به گزارش پارس ، به نقل ازایسنا، بشار الجعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل در گفت وگو با شبکه ان بی ان، با اشاره به درخواست اخیر مخالفان سوریه برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع برفراز سوریه و تهدیدهای آمریکا در این باره اعلام کرد: ایجاد منطقه پرواز ممنوع تنها از طریق صدور قطعنامه از سوی شورای امنیت ممکن است لذا سخن گفتن از این امر از جمله مسائل غیرممکن است.

الجعفری در ادامه عنوان داشت: نمی توان با اقدامات برخی از کشورها در خصوص جنجالی کردن پرونده سلاح شیمیایی در سورریه به دیده تسامح برخورد کرد.

وی افزود: این مساله یکی از بخش های جدایی ناپذیر روند فشارعلیه سوریه، مردم و رهبران این کشور است که با هدف گرفتن امتیاز از سوریه اعمال می شود.

پیشتر چاک هاگل وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده بود کشورش معتقد است ارتش سوریه در برخی از حوادث این کشور به مقدار کم از سلاح شیمیایی استفاده کرده است.

انگلیس نیز تاکید کرده بود که اطلاعات محدودی در این خصوص در اختیار دارد اما مطمئن است که این سلاح ها در سوریه از جمله گاز سارین استفاده شده اند. این اظهارات مقامات انگلیسی و آمریکایی توسط فیصل المقداد، معاون وزیر خارجه سوریه رد شد.

الجعفری در پاسخ به سئوالی در خصوص استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه نیز گفت: دشمنان ما می دانند که سوریه عراق سابق نیست و از پرونده ای به پرونده دیگر رجوع می کنند و در تلاش اند تا از طریق ابزارهای موجود در شورای امنیت سناریوی عراق را در سوریه تکرار کنند اما تاکید می کنند که هرگز موفق نخواهند شد.

نماینده سوریه در سازمان ملل اخضر الابراهیمی، فرستاده سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه و اظهارات اخیرش مبنی بر وجود ۴۰ هزار نیروی مسلح خارجی در سوریه گفت: گزارشی اروپایی وجود دارد که نشان می دهد تنها ۸۵۰ فرد مسلح از کشورهای اروپایی در کنار جبهه تروریستی النصره می جنگند.

وی ادامه داد: چیزی که مهم است این است که اروپایی ها، آمریکایی ها و غیره به این امید دارند که گروه های تندرو برای کشتن مردم به سوریه خواهند آمد و از اروپا خارج می شوند اما مشکل زمانی مشخص خواهد شد که برخی از این گروههای مسلح به کشورشان باز می گردند و از آن زمان ترس نسبت به انتقال فعالیت هایشان به این کشورها افزایش می یابد.

شماری از کشورهای غربی اخیرا نسبت به فعالیت تروریست های اروپایی در سوریه که تحت تاثیر افکار و اندیشه های تکفیری هستند ابراز نگرانی کرده اند.

نماینده سوریه در سازمان ملل درباره مساله کمک تسلیحاتی به مخالفان سوری نیز گفت: این تنها تلاش برای سرپوش نهادن بر اقدامات کشورهایی است که تاکنون به مخالفان کمک تسلیحاتی می کردند چرا که این مساله وجود داشته و هنوز هم کمک مالی و تسلیحاتی ادامه دارد. در غیر این صورت چگونه این سلاح ها به گروههای مسلح رسیده و چطور ممکن است که آنها به منطقه اشغالی جولان وارد شده و توسط صهیونیست ها درمان شوند. یا اینکه بیمارستانی نظامی برایشان ساخته شود.

مقامات سوریه مکررا کشورهای غربی و عربی از جمله ترکیه، قطر و عربستان را به انتقال و قاچاق سلاح و گروه های مسلح تکفیری به سوریه متهم می کنند.