به گزارش خبرنگار سیاسی پارس ، احمدی نژاد می گوید با بررسی انجام شده در دور چهارم سفرهایش ۲۰ استان از قلم افتاده اند و می خواهد در فرصت باقیمانده به این استان ها سفر کند. سفرهایی که بوی بهار از آن ها به مشام می رسد.

هئیت دولت در ادامه دور چهارم سفرهایش ۲۲ فروردین به سمنان رفت، یکم و دوم اردیبهشت سفر دو روزه ای به اهواز داشت، سوم در قم چند پروژه را افتتاح کرد و روز چهارم را در اصفهان گذراند. اما به روایت روزنامه جوان این سفرها تفاوت های زیادی با سفر هایی قبلی هئیت دولت دارد: : " احمدی نژاد وارد می شود، مشایی پشت سر او یا در کنار اوست، احمدی نژاد پرچم را به دست مشایی می سپارد، تقدیم چفیه به احمدی نژاد و مشایی، دعوت از مشایی برای سخنرانی، تشویق مشایی توسط یک عده خاص و خلاصه سایر سکانس هایی که همگی نشان دهنده حمایت احمدی نژاد از مشایی برای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری است. "

احمدی نژاد در طی چند روز گذشته به اندازه ۸ سال دولتش خبرساز بوده که البته حاشیه های زیادی را به وجود آورده است.

در حالی که به نظر می آمد احمدی نژاد در این سفرها از کارهای انجام شده در طی ۸ سال ریاست جمهوریش سخن بگوید و از طرح های همچون مسکن مهر، هدفمندی یارانه ها و انرژی هسته ای به عنوان نقاط مثبت دولتش حمایت کند اما نه از این صحبت ها خبری هست و نه صحبت از رفتن! البته به عقیده برخی از نمایندگان مجلس احمدی نژاد در سودای مدل پوتین_مدودف یا چاوز_ مادورو است به طوری که چندی پیش در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ مجری گفت: از کجا می دانید سال اخر دولت است و یا اینکه در یک اظهار نظر دیگر ۲۰ سال برای انجام و تحقق طرح های دولت زمان در نظر گرفته بود.

با این وجود حرف های احمدی نژاد در این هفته شروع بازی را نوید می دهد که حسین مظفر، نماینده مجلس ان را خطرناک توصیف کرده است.

« بعضی ها نشسته اند از قبل از برگزاری انتخابات برای شورای نگهبان نسخه می پیچند. آقا تو چه کاره هستی؟ به چه حقی اظهار نظر می کنی راجع به دیگران؟ »

« یک کس دیگری احتکار کرده، یک کس دیگری بازار ارز را به هم ریخته، یک کس دیگری تحریم کرده، این ها رو می گذارند کنار، مدام می گویند این مال هدفمندی است. هدفمندی چه گناهی کرده؟ » (۱ اردیبهشت-اهواز)

« اگر رویت را زیاد کنی، پدرت را درمی آوریم» ، « اگرگوشه ای از پرونده تان را بالا بزنیم، دیگر جایی در بین ملت ایران نخواهید داشت» (۲ اردیبهشت-هفتکل)

« حرف هایی هست که بعداً اگر خدا عمری دهد خواهم گفت»
« دوزار در جیب مردم می گذاریم جیغ می زنند ولی هزاران میلیارد تومان را می برند» (۳اردیبهشت-قم)

« همان طور که برخی می خواهند، گلوگاه اقتصاد را در دست بگیرند، برخی نیز تلاش می کنند گلوگاه سیاست را در اختیار خود داشته باشند» (۴ اردیبهشت-اصفهان)

البته این اظهارات رئیس جمهور بی پاسخ نماند و برخی ها از جمله باهنر نماینده مجلس با همان لحن رئیس جمهور واکنش نشان دادند: " شجاعت محمود احمدی نژاد در خیلی موارد به بی باکی بدل می شد، این بی باکی نیز خوب نبود. مثلا کسی که با سرعت ۲۲۰ کیلومتر پشت ماشین بنشیند، این شجاعت نیست، این بی کله بودن است. "

ناصر موسوی لارگانی، نماینده فلاورجان، در جلسه علنی روز سه شنبه ۳ اردیبهشت با انتقاد از اظهارات رئیس جمهور در سفر به خوزستان گفت: " در شأن دومین شخصیت کشور نیست که از چنین ادبیاتی در سخنرانی اش استفاده کند… اگر کسی چنین جرأتی پیدا کرده که به شخص دوم مملکت بگوید اگر رویت را زیاد کنی، پدرت را در می آوریم، کتک می زنیم، آقای رئیس جمهور این افراد را معرفی کند تا خود مردم با چنین افرادی برخورد کنند. "

