محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور در دیدار دادستان کل کشور عمان گفت: به دیدارهای گذشته دو کشور که نگاه بیندازیم متوجه دیدارهای فراوانی می‌شویم که امیدوارم این روابط گسترش یابد. ما انتظار داریم برای سایر همسایگانمان الگو باشیم. 

وی گفت: اطلاع یافتیم در همین زمان وزیر صنعت کشور عمان نیز مهمان ما هستند. 

منتظری گفت: امیدواریم در زمینه ارتباطات حقوقی و قضایی، ارتباطات خوبی با یکدیگر داشته باشیم. 

دادستان کل کشور گفت: در نظام جمهوری اسلامی، سه قوه مجریه، قضائیه و مقننه وجود دارد که از یکدیگر مستقل هستند. رئیس قوه مجریه و مقننه با انتخاب مستقیم مردم از طریق انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس انجام می‌شود، لیکن ریاست قوه قضائیه توسط رهبر معظم انقلاب برای مدت 5 سال انتخاب می‌شود. 

منتظری اظهار داشت: کلیه تشکیلات قضایی اعم از محاکمه و قسمت اداری کشور تحت مدیریت شخص قوه قضائیه اداره می‌شود. تشکیلات قضایی جمهوری اسلامی ایران، بخشی از دادسرا و بخشی برای رسیدگی در محاکم و تجدیدنظر و کیفری استان تشکیل شده و عالی‌ترین محکمه نظام قضایی به نام دیوان عالی کشور است که ترکیبی از دو بخش قدرت عالی قضات باتجربه و از دادسرای دیوان عالی کشور تشکیل می‌شود. 

وی گفت: در رأس دادسرای دیوان عالی جمهوری اسلامی ایران، دادستان کل است که به موجب قوانین متعدد دارای اختیارات گسترده‌ای است که مجموعاً بیش از 70 تکلیف برای آن تعیین شده است.

دادستان کل کشور افزود: ما در کشور بیش از 450 دادستان در مراکز استان‌ها و سایر شهرستان‌ها داریم. یکی از وظایف دادستان، نظارت بر مجموعه دادستان‌هاست. 

وی همچنین افزود: از جمله وظایف دادستان کل، نظارت بر حقوق عامه است که وظیفه دارد آنجا که به حقوق عامه تجاوز می‌شود، موضوع را پیگیری کند. همچنین در شوراهای متعدد امنیتی، سیاسی و اقتصادی و آنچه که به نحوی به حقوق جامعه و کشور مربوط است، دادستان کل عضویت دارد. 

وی گفت: دادستان همچنین می‌تواند قوانینی که مخالف با قوانین شرعی است مراتب را به رئیس قوه قضائیه اطلاع دهد و آن را رسیدگی کند، همچنین در مواردی که جوابیه بین‌المللی مطرح باشد، دادستان موظف است جوابیه حقوقی را از مجاری قانونی پیگیری نماید.

دادستان کل کشور افزود: آشنایی کشور دوست و همسایه عمان از نظام قضایی جمهوری اسلامی و آشنایی ما با نظام قضایی کشور دوست عمان موجب تبادل‌نظر، استفاده از تجربیات یکدیگر و کمک به حل مشکلات می‌شود. 

منتظری گفت: ما در داخل کشور با یکسری آسیب‌ها و جرایمی روبه‌رو هستیم که نه تنها برای کشور ما مشکل ایجاد کرده است بلکه دامن سایر کشورهای همسایه را هم گرفته است، لذا مبارزه با اینگونه جرایم نیاز به تبادل و همکاری کشورها دارد.

وی گفت: یکی از بزرگترین آسیب‌هایی که جامعه ما و جهان را تهدید می‌کند مسئله مواد مخدر است. همسایگی جمهوری اسلامی ایران با کشور افغانستان که بیش از 95 درصد مواد مخدر دنیا را دارد، یک تهدید و مشکل بزرگ است. همچنین کشور ما به لحاظ موقعیت جغرافیایی است به گونه‌ای است که محل ترانزیت کشورهای افغانستان، منطقه و اروپایی‌ است، لازم است بگویم ما در راه مبارزه با این بلای خانمانسوز، شهدای زیادی را داده‌ایم، ولی متأسفانه کشورهایی که برای مواد مخدر هدف هستند، همکاری‌های لازم را با جمهوری اسلامی ایران ندارند. 

دادستان کل کشور افزود: ما به موجب قانون، حمل مواد مخدر اگر از سقفی بالاتر باشد مجازات اعدام را در پی دارد، اما متأسفانه کشورهای دیگر نه تنها در این زمینه با ما همکاری نمی‌کنند، بلکه علیه ما بیانیه صادر کرده و در مجامع بین‌المللی تخریب می‌کنند، در حالی که بیشتر اعدامیان ما مربوط به مواد مخدر است. 

وی گفت: از دیگر آسیب‌های جدی که نه تنها کشور ایران بلکه بشریت و دنیای اسلام را مورد تهاجم قرار داده است، فضای مجازی است که مملو از مفاسد اخلاقی است و جوانان را به کارهایی تشویق می‌کنند که با انسانیت در تضاد است. 

وی اظهار داشت: ما در دادستانی کل کشور، معاونتی مخصوص رصد این فضا را داریم و از جمله برنامه‌هایی که برای شما می‌تواند دیدنی باشد برنامه بازدید فردا از این معاونت است. امیدواریم بتوانیم با همکاری یکدیگر به مقابله با فسادهای این فضا بپردازیم. 

دادستان کل کشور گفت: دنیای اسلام هم‌اکنون با تهدیدهایی از سوی استکبار جهانی خصوصاً آمریکا و نایب او در رژیم صهیونیستی روبه‌رو است و تلاش می‌کنند کشورهای اسلامی را دچار تفرقه و جدایی کنند. همانگونه که اکنون می‌بینید که در بخشی از دنیای اسلام توانسته‌اند برادرکشی و تفرقه را ایجاد کنند. شرایط این‌چنینی در دنیای اسلام و همچنین تکالیف شرعی، اخلاقی و انسانی ما را موظف می‌کند که اخوت و اتحاد قوی‌تری در بین خودمان ایجاد کنیم و فارغ از اختلافات سیاسی و مذهبی در مقابل دنیای کفر که کمر به ریشه‌کنی اسلام بسته‌اند، ایستادگی کنیم.