قابلیتهای پهپاد سر به مُهر ایرانی +تصاویر
پهپاد حماسه این توانایی را دارد که بدون استفاده از G.P.S و با اتکا به نقشه مسیر که به حافظه آن داده میشود، به سمت منطقه ماموریت رفته و درصورت قطع ارتباط با مبدا نیز به صورت اتوماتیک به پایگاه اولیه خود برگردد.
در جریان برپایی هشتمین نمایشگاه بینالمللی هوایی ایران در جزیره کیش، 8 فروند از انواع پهپادهای ساخت صنعت دفاعی کشورمان به نمایش عمومی درآمد که یکی از آنها پهپاد «حماسه» بود.
این پهپاد اولین بار در اردیبهشت سال 92 با حضور سردار احمد وحیدی وزیر وقت دفاع رونمایی شد ولی اطلاعات دقیقی از ویژگیها و مختصات آن ارائه نشد.
در جریان نمایشگاه هوایی کیش اما نمونه جدیدی از پهپاد حماسه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت که شکل ظاهری آن تفاوتهای زیادی با نمونه اولیه رونمایی شده در اردیبهشت سال 92 داشت.
به گفته امیر عبدالکریم بنی طرفی مدیرعامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح، یکی از تغییرات صورت گرفته در پهپاد حماسه، افزایش طول بالهای آن است که امکان مداومت پروازی بیشتری را به این پرنده میدهد.
نمونه به نمایش درآمده در نمایشگاه هوایی کیش
علاوه بر این، خبرنگار فارس توانسته است به اطلاعات بیشتری درخصوص ویژگیهای این هواپیمای بدون سرنشین دست پیدا کند که برای اولین بار منتشر میشود.
بنا بر این گزارش، پهپاد حماسه با طول بدنه 5.05 متر، عرض بال 9متر و ارتفاع 1.9 متر توان برخاستن از سطح زمین با وزن 415 کیلوگرم را دارد در حالی که وزن بدون بار این هواپیما چیزی در حدود 230 کیلوگرم است یعنی میتواند ١٨٥ کیلوگرم بار و سوخت را (بنا بر ماموریت تعریف شده) حمل کند.
حداکثر سرعت حماسه در سطح افق 194 کیلومتر بر ساعت بوده و سرعت کروز آن نیز 165 کیلومتر بر ساعت است و این سرعت در حالت حمل بار (بارگیری شده) به ١١٠ کیلومتر میرسد.
پهپاد حماسه 11 ساعت مداومت پروازی داشته و شعاع عملیاتی آن نیز 200 کیلومتر و ارتفاع پرواز آن 15هزار پا است و این توانایی را دارد که بدون استفاده از G.P.S و با اتکا به نقشه مسیر که به حافظه آن داده میشود، به سمت منطقه ماموریت رفته و درصورت قطع ارتباط با مبدا نیز به صورت اتوماتیک به پایگاه اولیه خود برگردد. هرچند قابلیت ناوبری با سیستم اینرسایی یا I.N.S و همچین مکانیابی جهانی (G.P.S) نیز برای آن پیش بینی شده است.
توانایی این پهپاد در حوزههای مراقبت، شناسایی و تهاجمی (خصوصا در مناطق مرزی) این امکان را به حماسه داده تا علاوه بر حمل انواع رادار و دوربینهای عکس برداری و تصویربرداری، قابلیت حمل بمب و راکت را نیز داشته باشد.
دوربینهای نصب شده بر روی آن از انواع پیشرفته بوده و میتواند در هر شرایطی اقدام به تصویربرداری از مناطق مورد نظر کند.
با توجه به شکل دماغه پهپاد حماسه، امکان برقراری ارتباط با ماهواره نیز در آن وجود دارد که برقراری ارتباط با ماهواره یا بهرهگیری از سامانههای دیتالینک جهت ارسال زنده اطلاعات (آنلاین) یکی از نقاط برجسته پهپاد محسوب شده که میتواند سرعت تصمیمگیری را برای فرماندهان در میادین نبرد یا خطوط پشت منطقه جنگی افزایش دهد.
پهپاد حماسه همچنین قابلیت فرود و پرواز خودکار را داشته و این توانایی را نیز دارد که مسیر پرواز خود را حین عملیات و در شرایط جنگ الکترونیک تغییر دهد.
این هواپیمای بدون سرنشین توانایی جمینگ و ایجاد اختلال در سامانههای ارتباطی دشمن را نیز داراست و به عنوان یک پهپاد در راستای جنگ الکترونیک (درحالیکه خودش نسبت به پارازیتهای سیگنالی ایمن است) نیز قابلیت استفاده دارد.
از این هواپیمای بدون سرنشین در رزمایش پیامبر اعظم نیروی زمینی سپاه در فروردین ماه سال جاری نیز استفاده شده است.
جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر با سرمایهگذاری در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین، در رده 5 کشور اول دنیا در این حوزه قرار دارد.
ارسال نظر