تولید گرد و غبار دخیل هستند که در این سند وظایف و برنامه های هر استان برای مقابله با این کانون ها مشخص شده است.
وی تاکید کرد: در سطح بین المللی نیز رایزنی های زیادی با کشورهای منطقه و سازمان های بین المللی انجام شده که حاصل این مذاکره ها تصویب قطعنامه های تدوین شده از سوی جمهوری اسلامی ایران توسط سازمان ملل است که جامعه جهانی ملزم به رعایت مفاد آن است.
این نشست با حضور محمدرضا مروارید استاندار، معاونان استاندار، مدیران کل دستگاه های اجرایی، نمایندگان اقشار مختلف از جمله سازمان های مردم نهاد زیست محیطی، اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، نظام مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، هیات های ورزشی و هنرمندان در سالن شهید رجایی استانداری ایلام برگزار شد.
در این نشست دیدگاه ها، پیشنهادات، خواسته ها و مشکلات حوزه حفاظت محیط زیست استان ایلام از سوی برخی از مدعوین تشریح شد.
در ادامه این نشست معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اقدام به کاشت یک اصله نهال در محوطه بیرونی ساختمان استانداری ایلام کرد.
معصومه ابتکار روز دوشنبه به ایلام سفر کرد. شرکت در شورای اداری استان، دیدار و گفت و گو با مسئولان دستگاه قضایی استان و شرکت در نشست مشارکت در حفظ و بهبود محیط زیست از برنامه های این سفر یک روزه بود.
ابتکار پیش از این نیز 2 بار دیگر در اواخر اسفند سال گذشته و تیرماه امسال به استان ایلام سفر کرده بود.
ارسال نظر