از طرف دیگر شعارعدالت گرایی و مبارزه با فساد از همان روز های اول دولت احمدی نژاد شروع شد، شعار هایی که با رفع فقر و مبارزه با تبعیض و فساد در سازمان اداری در ۱۲ مرداد ۸۴ شروع شد و در ۳۰ مهر ماه ۸۴ با وعده معرفی مفسدان اقتصادی اوج گرفت، که البته پایش به تبلیغات انتخاباتی ۸۸ هم باز شد، مافیای مسکن، مبارزه دولت با ۲۰۰ مفسد بزرگ و ۹۰ درصد وام ها در اختیار ۱۰ درصد مردم، کد هایی بود که احمدی نژاد سال ۸۸ پیگیری انها را در دولت اینده اش نوید داده بود.

بر اساس اصل ۴۹ قانون اساسی دولت موظف است ثروت های ناشی از" ربا، غصب، رشوه، اختلاس، سرقت، قمار، سوء استفاده از موقوفات، سوء استفاده از مقاطعه کاری ها و معاملات دولتی، فروش زمین های فوت شدگان، دایر کردن اماکن فساد و سایر مواردغیر مشروع" را گرفته به صاحب حق پس بدهد و در صورت معلوم نبودن صاحب آن به بیت المال واگذار کند.

حسین شریعتمداری در تحقق این وعده های دولت می گوید: " چه کسانی چنین ادعایی کرده اند؟ اگر ادعای شما واقعی است- و با عرض پوزش- مانند ادعای شما درباره لیست کذایی ۳۰۰ نفره مفسدان اقتصادی که هیچ وقت نشانه ای از آن ندادید، پوچ و بی پایه نیست، چرا نام و نشان آنها را اعلام نمی کنید؟ ! ممکن است بفرمایید از آنها می ترسید! که اولا؛ باید گفت ایران عزیز به رئیس جمهور ترسو نیازی ندارد. و ثانیا؛ شما که با حرارت می فرمایید ملت توی دهن آنها خواهد زد، دیگر از چه می ترسید؟ مگر همین جناب مشایی با متهم اول فساد کلان ۳ هزار میلیارد تومانی بانکی دستکم دو ملاقات خصوصی در هتل لاله تهران نداشته است؟ "

مهدی دواتگری، نماینده مراغه، می گوید: " به راستی علت خودداری رئیس جمهور از اعلام این اسامی و تهدیدهای پیاپی چیست؟ من از رئیس جمهور سوال می کنم این رفتار بلوف است، یا این که خود نگران افشاگری متقابل هستید؟ "

زاکانی سخنان محمود احمدی نژاد در رابطه با مفاسد اقتصادی را « شعاری برای انحراف افکار عمومی» می داند: « فردی که برخی اطرافیان و نزدیکانش غرق در فسادهای مالی و اقتصادی هستند نمی تواند مدعی مبارزه با مفاسد اقتصادی باشد»

به هر حال گروه ها و جریان های اصولگرا از احمدی نژاد و تیمش به عنوان قطب سوم یاد می کنند در حالی که اصلاح طلبان همچنان دولت را برخاسته از بدنه اصولگرایان و اصولگرا می دانند.

حامیان دولت خدمتگزار یا همان گفتمان سوم تیر دو مسیر متفاوت پیدا کرد، گروهی حامیان دولت منهای مشایی هستند و برای خود جبهه پایداری را تشکیل دادند و در انتخابات با باقر لنکرانی به میدان امده اند و هنوز احمدی نژاد را دربند جریان انحرافی می دانند.

گروه دوم طرفداران احمدی نژاد و مشایی هستند، و خیلی علاقه دارند قطب سوم نام بگیرند. نامزد این گروه مشایی است. مشایی معتقد است: هیچ جایگاهی شایستگی ندارد که احمدی نژاد را در خود جای دهد.

دراین بین احمدی نژاد هم معتقد است مشایی می تواند ادامه دهنده دولتش باشد اما با مانعی به نام شورای نگهبان مواجه است که بر اساس گفته های آیت الله مومن، کسی که بوی انحراف بدهد قطعا رد صلاحیت خواهد شد.

احمدی نژاد که در مراسم استیضاح شیخ السلامی وزیر کار و امور اجتماعی نشان داد حتی برای وزیری که در کمتر از ۵ ماه پستش تغییر خواهد کرد حاضر است دست به افشاگری بزند و انتقادات را به جان بخرد، بیشک برای گرفتن تایید صلاحیت مشاییاقدامات بزرگتری خواهد کرد؛ باید منتظر بود و دید سرنوشت سفرهای بعدی و همچنین سکانس های بعدی دولت چه خواهد بود.

 

/گزارش از ع. محمدی/